12 March 2014

Spekulasi Spekulasi MH370

Assalammualaikum.
Sedih kan kalau fikir fikir ttg dorg.
Xtau nk ckp mcm mana.kalau fikir lg.
Ingat dorg tido mana.makan apa.
Masih ada di dunia ke.xke.sedih--

Sape ada wasap group?
Skrg banyak kan wasap wasap ni.
Semua benda leh tersebar.
Sama ada kita percaya atau x.
Terpulanglah.

Kt wasap group aku.
Kami x habis2 pk pasal ni.
Mcm ahli fikir.hehehe.
Mcm csi.mcm mcm speku keluar.

Dorg kata pesawat kena hijack.
Banyak lah bukti bukti menyokong.
Tapi selagi kerajaan x ckp pape.
Kita xleh nk memandai.
Andai kata ada andaian.simpan simpan je.
Sbb bukan kita yg g mencari.
Kita pon tau dr org lain.
Cuma cukuplah sekadar kita amik tau.
Kita belajar serba sedikit ttg pesawat.
Aku ni dr yg xtau.tau mcm mcm benda.

Hmm semalam mak metua aku cite.
Ada sorg makcik dlm 40an dtg balai.
Buat report.kata anak dia google ttg pesawat.
Dia kata pesawat ada kt vietnam.
Terjunam ke sana.anak dia tau hanya google je.
Dia dtg tu konon nk membantu.bg maklumat.
Chooiiii sgt makcik.hahahha.
Setakat google.anak sy pon boleh.haha.
Mcm mcm kan.

Dgn bomoh lah segala.kelakar gila.
Bukan nk ckp apa.tp bomoh bomoh ni
Mmg memalukan.dh lah siap bwk bumbu tu.
Ich.korg tgk x video tu.

Tapi apa pun cra.berdoalah dgn Allah.
Semua hanya Allah yg tau.
Aku pun xtau nk ckp cane.
Hati aku tetap nk tau jawapan.
Final.moga cepat lah selesai masalah ni.
Moga kita bersatu.
Bersatulah rakyat Malaysia.
Amin.

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

serahkan semua pada Allah.SW.T

:: idzwa :: said...

sedih kan..

Chekgu Azrine said...

inshaAllah sesama kita doakan

Kakzakie said...

Dalam kemelut yg semakin puzzle ini diharap jgn sampai ada yg buat syirik pulak kan Rara..

teruskan berdoa dan berdoa...

Allene said...

kelakar la makcik tu ra...

Farah Waheda Wahid said...

memang macam2 spekulasi yang timbul akibat dari kehilangan pesawat MH370 ni, apa2 pun, kita teruskan berdoa untuk mereka yer...

wantie said...

jenuh pulak la pak polis tu dok terima report kan..

saya ni cuma nunggu the latest news je. kalau nak gossip tentang hal ni memang buang masa je la kan. kerja office dan kerja rumah pun menimbun...ngeee

Love Razila said...

x larat nak baca speculasy dah. HUHUHU cuma berdoa dan berdoa x henti2

Cho Zila said...

semoga cepat2kag selesai hendaknyer... kembalilah MH570

CAHAYA MATA said...

semalam bawa bumbu.. siap dgn teropong..

hari ni dgn tikar zam-zam ala kazam pulak... siap pegang buah kelapa segala...

Ya Allah..
malu dengan manusia boleh ditutup.. malu dgn Allah mcm mana....?? Allah sedang memerhatikan kita...

maluuuuuuu...

(-__-)"

.

Amanda Suria said...

mengharapkan yang terbaik untuk diorang....malas nak baca spekulasi mengarut yang banyak muncul tu..sedih..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...