06 January 2014

Princess : NAK NANAK

bila anak dh pandai cakap.
apa korg rasa? stress? geli hati?
aku? asek nk gelak je rasa,
hati berbunga bunga bila dgr anak cakap.
hahaha.

lately princess dh banyak cakap.
banyak mulut.dh pandai nk menyanyi nyanyi,
joget tu xyah cakap lah.dr dulu mmg pandai berjoget.
now siap leh joget sambil nyanyi.
hebat kau nak! hahaha.

dan 2 3 hari lepas pandai cakap NANAK.
means tak nak lah tu.sebelum ni pandai ckp NAK je.

aku suka bila dgr dia ckp nanak tu.comels sgt rasa.
mcm nk geget je.masa cuti haritu.
dia tgh tidur,lepas tu batuk teruk,aku pon amik lah
air masak.bg dia minum,lepas kasi minum sikit.
dia tolak botol.and cakap nanak.hahahaha.aku rasa nk geget dia,
sbb comel je mulut tu ckp nanak.

skrg ni senang sket lah keje aku.
sbb kalau dia nanak tu,means nanak lah.so jgn bg.
kalau tanya dia, "princess nak susu ke? "
nanti dia jawap lah. NAKKKKK.
kalau xnk pon dia akan cakap. NANAK!
so xyah lah membazir.time nak je baru buat.hehehe

anak korg lak mcm mana?

anak manja ibuu~ eh mcm ayat ctmah je.hehehe

12 comments:

aznor ibrahim said...

aqeel pon dah pandai sebut nak ngan nanak sambil geleng kepala..tp belum tahap menyanyi mcm pinses la..hehe

Nurul Aziz said...

rasa annoying. hahaha! takdela, of coz rasa seronok, tapi bila anak sy suka bertanya, tanya soklan yang sama pulak tu.. tu yang kadang rasa macam erghhhhh kan dah jawab tadi?? hahahaha.. tapi tulah layankan jela, sebab bila dia bertanya tu maknanya dia tengah guna otak kan :)


Nurzakiah Hanum said...

tomei2

Aeen said...

best bile dgr anak bckp...raees tu pun...bising dah mulot dia..ada perkataan clear je dia sbut...

diana said...

Mikhail geleng pun nak,angguk pun nak..2,3 hari ni je baru pandai angguk..lawak bila tengok dia angguk..sampai bongkok2 la menganguk.heheh..selama ni dok geleng je..tak tau nak ke tak nak..bila pandai angguk ni baru tau dia nak ke tak nak.

Mar Mansor said...

samala "nanak".."mak..abis.."
baru2 ni dgr dia sebut.."mouse" bila nmpk mickey mouse..

Chekgu Azrine said...

Mmg seronok tau bila ank dh terror bercakap..haha

Noor Azrinna said...

Dulu2 anak saya masa mula pandai bercakap dia sebut 'atuk' dengan 'nenek'. Bukan 'mama' 'papa'. Sentap kejap.

3 sekawan yang melegakan

tifa anvar said...

mesti cute je princess cakap kn rara.

Sya Mimie said...

bestnya dapat tengok perkembangan ank kan kak.. :)

Liyana said...

Hehe faiq pun dh tau beza nak n nanakkk tp ckp nanak tu seolah2 bersalah sbb tunduk jer ckp nanak eh haha

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

raraaaaaaaaa mesti best kan princess dah start nk cakap.. farah nie tgh sabar menanti Emir nak ckap cm tue.. tak tahu la kenapa dia berat mulut sangat... kdg tue naik risau jugak dibuatnya.. kdg2 jer dengar words keluar dalam mulut dia.. huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...