Image and video hosting by TinyPic

02 January 2014

Tragedi 1 Januari

Semalam.1st januari.mmg tragedi sungguh.
Princess bg kejutan beruk kat aku.
Sungguh aku x sangka perkara mcm ni boleh
Terjadi.mmg x terjangkau dek fikiran aku.
Seyes tak!

Kisahnya :

Pukul 7am gitu x silap aku.
Aku salin pampers princess.sbb dr mlm td tak salin kan.
Taknak lah basah sgt.so salinkan.
Pas tu aku x pakai kan dia seluar.
Aku just selimutkan dia.sbb aku ingat dia
Tidur.tak lama lepas tu aku sedar dia bangun.
Dia kacau papa dia tidur.aku ok lg.
Aku sambung tido lg.sbb mengantuk sgt.

Lepas tu x lama kemudian.adik ipar aku
Masuk bilik.dia kata.imann berak ke.
Aku ckp lah.tak pun.dgn mamai mamai.
Sekali,princess korek mata aku suh bangun,
Tangan tunjuk " ni ni ni " aku buat x tau lg.
Then dia tarik rambut aku pulak.
Sambil ckp lg " ni ni ni "
Aku ingat dia suruh amik hp.nk tgk video.
Aku pun bangun lah.
Lepas tu korg tau apa yg aku nampak?!
Aku nampak kat hujung katil ada pampers
Bersama sama najis! Dah terbukak!
Aku diam.lepas tu aku tgk princess.
Dah BOGEL! astagafirullah! Aku mengucap.
Rasa nk nangis.tp xkeluar air mata.
Habis cadar.selimut.comforter.semua kena
Serpihan serpihan poopoo princess.
Dah lah minggu lepas aku struggle basuh
Semua cadar cadar.minggu nk princess
selamber je kotorkan.

Aku xtau nk ckp apa masa tu.
Nk marah.mmg salah aku x pakai kan dia seluar.
Dia mmg dh pandai bukak pampers.
So mmg bahaya.tp aku tetap degil.
Xnk pakaikan seluar.selalunya x penah
mcm ni.huaaaaaaaaa.mmg menanagis
xberlagu lah! Apo nk dikato!
Basuh lah semula semua cadar cadar tu.
Nasib lah zaman skrg ni ada mesin auto.
Kalau x jenuh menangis2 sental cadar.
Hahahahaha

Tak pe lah princess.ibuu maafkan awak.
Princess pulak masa tu.buat muka x
bersalah je.geram sgt aku.rasa nk gegetgeget
Pipi dia tu.geram sgt!

Sekian tragedi 1 januari aku.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 comments:

  1. selagi tak pandai cakap..tp dah pandai buka pampers..memang bahaya tak pakaikan sleuar..bila2 ajer diaorang boleh buat :D

    ReplyDelete
  2. sis..akk faham perasaan mu..
    hahaha..sebab akk pun pnh alaminya..

    ReplyDelete
  3. ces...mu bikin saspen je rara...poo poo je rupanya...hahaha

    ReplyDelete
  4. aku kene alert cket bab ni nanti, pengajaran utk aku sebenarnya cite ko ni sbb aku ni dah la geli2 bab ni, laki aku mmg xkan buat punye, mampuih aku kalau jd camni, hahaha~~

    ReplyDelete
  5. dia geli..nak cepat2 cebok..selamat membasuh ye..

    ReplyDelete
  6. hahaha..
    princess..princesss...
    macam2..sabo je lahh..
    ;D

    ReplyDelete
  7. ya Allah rara...akak tepuk dahi bace cite ko nieh...mmg jenuh laaa nak kene cuci balik segala kesan2 taik tu heheeheh...tapi tu la ko gak cari pasal...nape tak pakai kat seluar balik....heheheehe...pandai princess buli mama yeak heheheeheh

    ReplyDelete
  8. haaa...tu la princess kejut tak nak bangun...terus dia bagi kerja kat ibu dia...heheheh...

    ReplyDelete
  9. Aduhai princess nak uji mama di hari cuti ye... itu tanda dah semakin bijak. Tak selesa lalu dibukanyalah sendiri pampers tu.

    Selamat tahun baru dari kakak.

    ReplyDelete
  10. yang anak sy lak, semalam bawak keluar, tetiba dia bukak spentot, bukak pampers. dah sampai ke peha pampers & spentot. bila tanya, ayra buat apa tu?? dia boleh jawab.. "aigha nak kencing".. hahah! taktahu nak terharu ke berangin. sebab sekarang kat rumah memang tengah potty train dia.. tu yang kat tengah2 alam mall pun dia nak kencing sesuka hati dia je nak bukak spendar & pampers. :) btw, happy new year rara & family :))

    princess buat lawak je tu.. kikiki.. saje suruh ibu rajin2 sikit pagi new year.

    ReplyDelete
  11. salam
    singgah pagi
    sory x sempat nak komen banyak bz day

    ReplyDelete
  12. hihihihihi.. princess buli ibu eh... mmg pun diaorg mmg dh pandai bukak dan xnk pakai suar..mmg kita rasa cm kejam sgt kalau paksa pakai suar bila diaorg xnk pakai... tp nk wat cm ner terpaksa berperang la dulu..

    ReplyDelete
  13. Sabar la yer..Lebih berhati-hati la lepas ni..

    ReplyDelete
  14. aduii... hahaha. syukrii pun pandai bukak pempes sendiri. mmg kena bg pakai seluar..

    ReplyDelete
  15. Hehehe.. princess same mcm maisarah.. suke buka pempes.. mmg skrg wajib pakaikan seluar.. kalau tak kejap je dah bogel tanpa pempes.. adoi doi doi..

    ReplyDelete
  16. kejutan di thn baru.. tajuk album dia.. he3..

    ReplyDelete
  17. alaaa rara.. jgn mara princess. bukan salah dia pon. dia dh bgtau tp rara xnak dengar. kikiki

    ReplyDelete
  18. hahaha.. tragedi 1 januari kena mencuci..hihi
    aduhai imannsophea..suh ibu senam pagi ye..

    ReplyDelete
  19. hehe mcm comel je..dpt byg cmne dia tunjuk ni.ni..ni tu..dh tu dgn pampers terbuka..adoi..comel2.

    ReplyDelete
  20. sama macam Mikhail dulu.kalau tak pakaikan seluar dia buka pampers siap buang kat luar..sekarang ni kalau pakai seluar dia boleh buka seluar dia...jadi tak boleh la nak tidur2 ayam ke apa time dia tak tido.ada banyak je keja dia nak buat

    ReplyDelete
  21. hahhaahahahaha oke ini kelakar!! sori yunk! kenot help it..dh cuba tahan gelak..nk cuba kesian tp x boleh..terrrrgelakkk jugak! >_<

    zafirah pn dh pandai bukak pampers sendiri..kdg tu bergaduhh oke lps mandi org nak pakai pampers dia pi cabor balik..kena laju² pakaikn seluar dia br oke..grrrr -.-'

    ReplyDelete
  22. LOLOLO...meriahnye, nangis wow nak membasuh, xper dobi ada. HEHEHHE.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com