13 March 2014

Boleh ke kita boikot Amerika

Lagik skali cite pasal kes MH307.
Dh kul 12.35am jam aku atas lemari tu.
Tp aku x dpt lelap mata.wasap group
masih bermaharajalela.menguasai minda aku.
Kes pesawat dh jumpa kat pulau perak.
Mangsa sume pakai life jacket.
Kembung.
Mati.

Masih mengahantui.
Bukan takut.tp sedih.
Xdpt nk bayangkn mcm mana
Keadaan mereka sblm crash.
Walaupun belum sahih.
Tp kdg kdg wasap group lg laju.

Kami bincang lg.
Kalau kena hijack.semua rancangan amerika.
Semua dr mereka.
Balas dendam.rosakkan hubungan
MAS - CHINA
kejam nya.apa salah dan dosa kami.
Islam ditindas.
Itulah akhir zaman.

Lg skali persoalan.
Boleh ke kita boikot AS.
sbb kejamnya mereka terhadap islam.
Boleh ke?
Kita dh terlalu sinonim.
Xboleh tolak.
Semua yg kita guna dr mereka.
Boleh andai kita istiqamah.
InsyaAllah.
Tp Islam kena bersatu.
Mcm mana nk bersatu?
Pemimpin kena bersatu.
Betul x.

Aku sedih bila pk nasib anak anak aku nt.
Apa lah lg yg akan jd.
Apalah.
Mcm mana.

" bonda takkan selalu ada "

Jaga diri anak anak ibuu.
Berdikari.
Berfikir dgn waras.
Selalu ingat Allah.

Andai betul kabar angin yg terbaru ni.
Takziah buat keluarga magsa.
Sobs.

15 comments:

cik kiera said...

Ehh, yeke?
rasanya belum dijumpai lagikan?
Apa2 pun kite kena teruskan berdoa..
Hmm Speechless .. Tak tahu nak kata apa :'(

Liyliz said...

Mohon jgn tulis khabar angin ini. Fkrkan ht ahli kluarga yg bc ni.

mOoN said...

hope x betul..huhu..

e k i n ♥ y u s r i said...

btol ke nie?

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
selamat pagi
singgah pagi

Akeyla Azmi said...

betul..
dah sinonim. tapi boleh jika islam bersatu!!!

Chekgu Azrine said...

Hmmm...speechless

bella luna said...

betul ke kak? urm,, mmg ade relevan nye kite berwaspada dgn negara bkn islam, sbb mereka nak takluk dunia.
setahu bella President US Freemason percaya kat dajjal. hope negara kite terpelihara . amin =( sedihh sgt

:: idzwa :: said...

:(

lovelywa said...

ade gak bace wassap psl tu..tp dah mls nak amik port dgn mcm2 spekulasi..cuma tunggu report dr berita saje..moga semuanya selamat hendaknye..Aamiinn

Love Razila said...

Hemm kite tunggu jelah, but rasanya macam ada someone dah deny the news but x sure proper way or not. The latest depa dok cari yang 3 objek di mana China claim nampak dalam satelite on last sunday...vietnam sedang looking that objek nak confirmkan whether it's from MH370 or not. Al-fatihah =(

wantie said...

Kes pesawat dh jumpa kat pulau perak.
Mangsa sume pakai life jacket.
Kembung.
Mati.

ayat kat atas ni buat akak berkecamuk dik oi..

Anonymous said...

belum sahih lagi ko dah heboh post kat sini.. suruh orang sensetif tapi ko sendiri tak sensitif.. entah pape entah.. sajew letew nak hits naik canak2..

Mr.Superman said...

MH370 payah la nk ckp..doa diorg masih hidup n selamat je la :)

Amanda Suria said...

macam2 speckulasi ada..x tau mana satu nak pcya...kita serahkan pada yang esa je la....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...