05 February 2014

Bukan Senang nak Senang

aku tak tau kenapa hidup aku kucar kacir sgt sekarang ni.
bukan kucar kacir mcm mana,sejak aku meniaga ni,
banyak benda kena pk.aku ada buat dropship,
ada jugak jual baju sendiri.tu yg pening,
banyak benda jual skali gus ni ada lah sgt masalah,
salah aku jugak,xnk settle satu satu,
lepas org masukkan duet,masa tu lah baru nk cek,
pas tu nk amik order,nak pos alamat dan nama,
nk kira duet,nk kira baki,kira untung,walaupon untung x banyak.
tapi ada lah jugak.Alhamdulillah~

skrg ni,semua benda satu persatu dh nk settle,
dah ok dh,tapi boleh pulak satu product aku stuck,
xdpt dpt lg,cust ramai yg dh tanya,huaaaa,
xpasal aku stress,anak aku pon terabai,
alahaiii jahat nya aku,kejam nya aku,
dh kenapa lah aku jd mcm ni kan.

tu lah kan,bukan senang kita nk cr duet ni,
walaupon nampak mcm senang,tapi xsenang,
banyak yg kena korbankan,mana,time tidur,
time makan,balas msg,jawap msg,jwp soalan.
tu lah ko! nk lg meniaga.
hahaha.

tak pe lah.myb lama lama nanti aku ok lah kot kan.
update blog pon x,haih~ kesian blog aku.

bertabahlah safuraaa~

14 comments:

Nurzakiah Hanum said...

betul

Nurul Aziz said...

tapi kalau dah senang, senang lah nanti. takde susah dah.. memula nak senang tu yang sakit sikit. :) gudluck bisness :D

saya tak tipu!!nina the mummy said...

cik adik...bukan kucar kacir la...sibuk bebenor namanyer!ape2 kak nina doakan moga berjaya ngan buss baru n moga blog tak bersawang ye..muahh!!

Umi Qi said...

rara...tarik nafas dlm2 ye...
Ambil satu dulu masalah dari byk masalah....amik satu persatu selesai betul2 baru beralih pada fasa masalah kedua...insyaAllah, rara nanti leh handle baik2...

Rara, jgn terasa eh kalo umi Qi x beli barang rara...Umi Qi tgh masuk cabaran jimat cermat ni rara heheh

mizzy amalina said...

bersabar lah rara...nasib kita samaaaaaaa... T_T

haritu masa eusoff demam panas lg tension sbb mana nak lyn customer tny itu ini,order itu ini, mana nak lyn anak sakit lagi.last2 abaikan je sume customer.focus kt anak je.terpaksa buat pilihan beb!huhu..

skrg ni i buat mana yg terdaya je.mmg tak mampu nak urus semua.huhu... bertabahlah!!! :)

DYatie said...

Huuuu. Lama2 nt ok ra. Bertabah ye yunk.

Aeen said...

mula2 mmg kelam kabut rara...tp xpe..insyaAllah lama2 ok la tu....sabar yeh..:)

Farah Waheda Wahid said...

tak apa susah susah dahulu, senang2 kemudian babe...

yen(toka ziizokukuto) said...

assalamualaikum :) ,,,biasalah tu,,,dugaan niaga kan,,,saya dulu,,time mula mula,,,dah macam ombak,,,terumbang ambing,,,dgn product lambat apa sume,,, supplier pulak masalah,,tukar supplier lain,,dgn study lagi,,heheh,,last2 jual produk lain pulak,,tangkap muat je,,heheheh,,,

Sue-Rya Qistina said...

berniaga mmg la mcmni. kena bnyk2 sabar. akak ade gak wat dropship, tapi just beli utk diri sendiri je sbb tau nnt susah nak manage. ngan shaklee lagi, ngan biz entertainment lagi, mengandam lagi. bertambah2 pening nnt

ANIM said...

Dulu2 kak pun berniaga cik pun rarra. Jual tudung ekin. Ambil kat kl, jual kat bp..
Mula2 pening gak bila orang order tapi barang takde..
Frust oo..customer boleh lari..
La ni, dah duduk makin jauh...tak niaga apa pun, heee.
Cabaran dan dugaan tu namanya. Bertahan dan bersabar...

Akeyla Azmi said...

Bukan senang nak senang,
bukan susah untuk susah hiks
sabar kak rara. mesti ok nanti ok?! <3
hihi

Chekgu Azrine said...

Semoga trs berusahs dan sukses dlm.bisnes ye sis

Mar Mansor said...

mula2 tu je kot..lama2 ok la tu..terus tabah ye..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...