Image and video hosting by TinyPic

06 February 2014

Pengalaman aku berniaga Online

fuhhh~ penat jugak sebenarnya niaga online.
sape kata x penat? sapa kata x susah?
kalau niaga secara off line,kita jumpa org,
bukak booth,promot org,just cakap,
kalau xde org leh duduk saje,
ni kalau online,ko kena jawap pertanyaan cust,
satu satu,pas tu borak borak ngan cust bg dorg suka.
kalau jual baju,kena bgtau material,ukuran segala,
kaler mcm mana,tu belum tahap mintak kurang harga lagik,
hahaha.mmg kelakar,sampai tgh drive,dh bukak baju nak mandi pon
sempat lg reply msg cust,bila cust dh tanya pasal product tu,
ko akan mula jd teruja dan suka,
harapan suh dorg beli mmg ada,tapi kalo dia xnk beli,
aku xdown pon,aku ok je.tapi bila brg jualan dan dagangan ko habis,
rasa seronok sgt.aku suka gila!

setakat ni aku amik dropship,
ko jgn ingat buat jualan dropship ni dpt untung riban riban,
idak nya pon.konsep aku,aku markup harga singgit dua je,
sbb aku suka jual brg brg murah,yg semua org dpt beli,
bila beli secara jemah ni ( borong ) kita akan dpt harga borong,
mmg murah lah dr pasaran,tu yg aku suka,
tapi kdg kdg laki aku bising,
modal aku promot brg xde,ke hulu hilir sibuk ngan hp,
dpt banyak mana,tapi aku xkisah.pelan pelan kayuh,
dpt sikit pon rezeki kan.

dan baru baru ni aku buat jualan baju,
Alhamdulillah mendapat sambutan,
cust semua suka,semua puas hati.aku suka sgt,
dress pon sama,aku jual murah sgt,blouse,tops dgn harga rm35 je,
laki aku pon bising jugak,kos tenaga,minyak,tiket masuk mall,
hahaha,aku xkira pon.gila kan aku.tu yg laki aku bising,
dia kata aku x pandai niaga,alahaiiii kesian aku.
tp mcm aku kata,konsep aku slow slow,
aku xnk trus drastik mahal,nt org xsuka aku,
aku pon mcm wanita lain,suka baju and barang yg cantik,
tapi murah,hahhhhh betul x betul x?
hahaha.

kalau yg mahal tu kita tgk lah brand dia apa kan.
tgk situasi lah.hehe.

hmm dulu masa aku jual seluar pon sama,market seluar candy pant tu dlm rm55,
tapi aku jual rm40 je,hahaha gila murah!
ingat nk buat jual seluar balik.tgk lah mcm mana,
hehehe~

dan bg aku,meniaga ni jugak bukan senang,
nk kira modal keluar,modal masuk,
pas tu bila cust dh bankin duet,ko kena cek pulak.
kalo buat interbank pulak lg lah satu hal,
dan kalo cust dh masuk duet,tapi duet x de dlm akaun,
satu hal pulak.mmg penat,mmg letih,nasib lah ada maybank2u,
nasib ada cimbclick,senang jelah nk cek in out kan.
sampaikan aku sanggup lah g buat akaun maybank,
hahaha.gila kan! demi customers ku tersayang.

seronok sebenar nya meniaga ni,
patutlah mak aku pon suka,tapi bila ada masalah tu,
pening jugak lah.hehe.kalau korg suka and ada masa utk meniaga pon,
boleh lah buat,jualan kecil kecilan~
insyaAllah,ada hasilnya,untung rm10 pon still jugak duet kan.
hehehe.

hmm apa lg nk sembang eh?
hmm lupa dh,ok lah.aku nk g solat asar jap,
jgn lupa like PAGE aku eh,

MOMS MADNESS GARAGE

hehehe,thanks korg!

antara baju baju yg aku jual!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 comments:

  1. meniaga memang best,,,cuma mula mula je payah sket,,,sebab org tak kenal lagi,,,heheheh

    ReplyDelete
  2. apa pun, PG doakan yang terbaik utk bisnes online rara ;)

    ReplyDelete
  3. Teruskan Rara..
    Memula kita pikat pelangan dulu..
    bagi dia kekal dengan kita..kan??

    ReplyDelete
  4. biar jelah suami kak tu hihihi
    omg murahnya :D!!
    inshaallah allah swt permudahkan ok!
    Nnt org perasan lah tu yg akak jual murahh heee~~~ <333

    ReplyDelete
  5. Betul.. semua org nk cantik tp murah. Tp biarla kualiti yg elok kan. Yana pon suke n penah niaga baju. Gud luck kina ! ;)

    ReplyDelete
  6. Sorry.. bukan kina, rara.. blur2 plk dg gantok ni

    ReplyDelete
  7. terima kasih berkongsi pengalaman tentang business online

    Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

    ReplyDelete
  8. all the best..cantikla baju2 tu..

    ReplyDelete
  9. blm berkesempatan nk pakai baju yg beli dgn rara tu.. nt akak dh pakai, akak nk tag rara..hehehe...

    ReplyDelete
  10. Suke ngan konsep rara..
    Xpe untung kecik2 dl utk permulaan..
    In sha Allah makan lama makin bsr..
    Bile dh murah n cantik mst ramai yg nk bli..
    Dh la cantik, murah plak tu..
    Mcm kite la jgk kan klu bli brg on9..
    Ade tgk fb rara aritu..
    Ade jgk terbekenan 1 skirt..
    Tp xtau muat ke x..
    Tite ni demok..
    Uhukk..
    Rara jual la wideshawl..
    Cnfm aii beli yuu..
    Huhu
    Semoga terus success ya!

    ReplyDelete
  11. aku suka buat dropship ni ... untung atas angin je ... tp kena rajin je la ...

    ReplyDelete
  12. betul.. meniaga ni bestt. online ke offline ke. rezeki yg banyak datang dari berniaga..slow slow kayuh xpeeeee.... ida pun suka berniaga! buat apa kita suka rara. lantakkk orang kate ape. hehehhehe

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com