06 March 2014

Cara buang bulu ketiak dgn mudah


tadi aku g cabut bulu ketiak.ahahaha.
ni kes sbb dh malas nk shave.kalau shave siap gatal lh kan.
so malas.haha.aku pegi wax je td.senang.sedap pun sedap.
org tanya aku  " xsakit ke "
bg aku x sakit pon.sedap.
aku suka rasa dia mcm " rangup rangup " tu.hahaha.

bagi korg yg xtau cane buat wax bulu ketiak ni.
dia mcm ni taw,
dia akan sapu ketiak kita ngn bedak,
pas tu sapukan wax kt ketiak kita,
dia akan rasa panas panas sket gitu.
tapi x lah panas sgt.ok lah.boleh tahan,
lepas tu,dia akan lapikkan kain then
zappppppppppppppp! tarik skali.
so terkeluar lah bulu ketiak tu semua,
sampai ke akar umbi.hehe.
so dengan selamat,selama sebulan lebih,
bulu ketiak takkan tumbuh.
lambat lah nk tumbuh balik.hehehe.

tu sbb aku suka.rasa dia sedap.lega je rasa.
tapi masa nk buat ni.korg kena tunggu bulu ketiak panjang
sket lah.jgn pendek pendek.nt susah dorg nk wax.
heee.




ni bilik dalaman dia,aku yakin sbb bersih.
mmg tempat dia lawa.yg handle benda ni selalu india.
tp ni india moden.bersih.aku suka.hee.
tempat ni aku g kat Bangsar South.
dekat je ngan opis aku.hee.
lepas ni nk buat Padi n Medicure lak.
nk buang kulit kulit kaki ni.dh merekah rekah dh.
mengalahkan mak nenek.hehehe.

kalau korg nk buat.leh lah g tanya saloon saloon kt rumah korg.
tanya lah sama ada dorg buat wax armpit x.
kalau ada try lah.best taw.
rm15 je untuk 2 belah ketiak.heee.

22 comments:

Farah Waheda Wahid said...

boleh bayangkan rangup rangup tu, selalu cabut sendiri jer...ihikss...

diana said...

nak kena tunggu panjang sikit yang malas tu rara...hhehehe

Nurzakiah Hanum said...

OO ADA GAK EK SERVICE NIE

Allene said...

xpe la ra... aku wax sendiri je... hohoho malu wei...

lovelywa said...

gulp!..pestaim dgr wax keti..hahah

Chekgu Azrine said...

Berapa sis..akk sllu cukur je tp gatal..huhu

Sya Mimie said...

saya lebih selesa buat sendiri..hehe

dak-eiza said...

servis bulu ketiak pon ada ko hahaha
memacam sekarang kann...tp mmg betul pon kalau dicabut lambat tumbuh dan tak gatal
dulu zaman anak dara kemain gajin dan gigih mencabut..nijam??? malassss! hahaha

Nursaila Norman said...

awwww..bestnya..teringin nak bt wax..tp malu pulak nak hulur ketiak..hehehehe! murah eh..

Cik Puan Tqah said...

ade jugak eh. malu plak nk g..haha

wantie said...

adei.. bahak bahak saya kat depan PC. boleh ko kata ranggup ranggup. keh keh keh...

Rizziela said...

wah..ranggup tu :D

Aeen said...

rajinnye ra pegi salon cabot bulu ketiak...xde mase la..cabut sendiri je lah..heheh

Mama Safiy Arfan said...

alamk mcm malu je nk p serah ketiak kt diorg hahaha....ish..xleh byg cmne kahkah

Liyana said...

hehehe tersengeh2 baca entri ni ra oi... haha

Ecah Ecot said...

kriuk kriuk gitu...hehe..cabut bulu kaki pon kalo zasss mcm tu bg org boleh tahan, dia kata sedap..cukur x thrill..haha

Mar Mansor said...

1st time tau pasal tempat macamni..ada yek..he3..

Amanda Suria said...

erk...terus rasa perit kat ketiak...adeh....

Shizan Syafik said...

sy guna epilator je.. hihikhik

ZazaMyMoon said...

Aku slalu tebas pakai sepit.. Sampai terlepit2 tiak aku.. Sakit hoii
Kalau alu malas aku suruh anak aku tlg tebas.. Kalau dia tersepit kt kulit aku nnt aku marah dia.. Lps tu dia majpk x nak tlg tebas lg.. Hahahahaha

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

mcm best jer rara.. tak sakit ek.. nnti boleh cuba.. tapi maluuuuuu..hehehe

Love Razila said...

pernah nampak butik yang provided services wax ni saja...ada kat subang empire tapi malu nak singgah...selalu laju je during kat ke London weight management tu...dok intai2 dari luar jelah...indian gak yang buat siap ada uniform bagai. Macam best je...murah tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...