20 February 2014

Kek KitKat buatan sendiri


aku pon x pasti kenapa pic ni jd penyek gini.
hahaha.xpasti lah aku,sbb pic ni dr adik ipar aku punya kamera.
hmm xpelah.asalkan leh tepek pic pon ok lah.
ok nk tau x mcm mana kami buat kek ni?

kalo korg baca entry sebelum ni.harini buffday MIL aku,
so smlm kami beli kek kat dia.
kami x tempah pon kek kitkat ni.kami buat sendiri je.
wakakakaka.

dh nk dekat kul 9pm tu,
kami berdesup lah g beli kek yg dekat ngan rumah ni.
beli cake choc moist rm15,beli yg kecik je.yg besar nt x habis lak.
dh beli kek ( mintak yg belum deco ) kami g kedai biasa,
beli coklat.

adik ipar aku beli kitkat,m&m,kinder,cadbury,tobleron,
korg tau habis bape? almost rm50.hahahaha
beli coklat lagik mahal dr beli kek.dh mcm beli
kek secret recipe pulak kan.hahahaha.

tp disebab kan nk jugak kek kitkat.kamu buat jugak.
hahahaha.dah lah masa dlm kete x bawak reben,
xbawak gunting,dah lah kek tu keras,nk lekat lekat kan kitkat tu
mmg xboleh.asek jatuh je.hahaha.

last last call SIL aku yg lg sorg,suh dia bawak gunting n reben.
hahaha.nasib lah x kantoi.

dh bukak semua kitkat,susun susun,dan tabur segala coklat lain.
then SIAP! hehehehe.

payah rupanya nk susun coklat ni,
patut lah org jual kek ni mahal kan.hehehe.
kalo korg nk buat kek cm ni,korg buat lah,
beli je kek coklat biasa,then susun sendirik!
senang! cuma coklat tu mahal sikit lah.hehehe




tgk lah kek ni.lepas cabut reben dia.mmg berterabur jatuh sume coklat,
nampak sgt mmg x lekat coklat tu.
princess bila nmpk banyak coklat.
kemain bersinar mata dia.sabo jelah aku! hahaha

tapi mlm td mmg sugar rush.
tido kemain susah.aktif semacam.hahaha
aku tido dulu semalam.dia tido kemudian.
harini kita pusing padang ye syg! hehehe.

korg yg nk buat kek ni.buat lah.beli je kek biasa.
then letak coklat.mudah! cepat! xyah order! hehehe

selamat mencoba!

15 comments:

~ NANA ~ said...

hebak r rara!!

MizzTina said...

kalo akak pun bersinar mata nengok cekelat sebyk tu..

diana said...

akak pernah buat Rara.tapi tak la mudah macam ni.akak beli kek span biasa lepas tu curah coklat yang dah cair tu.lepas tu susun la kitkat tepi dan tabur m&m kat atas dia..Buat untuk harijadi maisara masa umur 2 tahun.heheh..tak payah bakar2..senang je.tapi letak dalam pinggan besar je.papan lapik kek tu nak beli kat mana Rara??

Cik Puan Eka said...

eka plak, terjojol biji mata tengok coklat hahahaha...

Cantik kan, dan sedapp. Nampak plak coklat. Fuhhhh

::EIDA:: said...

hebakkkk aaaa rara!!

wantie said...

hahaha... tak lekat ek kit kat tu. tak pe la.. at least effoert nak buat semua tu ada..

good job!

Aeen said...

boleh pakai la idea rara ni...hehe

Farah Waheda Wahid said...

cake tu sangat intriguing...

Liyana said...

menarik ni boleh diy... hehe tp caner nk bg kitkat tu lekat ek?

Marionette Doll said...

nice idea! :) member bday blan 7 ni, nk buat idea yg sama! hehe thanks for sharing ya,

umie shahidah said...

klu dh nmenye coklat.. harus la mata jd bling2....

tp lawak la.. bukak je reben.. abes jatuh kitkat tu...hahaha

dalila said...

wee..sedapnye..patut la bkn maen mahal lagi org jual..payah jgk rupanya nak wat..bgs idea ni..nxt time bole buat..xyah bli dh..tp kena pastikan bli reben siap2..kikikiki

Nursaila Norman said...

mcm kek hantaran n kek anniversary kitaaa..berminggu nak habiskan haha..letih nak makan kitkat tu :D

Sheila Salim said...

Assalamualaikum rara, nice gila buat sendiri! rasa cam nak buat juga ni. hehehe suprise kat hubby, konon2 buat sendiri kek. choii ~~~

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Kreatif jugak idea.. buat sendiri lebih bermakna btl tak.. =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...