Image and video hosting by TinyPic

24 February 2014

Kemarau dijangka sampai bulan April

Allah,td aku dgr radio.dia kata kemarau dijangka sampai bulan April.
dlm hati aku " lama nya lagiiii "
kesian tgk rumput rumput.pokok pokok.semua dh kering,
rumput semua dh kuning kuning je.
warga emas dan baby x digalakkan sgt keluar rumah.
aku pon mmg terasa sgt panas.bahang tu dlm bilik.
mmg terasa sgt.korg rasa x?

pg pg pon mandi x sejuk sgt.yg sadis bila air pon makin kering.
Ya Allah.takut nya aku dgr.

eh tapi dulu pon penah jd cm ni kan.tapi dorg buat solat hajat kan.
lepas tu trus hujan kan.kali ni bila lg dorg nk buat solat hajat.

bayangkan sampai boleh terkena strok haba.huaaa takut.
tu sbb skrg ni aku mmg stop kan perjalanan yg outdoor.
nak masuk kete time tgh hari pon rasa x sanggup.

hmm semalam aku OT,
balik kerja dlm kul 11 lebih.
harini mata sakit.dh 2 3 hari mata sakit.
kenapa x tau lah.ni pon rasa xsedap je mata ni.
kenapa x tau lah.huaaaa~

eh aku nk BW lah.lama x BW.
entry yg join GA pon aku x jenguk lg.
nanti aku g tgk entry korg k.
GA masih berjalan.hehehe.
rasa mcm nk habis kan cepat je.
xsbr nk bg korg hadiah.hehehe.

ok lah.bai! hehehe

pagi ni.xde eye liner.xde lipstik.xde mood.hehehe
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. hjg minggu je rasa nak lari ke CH!hahaha..

    ReplyDelete
  2. kat sini dh ujan..lebat jugak tp kejap je xsmpai 10min,,

    ReplyDelete
  3. like a boss si tecik tidoq tu..kan..sekarang ni musim panas, adoi terasa terik tu

    ReplyDelete
  4. memang lama tu kak kalau sampai april. bukan setakat rumput, kelapa sawit pon kurang buahnya sebab tak cukup air. huhuu

    ReplyDelete
  5. huhu.. ye ke? kat sini asyik terbakar je.. smpai sebandar asap hitam..

    ReplyDelete
  6. memang panas ajer sekarang ni kan

    ReplyDelete
  7. Owh...sampai bulan april plak erk. lama lagi tu. Tu yg skan ni pon nak kluar lunch pon malas. Tak tahan cuaca panas.

    ReplyDelete
  8. Empangan air pun kian surut. Bersama kita mohon pada Allah moga tak terus berpanjangan.

    ps: anak dara tidur macam org besar dah.. stylo betul tangan dia tidur:)

    ReplyDelete
  9. Lama lagi la.. kat tempat farah habis rumput2 semua terbakar.. sampai bomba kena datang utk padamkan api.. harap2 cepat la berakhir musim kemarau nie..

    ReplyDelete
  10. azie pun dgr dekat radio dorang kata kemarau until april.lamanya

    panas2 ini badan memang cepat letih,kalau panas tapi berangin2 tak pe ini memang panas..dugaan

    ReplyDelete
  11. kalau ada hujan turun pn kejap2 je.. huhu.. rasa nk berendam kat sungai je bg sejok badan ni

    ReplyDelete
  12. bangi-kajang kitorang tak rase lg hujan...huhu...weekend plak mmg kitorang duk umah diam2...tak larat la nak kuar bejalan..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com