07 March 2014

Puteri Imann Sophea Setahun Enam Bulan



harini genap lah anak ibuu setahun 6 bulan.
dh big girl sgt anak ibuu.sgt cepat anak ibuu membesar.
sihat cegas,cantik mcm ibuu.kihkihkih~

serius aku rindu,
rindu kan baby princess,
rindukan air liur yg menjejes keluar.
paling rindu saat menyusukan princess dulu.
princess sempat menyusu sampai 4 bulan je.
Ya Allah rindunya.

masa susukan anak tu.aku rasa bahagia sgt.
rasa anak sgt rapat ngan kita.
seronok gila!

Princess anak yg baik.
anak yg bijak.anak yg LAWAK.hahaha.suka buat lawak.
suka buat benda yg kita x predict langsung dia nk buat.
dan kdg kdg cranky,masa cranky tu yg x lalu tu.
mmg nk jd hulk rasanya.

sor far mkn semua ok.dia suka mkn pedas.
laksa pon suka makan.aku makan laksa.
dia pon nk jugak. " aca aca katanya "
hahaha.aku mmg biarkan anak aku mkn je.
aku x nk dia jadi org yg memlilih makan .susah kan.
adik aku yg lelaki tu dulu mcm pickup eater,mmg susah sgt.
nk mkn benda yg dia nk je.so payah lah kan.
princess cuma x suka benda yg keras keras sgt je.
tapi kdg kdg x leh nk ramal gak.
tapi yg pasti,kalau mkn,kongsi pinggan ngan kita,
dia lg suka.dia xnk mkn dlm pinggan dia.
hahaha.layan kan je.asalkan nk mkn.

bercakap pulak.
mmg ringat mulut.senang ikut apa yg org ckp.
tp bukan lah asek menceceh je x tentu pasal.
dia bukan lah jenis yg bercakap sgt.
dia ckp bila perlu.dan kalau dia dgr apa kita ckp,
nt dia ikut. aku panggil laki aku syg,
dia pon " ayang,ayang "
perrghhhhh sabo jelah.hahaha

cuma princess anak yg manja.sgt manja
dgn aku especially. kalau x nmpk muka aku
leh histeria gamaknya.tapi so far kalau g school.
dia ok lah.aku ckp elok elok.ibuu nk work.
nt dia paham lah.Alhamdulillah.

princess pon sihat.tp ada lah kdg kdg jatuh sakit.
mcm skrg ni tgh demam tu.selsema n batuk.
aku masih lg amik ubat Homeopathy Hasan.
so far mmg sesuai dgn princess.aku x bg pon ubat klinik.

hmm apa lg nk cite eh.tu jelah kot.hehe.
anak dara saya.kesayangan saya ♥
kesayangan ibuu dan papa ♥
anak manja papa ♥



14 comments:

- AZIE - said...

rindu bau bb masa kecikkan...

Nurzakiah Hanum said...

comel sangat2

:: Mrs.Eady :: said...

so biler nak ade adik princess?hehehe..gurau je.. :)

semoga princess sihat-sihat selalu ye..

Linda said...

alahaiii comelnyaaa :)

Aeen said...

comey la incess....suka kan bile dgr anak baya2 nie bercakap..memang dorang suka ajuk balik apa yg kite ckp ...heeh

mama amir said...

besar dah dia...
semoga menjadi anak yang solehah ye sayang...^_^

Petak Bunga said...

aloh comel princess ni..
mcm ibu dia..ceh.

wantie said...

so sweet dengan baju dia yang shomel tu kan..

dah 1 1/2 tahun yer... cepat besar nanti tolong mummy kat dapur yer

Ecah Ecot said...

cepat kan budak2 membesar...dr dalam perut tiba2 dah nak keluar dah, pastu dr umur sehari dah setahun lebih....nanti mula la rindu nak baby lagi..jeng jeng...hehe

Cik Puan Eka said...

Happy bday Puteri. Comelnya...

Bajunya sama dengan baju sepupu eka. Comelll

diana said...

boleh geng dengan mikhail ni suka makan laksa..
heheh

Mar Mansor said...

princess dah besar..18 bulan ada kena cucuk kan?

ANIM said...

sweeeetnya dia, sesweet namanya.
kak anim ni memang geram tengok gegerl ni..

fifi said...

Tu la kan ra..rindu diaorg time baby..jom kita dapatkan adik baby pulak..hahaha..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...