28 January 2014

Tukang Sapu Tak sayang Nyawa

Astaga~ aku bukan bermaksud nk ckp mcm ni pg pg ni.
tapi aku geram sgt sgt! korg tau x?
aku pg pg aku lalu jalan loke yew,pas tu akan lalu
kat laluan kg atap tu,kat situ,ada ramai tukang tukang sapu
yg akan sapu daun daun kering tepi jalan taw.
yg aku geramnya,dah kenapa dorg ni nk menyapu masa time
kemuncak org nk g kerja.ko nk menyapu.
mcm td,aku tgk.motor tu nasib x terlanggar pakcik tu.
pakcik tu mmg menyapu betul betul atas jalan.
mmg rare gila.

mcm aku,aku x kisah kalo nk kena,tapi aku xnk nmpk depan mata aku,
aku bawak anak.sgt bahaya,aku kena berhati hati selalu~
hehe

weh korg! rindu kat aku x.aku rindu sgt kat blog.
tapi x leh nk update.bz sesangat.semalam pon aku cuti,
buat akaun Maybank,buat IC baru,aku xpernah ag tukar IC dr
zaman aku form 3,hahahaha lama gila kan.sampai kena denda lah semalam.
kekekeke~

owh ok lah,ni pon xleh nk borak lama.ni nk breakfast jap.
pas tu nk buat kerja.banyak keje weiiii~

13 comments:

Muhammad Taufiq said...

Hye, saya suka baca blog awak, baru2 ni saya baru blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

Farah Waheda Wahid said...

haruslah rindu kat you babe, he he he... tapi betullah kadang2 kita yang naik seriau dengan tukang sapu tu, kadang2 menyapu sampai ke tengah jalan, risau jer kalau kena knock down... hu hu hu...

CikNaa said...

ciknaa pn bz..plus malas..ekekeke..

JunAina said...

Gerun dengar kalau kemalangan berlaku depan mata bukan apa takut kita pulak yang gigil.

Jgn lama2 sgt biar blog besawang ye...

ZazaMyMoon said...

biasa diorang akan menyapu mmg waktu2 gitu kan Rara.. tapi yang tak heloknya... dah kenapa nak menyapu sampai ke tengah2 jalan??!! ppfffttt hahahaha

AnneRaini said...

xpe..siapkan keje tu dulu...nnti2 leh update..hehe

lieyalatif said...

aduh...sian dieorg ni kan...nak cari sesuap nasi payah hah..sampai menggadai nyawa...company dieorg ni yg patut dikomplen rara.....tak memasal buat jalan jem....

nuyui a.k.a miss YUI said...

bahya kalau cmtu..

:: Mrs.Eady :: said...

ala kalo tak tukar ic tak bleh ehh?hehehe....

eriqueetiqaz said...

slalu jpe tukang sapu yg selamba letak kon blkg dia then sapu tepi2 jln...xpn siap ddk cabut rumput...org yg xalert mmg blh langgar diorgni..huuu kite lak seriau...

Wawa Yusoff said...

malasnye nak pi tukar I.C ......!

Amanda Suria said...

rindu....mana rara hilang 2-3 hari ni...bz sgt ni kot...

Phoebe said...

Salam rara.. Hm, d tempat saya xda pula tukang sapu yg menyapu sampai tengah jalan. Lagipun sini diirang start menyapu pukul 5am so x ganggu traffic.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...