07 February 2014

Weekend Brunches : That Latte Place

oh aku ni kalau g mkn kat tempat pelik pelik ni,
sume keje adik ipar aku lah.hahaha,dia tu rajin survey mcm mcm tempat,
so kami ni ikut jelah~ kalo sedap boleh lah repeat! hehe.

ni cite basi dh.kami g makan ni sblm raya cina haritu lg,
skrg ni baru sebuk nk story kat korg,
yelah,aku kan bz haritu,sibuk meniaga.hahaha.

actually pagi tu kami bangun lambat,
( eh mcm tiap tiap minggu je mmg bangun lambat )
hahaha,then kami mula nya nk g tesco je,
nk cr barang barang dapur,tapi adik ipar aku bising bising,
ajak adik ipar aku lg sorg g mkn,so laki aku pon dgr,
udah lah sebok nk ikut,hahaha.then satu family hangkut g sana.

ingat kan jauh sgt tempat nya,rupanya dekat je,
10minit je sampai.hehe. *kalau x jem lah.

sampai sampai je,wahhhhh aku suka sgt,teruja gila,
tempat dia cantik sgt.aku suka!


sumber google

dan disebabkan lapar,so kami terus g order makan,
kat sana xde org yg nk amik amik order korg k,
kena g kaunter,order then bayar terus.oke!

antara order kami :-

aku punya,green tea

sang suami punya

latte suami

hot chocolate SIL

beger aku,sampai harini masih teringat.sedap sgt!

pancake for anak dara!

ini saje yg kami makan,nk amik dessert,tapi mcm kenyang sgt.so xyah lah.
lain kali dtg mkn,boleh amik dessert lak,
kalau kita tgk dlm pic.sume benda ni mcm kita leh buat sendiri
kat rumah kan,tapi seyes ckp,mmg xsama mcm kat rumah,
tak tau lah kenapa kan.feel mkn kat tempat ni lain kot.

tempat ni bg aku sesuai lah utk lepak lepak santai.borak borak,
tapi kalau dtg ngan anak aku.mmg payah sket lah kot.
masa kami g haritu pon.dh cranky,hahaha.sabo jelah~
semua org pandang bila dia nangis.

ko tgk lah pic ni,bunga ni dia buh utk giliran kita,tapi anak aku
g cabut nya menda alah tu.hahaha.sabo jelah~

Weekend brunches in KL - That Latte Place, Ampang (2)
ni pintu masuk depan.


ni list makanan dan minumam ;)

oh tempat ni dlm gallery taw,kalau korg rajin,ada kelas mencanting batik,
so boleh lah ajak anak anak canting batik,
tapi kalau dgn princess tu xpayah lah.bukan canting kang,
lain yg jd.hahaha.

hmm apa lg nk cite eh?
xde apa dh kot.tu je.
nanti korg g lah try k!
bai.

Weekend brunches in KL - That Latte Place, Ampang (4)
area tempat canting batik.
address :

That Latte Place is at Yayasan Seni off Jalan Ampang, across the road from Gleneagles.

That Latte Place,
Yayasan Seni Berdaftar, 333, Persiaran Ritchie,
Off Jalan Ampang Hilir, Kuala Lumpur.

last but not least!



kami!


bai~






6 comments:

mrs kayrul said...

tenang jer tengok suasana kat situ

Amanda Suria said...

kira western la ni kan....ok gak tempat dia...nampak macam cozy la rara..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum rara. cantiknya. macam dekat kawasan kampung je. wahhhh boleh tahan menelan liur tengok burger tu. hihi Y____Y

Chekgu Azrine said...

Sure mhl ni rara kan

hainom OKje said...

Mmg tak pernah sampai sini Rara....confirm! Hehe

dalila said...

Mcm sedap je hot chocolate ngan latte tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...