Image and video hosting by TinyPic

08 January 2014

Pukul Diri Sendiri

haih~ Assalammualaikum,selamat pagi korg!
sihat ke? dh makan?
aku baru masuk opis.trus update blog jap,
pas tu jap g baru buat keje,hahaha.keji kan?!
ala aku update blog bukan lama,taip 1 entry x sampai 5minit,
seyes x tipu,biasalah kan,tgk ayat aku.tonggang langgang,
kalo Dato Adila tgk ni,mesti pengsan.hahaha.
( Dato Adila tu Pengarah ipptar skrg )

skrg ni kenapa eh,aku rasa tido malam tu kejap sgt,
tido pukul 10pm,kejap je rasa alarm dh bunyik balik.
rasa x puas sgt tido.kalau dulu,tido,bangun pg mesti rasa puas,
cergas,skrg ni bangun,lemauuuuu je,maybe sebab cuaca sejuk sejuk
ni kot kan.hmmm esok nk bangun kul 5.30am lah!
dh 3 hari kata nk bangun 5.30am,tapi x bangun bangun jugak

*pause*
nak tepon laki aku jap,ckp dh sampai opis,lupa pulak nk tepon dia.

ok ok lah,esok bangun jugak 5.30am sbb nk buat breakfast kat princess,
td aku hantar princess,dia ok dh.xnangis dh,tapi pas tu aku dtg balik hantar
breakfast kat dia,pas tu dia nampak aku,dia nangis.
huaaaa dr elok elok x nangis,trus nangis.adehhh~

oeh cite pasal pukul diri sendiri tu,
aku td hampir terlelap masa drive,pas tu kete depan break,
aku pon ter break kuat,pas tu berderau darah aku sbb princess mcm nk
menggelungsur ke depan,princess mmg x duk dlm car seat,dia tido je kat seat sebelah,
aku baringkan seat tu.haih mmg bahaya,trus aku tampar pipi aku,
mengada sgt ni,nk lelap lelap pulak.
tu lah aku kata,dh tido pon mengantuk lg.ntah kenapa lah!
haih!

aku mmg selalu mcm ni.kalau ngantuk.aku tampar pipi aku kuat kuat,
sakit lah jugak,pedih rasa,tp boleh buat aku celik balik.x mengantuk.
now aku aku hati hati,lebih hati hati sbb aku bawak anak aku,
xleh nk tekan pedal sesuka hati.hmmm moga Allah selalu lindungi kami,
amin~

jom minum coffee~
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

  1. Bahaya la ra gini.. Ati2 tau. Ingat awak dah bawak permata hati kat sebelah tu. xcukup tido kot.

    Pipi gebu cakap.. hoi, mata yg salah, pipi gebu ku kena pukul. HAHAHA

    ReplyDelete
  2. huhu..hati2 rara..syaz pun tengah berkire2 nak buat kopi ke x nie..tp riso kat baby dalam pyot nie..hihi

    ReplyDelete
  3. uish bahaya tu kak.. jgn smpai terlelap lg naaa time drive..,

    ReplyDelete
  4. oh no rara...

    lin selalu mrh husband break mengejut cenggitu... no more next time ok.

    klu jatuh dahi benjol ok lagi...
    klu tercampak keluar macam mana?

    For me... every morningn mmg mengantuk. klu sangap sangat... try bwk kudapan dalam kete.. sambil drive mengunyah...

    pss.. gemuk pun tak pe.. jnji laki sayang.

    ReplyDelete
  5. Rara, hati2 taw....xmo org yg ku syg terjadi apa2...aku risau...Allah, rara len kali masuk dlm kereta tuh baca dulu surah al-fatihah...ju selalu istigfar tgh mengantuk...Allah pandu kita sampai mudahkan perjalanan rara...rara pleaseee take care your self...miss u beb!

    true friend,
    Umi QI :D

    ReplyDelete
  6. x skt ke rara? tkr cara la...cubit kuat2 ;-)

    ReplyDelete
  7. Tapi dah terkejut membrek pun Rara tak rasa terus hilang mengantuk ke? Mujur princess tu tak terkejut sama.

    ReplyDelete
  8. slamat pg..start ur day with a cup of coffee :)

    ReplyDelete
  9. amin. kalau sis tampar muka sendiri jalan la jugak x ngantok kalau saya tampo la ape pun ngantok ttp ngantok huuuu

    ReplyDelete
  10. bahayanya ra.....cukuolah princess yang tertido kat sebelah tue..jangan ngegada nak join plak..haha
    neway..try dapatkan apa2 supplement@ vitamin..mana tau boleh membantu..kita nie umo makin menginjak dewasa..biasalah tue ra

    ReplyDelete
  11. HUHUHU Bahayanya RARA. take care dear. risau pula baca. Kekadang kurang rest tu yang boleh drive sambil terlelap tu. agak2 sleepy sangat..minum air banyak2 x pon makan gegula ke.

    ReplyDelete
  12. kena cergas kot kan..haihlah..hati-hati Rara

    ReplyDelete
  13. adoi...
    baik2 rara jgn t'lelap..

    ReplyDelete
  14. ishh bahaya tu..
    nasib baik princess tak jatuh kan..
    lain kali hati2 yekk..hihi

    ReplyDelete
  15. uiks.. hati2.. utk hilangkan rasa mengantuk pe kata sambil drive tu borak2 dgn princess kalau dia x tdo.. kalau dia tido buka radio dengar radio yg blh buat kita senyum2 dlm keta atau lebih baik berzikir je sepanjang jalan.. insyaAllah hilanglah mengantuk tu rara..

    ReplyDelete
  16. Laaaa farah pn selalu jugak jadi cmni.. biasanya farah suka gigit tangan kuat2.. mmg sakit giler.. sabar jer la rara.. hehehe

    ReplyDelete
  17. dalam keretA tu pagi2 bawak la sekali apa2 air manis.air yang ada gula boleh mengurangkan rasa mengantuk.sebab tu orang suka minum kopi pagi2 sebenarnya bukan kopi yang buat mata tu segar tapi kandungan gula dalam kopi..

    ReplyDelete
  18. Huhu...bhynya...ari tu penah skali mcm tu jugak...suami bawak keta laju pastu tiba2 keta melencong ke tepi..sikit masuk longkang.,sib bek..huhu...

    ReplyDelete
  19. ambui sanggup na pukul diri sendir..xbek gitu..puteri kt sebelah tuh..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com