13 February 2014

Tips Memandu di KL

Selama 3 tahun aku kerja di KL.
dulu aku rasa memandu di kl adalah
sangat horror.aku org yg paling bodoh.
Dr sehari ke sehari.aku belajar cara
" memandu org kl " hahahaha.

Setiap hari aku menjadi ganaz.
Aku ni penakut jugak sebenarnya.
Bukan berani sgt.tp bila kita sakit hati.
Mmg automatik kita jd berani.

Bukan cerita nk riak.
Tapi aku nk ajar korg cara memandu di kl.
Khas utk perempuan.

Aku jd lebih marah bila org tau aku
perempuan.dorg suka2 nk pangkah.
Masa tu org tau aku pompuan sbb kete aku
ada sticker bunga bunga.kaler pink.
So org suka suka hati je.

Lepas cerita kete aku kena pecah dan
hilang 5pasang kasut.
Aku nekad buang segala sticker.
Aku suh laki aku makeup kete stail
Lelaki.dan tinted bg org xnmpk aku.

Dan aku mula menjadi ganaz.
Kat KL.kalo korg nk keluar simpang.
Keluar je.kepala kereta tu.
biar terjulur keluar.kalau korg
takut takut.mmg korg duduk kt situ 4jam.

Bila nk memotong.jgn agak agak.
Bila kompiden.trus masuk.bg tangan
dan trus masuk.jgn agak agak.
Dorg mmg takkan bg ko jalan.

Bila org nk selit masuk depan ko.
Ko jangan bg.ko rapat ngan kete depan.
Tapi aku kalau masa tu aku baik.
Aku bg je masuk.aku anggap tu karma.
Nt kalau aku buat mcm tu.
Org akan bg aku masuk depan dia jugak.

Bila drive.jgn laju sgt dan kelam kabut.
Korg cool je.aku selalu tgk.
Ada perempuan suka bwk kete kelam kabut.
Kog relax je.kalau kelam kabut lg lah org
marah ko.org hon hon ko.malu weh.

Mcm pg td.aku nk masuk loke yew.
Kat sana kan penuh construction utk
MRT,so mmg payah.tp lex je.
Selagi boleh selit korg selit.
Yg penting jgn kongajo sgt.
Kdg kdg tu give and take lah.
Tapi kdg kdg mmg kena kongajo!

Hahahaha k bai!

13 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great

Love Razila said...

Amboi...tips yang hebat lagi bernas ni. KIKIKI.

*kurangkan accessori yang menampakkan kereta uols tu is owner perempuan, dulu I macam RARA jugak...kat speeker belakang tu penuh patung bear dr hujung ke hujung pastu bila terbaca polis bagi tips kurangkan risiko jenayah pada pemandu wanita n 1tips dia bagi...jgn nak hang banyak2 patung or susun patung kat seat or speeker belakang so dari situ orang tau the owner is girl...mana ada man nak bubuh patung gitu kan... so lepas tu terus keluarkan patung semua tu...now depa tau family car coz od car seat Iman je. HEHEHE car seat memang letak x keluarkan sebab malas nak memunggah bila nak gunakan...

* thanks for the tips =p

Syida Rasyidah said...

Hahahaha, setuju2.. sebab kte hari - haripun cam tu jugak. Hadapi benda - benda yang sama. Drive kt Kl ni kalau semuanya teragak - agak memang tak kemana :)

Sue-Rya Qistina said...

nice sharing! akak pun salah seorang yg pemandu wanita yg penakut jugak. tapi sejak keje area KL ni kan, redah je. tapi masih ada sikap bertimbangrasa jugaklah. kdg2 dah terlalu hangin sgt, mulalah hon sana sini. hehehe

Chot said...

haha.. bab menyelit, himpit, kuar muncung..tips yg tepat..kalau tak memang keras je atas jalan.xgerak.xdenye org nak kesian..haha..sy suka bawak kete dengan jalan yg byk agak sesak.. baru trill..hahah

Cho Zila said...

Drive KL kurang sikit... sbab takder kepentingan ngat nak ke sana.. tai kalau dah terpaksa memang kena tabahjerler...

Farah Waheda Wahid said...

iolss memang kiasu sikit kalau drive in kl...memang tak bagi can sebab semua selfish kan... iolss pun jadi selfish babe... iolss ni jenis macam ni, kalau tak ada yang mengajar, iolss behave jer...tapi kalau ada yang provoke... you'll wait and see...muahahaha..i'll show you what is me... *_^... eh lady driver sekarang ni dah hebat setanding lelakilah yang ada terkemput2 dan penakut tu agaknya memang nature diaorang kot???

Amanda Suria said...

kat KL ni akak x pernah memandu sendiri...takut tgok cara org2 KL memandu...membahayakan ...

Chekgu Azrine said...

Akk klu memandu trs kurang kejelitaan akk tau..sumpah seranah je..bahaha..kl bev..gitula kehidupan..kehkeh..

:: Mrs.Eady :: said...

power!

N.A.T said...

Nice tips ...
Nat ddk KL 5 yrs ..
Masa awal2 amik kete .. hse mate Nat mmg pesan jgn deco sangat .. but I am make up my car luar sahaja ..
memang dari awal tak letak apa2 barang dalam kete ..
One more things if you drive dalam jem .. kete2 besar & buses or lorries akan rapat dengan kete u .. tanpa sedar sebenarnya mereka dah langgar belakang kete kete .. lepas dah kua dari KL br perasan semua ni .. coz pintu susah nak bukak ..dah shrink dah kete Nat ..huhuhuh

~MommyAqilMedina~ said...

Betul!setuju dengan semua tips itu..kena berani n moreee careful!seriously..huhuhu

dalila said...

perghh..
setuju sgt..
dh lama xdrive kat KL time pagi2..
dulu slalu gak menghadap loke yew tu kalau ade meting kat KL..tp skang dah xpayah gi sana dh sejak dah pindah HQ ni..
lega rasa..
drive kat KL memang ati kena kering..
xleh agak2 je..nnt asyik kita je yg kena mengalah..
*peace*

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...