25 April 2014

Bahaya Cotton Bud

benda yg paling aku takut akhirnya terjadi,
telinga princess tercucuk dgn cotton bud,
Ya Allah,aku plak rasa nk nangis smlm.

princess mmg minat sgt dgn cotton bud,
sbb dia suka tgk nenek dia korek telinga,
lepas tu mula lah dia praktikkan sendiri,
selalu nya ok,dia x jd pape pon,
semalam nk dijadikan cerita,
sambil cotton bud melekat kt telinga,dia lari ke nenek dia,
sbb nk tgk nenek dia bukak video apa ntah,
lepas tu terhenggut sket cotton bud tu dlm telinga dia,
dia punya menangis sampai sedu sedu,aku tau mst sakit sgt tu,
kalau x dia xnangis mcm tu pun,
mula nya elok je,lepas kena tu,
dia nangis,Ya Allah,menitik nitik air mata,
kesian sgt aku tgk dia.

aku pulak x terfikir nk bawak g klinik pon,
sbb xde darah xde apa.tapi hubs aku suruh bawak g klinik gak,
hmm tgk lah.balik keje kang trus bawak.cek dulu lah pape pon kan.
risau gak aku pape jd.hmmm.

sape ada pengalaman mcm tu eh?
ok ke? ke bahaya?

12 comments:

Farah Waheda Wahid said...

belum ada pengalaman, tapi suami minat sangat dengan cotton bud... hu hu hu...

mizzy amalina said...

Rara..bwk je gi klinik. at least bg doctor check kita lega sikit bila betul2 confirm xde ape2..

I xpernah kena tp masa adik i kecik umur dalam 5-6thn camtu dia pernah main cotton buds pastu kapas tu tertinggal dalam telinga.my dad berjaya keluarkan dgn susah payah tp belah dalam telinga tu luka sikit la..bwk gi doctor, doctor check mmg xde apa2 tp may ada sisa kapa tertinggal.
I rasa almost seminggu kot kena titik ubat air masuk telinga dia..

I mmg xde ajar eusoff korek telinga langsung. sekali sekala je bersihkan bahagian luar.sebenarnya bdk kecik mmg xperlu nak korek telinga dia.nnt taik telinga tu sume boleh keluar sendiri.just bersihkan bahagian luar bila taik telinga tu keluar je..sbb bdk kecik ni telinga,hidung dia lembut lagi..takut luka dalam kan..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum rara, siannya princess. masa kecik2 sheila suka gak main cotton bud ni.. singgah menabung inti sini...

Chekgu Azrine said...

Pnh kena..smpi berdarah..dulu2la masa kecik sis..huhu..samala akk pun suka main cotton bud jgk..skg xde dah..scary!

SyimaSyaz said...

pandai pulak dia masukkan dlm telinga. i dulu time kecik manik masuk dlm lubang hidung... jiran i aka mak angkat yg keluarkan.

bawak la gi klinik, sebab dia kecik lagi takut dalam sgt dia masukkan cotton bud tu. biarla kalau doctor pandang slack pun (sebab selalu kena) janji u lega...

nuyui a.k.a miss YUI said...

lbh bw klinik..sbb dak2 kulit pun lmbut.. kt tak tau apa jd dlm tu..

Lydia Miza said...

Bahayanya... Jgn biar kat tempat dia blh capai rara. Nnt tercucuk blh berdarah dlm telinga ank. Tak pun bengkak. Sakit tu.

Nurzakiah Hanum said...

KENA LEBIH BERHATI-HATI

adianiez AIDA said...

adoi! sesuatu yg x pernah berlaku kat anak-anak aida sebab aida memang larang keras diorang main dgn cotton bud.

ZazaMyMoon said...

blom ada pengalaman mcm ni..
tp kalu tercocok mcm tu bahaya ra.. sbb budak2 bukan tau ckp sakit ke atau dia x dgr ke.. better gi check.

Norhasniza Khalid said...

alamak hai.. ngerinya

dalila said...

Hurmm..xpenah lg..dh tu cotton bud tu dh kuar ke blm ms rara bwk princess gi klinik?uiksss..seriaunye rasa..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...