Image and video hosting by TinyPic

03 March 2014

ALLAH itu selalu ada

Ya Allah.pagi ni,pagi ni serius aku takkan lupa.
dan pagi ni mengajar aku erti FOKUS,erti Tanggungjawap.
Ya Allah,terima kasih Ya Allah.

kisah nya--
aku ni ditugaskan untuk order minuman bila ada meeting.
selalu aku ok je buat tugas aku.
mmg ok.tapi aku x tau knp last week aku jd mcm ni.
aku difaham kan,meeting di awalkan ke 03hb,harini lah.
so permohonan aku dh buat semua,tapi dkt kantin aku lupa tukar
tarik minuman tu.aku dah call last week.tapi kantin x angkat,
last last aku lupa. *ketukkepala

sampai lah ke pg ni.aku baru teringat yg order minuman 10hb tu
aku x tukar lg ke 03hb,aku rasa mcm nk pengsan,
dah lah meeting pg ni dgn bos bos,
lepas tu takkan xde minum,nk ckp apa nanti.
dah lah dlm meeting tu aku kena buat minit.
Ya Allah,dlm hati aku.mcm mcm benda berlegar legar,
aku rasa mcm nk pitam,nk nangis,nk pengsan,xnk g keje,
nk buat buat sakit.semua ada!

tapi aku istigfar,kuat kan hati.
aku mintak Allah tolong aku,
aku berzikir sepanjang perjalanan,
aku harap kantin akan tolong aku,
aku harap dorg boleh sediakan mkn utk aku.
Ya Allah Ya Allah tlg aku.

bila kita dlm nk cepat ni.biasa lah.mst lah tetiba jem,
kereta x bergerak.org bawak kete mcm nk g pasar malam,
bersiar siar.hati and jantung aku mcm nk pecah tahan marah,
berdegup degup jantung,

sampai je depan pintu RTM,aku rasa mcm nk nangis dh.
cepat cepat aku hantar princess,
dia pon mcm behave je pg ni.
anta trus baring kat tilam dia,pas tu dia lelap.
2 3 kali aku cium dia,sedih aku tgk dia baik mcm tu.
*eh ko ni,anak baik pon nk sedih.xpaham aku!

pas tu aku trus keluar,trus gerak ke kantin,
aku dh biasa dgn abg lan kantin tu.
aku trus ckp kat abg lan siatuasi aku,
nasib lah,nasib lah abg lan leh tolong,
dia suruh tukang masak,masak jugak utk pg ni.
Ya Allah,terima kasih Ya Allah.Terima Kasih kerana menolong aku.
aku ucap banyak kali terima kasih kat abg lan td.
aku nk menangis rasa.

masuk kereta aku trus nk nangis,
bergenang jugak air mata aku.
gila kau! ingat x takut ke.meeting ngan Boss boss kat atas,
tetiba minuman xde,Ya Allah,tak sanggup aku.
kalau kata td abg lan xleh tlg aku,aku dh nekad dh,
nk g beli nasi lemak sendiri,tapau 20 bungkus.
hahahaha,yelah,pemikiran kena panjang dan kreatif.
dan aku fikir jugak.aku xleh nk lari dr masalah.
kalau larik.sok lusa nk keje mana. *eh.
hahahaha.

Ya Allah,dan tetiba aku insaf.supaya Fokus dgn kerja,
even kena order minum pon.kena fokus,xleh lalai.
walaupon korg rasa kerja korg tu kecik.
tapi kalau x komited,benda tu akan jd masalah besar.
Ya Allah,terima kasih Ya Allah.
hmmmm korg! nak hugggggggggggggggg!


* GA telah pon berakhir semalam,
pemilihan pemenang akan dibuat petang ni.
aku ada meeting ni.tgh tgh hari sket baru jenguk entry korg.
hari khamis rara umumkan pemenang,
kalau dpt awal.rara umumkan awal heeee.
mekasih korg yg join ♥

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. Alhamdulillah.. Allah tolong kau pagi ni Ra.. jadikan pengajaran dari pengalaman lepas okehhh ;P

    ReplyDelete
  2. Princess memahami..cayang princess =)

    ReplyDelete
  3. biaselah rara
    kite nie manusia je
    x sume benda leh ingat
    relex ea
    tarik nafas pjg2
    memg kdg2 emosi kite nie x stabil tibe2

    ReplyDelete
  4. assalamualaikum..selamat pagi isnin,maaf ye lama tak singgah sini..hehe

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..dipermudahkan segalanya..satu pengajaran bersama..susahkan kalau benda penting kita lupa..

    ReplyDelete
  6. akk selalu baca rabbi yassir tu kat opis... kalau tak kelang kabut nnti...hhee

    syukur

    ReplyDelete
  7. rara....ku bac anak menangis campur sebak...ku memahami mu rara...ku pernah alami situasi mu...tp lain ceritanya...time tu aku pi handle one kursus...juruacara majlis plak tetiba mc....pehtu boss aku lantik aku jd juruacara majlis bidang terjun...bayangkanlah handle kursus utk boss2 taraf tentera...gilaaaaaaa!...pastu aku buat je la rara...pastu lepas aku handle kursus...boss aku tepuk tgn...tanda aku pandai handle program wpun xd script....rara, apa yg terjadi ada hikmah...insyaAllah ada rezeki mu rara

    ReplyDelete
  8. benda2 kecil mcm tu kadang2 rasa x penting sgt.. tp kalau x de br rasa penting.

    insyllah semua datang darinya.

    ReplyDelete
  9. Ya Allah.. nasib baik semuanya ok.. Ros yang baca ni pun ikut feeling feeling jugak.. ada nervous..

    ReplyDelete
  10. alahai..takutnye dengar..alhamdulilah semua dah ok :)

    ReplyDelete
  11. suspen ra.. klu aku pun menggelabah ayam... uhuhuhu

    ReplyDelete
  12. Boleh fhm apa yg rara rasa.. mesti tak senang duduk kan..tak pe ambik sebagai pengajaran.. lepas nie fokus lebih sikit k.. =D

    ReplyDelete
  13. entah apa yang rara ingt tu.biasala..manusia biasa.kita pun ada kelemahan..kan??

    ReplyDelete
  14. betultu, perkara yg org lain rasa kecik, tapi kalau kita yg kena handle boleh jadi besar ertinya...sebab itu tanggungjawab kita. Ingat iklan nestum...."FOKUS"....

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com