01 April 2014

Cerita Puteri Imann Sophea


Puteri Imann Sophea.
setahun 6 bulan.dah big girl dh anak ibuu,
anak yg sgt Adore papa dia.
bg dia,papa dia mcm insan yg paling best dlm hidup dia,
celik mata je papa papa papa,
papa balik ul 3am pon dia boleh sedar,
boleh bangun main ngan papa.
mungkin sbb papa dia jauh dr dia baby lg.
jarang jumpa papa,
so bila jumpa papa,dia rasa bahagia sgt,
tambahan pulak layanan papa and ibuu adalah sgt berbeza.
kalau dgn ibuu,xde lah nk main yg pelik pelik,
kalau ngan papa,papa suka main pelik pelik ngan dia,
ajar buat mimik muka lah.hahaha.kelakar sgt.


dr umur dia 6bulan.aku dh ajar dia tgk upin ipin.
sampai skrg dh biasa tgk cite tu je.
mana mana pon mst " pin pin "
nk suh bukak.nmpk tab je pin pin,
nampak fon ibuu je pin pin.hadoiii!
tapi aku rasa,kebanyakan budak skrg,semua dh ada tab
sendiri kan.tipu lah kalau ckp xde.
tapi now aku dh had kan time dia,
waktu tido.no more upin ipin,
aku tutup semua tab,gelapkan lampu,
takut takut kan dia sket.
pas tu tido.fuhhh~ nasib menjadik.hehehe.


paling suka friend,
tapi nk kawan dgn kakak kakak and abg abg je,
kalau sebaya dia xnak.ambooiiii belagak!
hehehe.kalau kawan sebaya dia,dia pok pok nya budak tu,
aku pon xpaham kenapa nk jd garang sgt.
lepas je dia kebah demam ritu,
mulut dia ringan betul.pokpek pokpek je,
sonok pulak aku dengar.hehehe.

kdg kdg tu pegi kat aku,tepuk bahu 2 3 kali,
pas tu " bu, bla bla bla bla " keluar lah bahasa perancis dia tu.
hahaha.kelakar.





skrg ni cheeky bukan main,nk tergelak aku rasa.
asek mengusik org je,asek nk buat lawak.kelakar gila.
kdg kdg apa yg dia buat tu,mmg x masuk akal.
paling suka main penyapu,
kalo dpt penyapu tu.fav dia lah tu.
habis hati.padahal lg sepah lg adalah.

so far dia dh paham arahan,
apa kita ckp,semua paham.
pas tu sibuk nk tolong org.
apa org buat,semua nk tolong.hehehe

bab makan pulak jgn cite lah,
semua benda dia mkn,dia mmg pemakan,
bdn ritu susut masa demam seminggu,
tapi pas tu dh naik balik.Alhamdulillah.
suka makan sayur,kalo mamam mst ada " ayur ayur "
hehehe.


play ngan hannah


bab pilih baju mmg dia suka,
kaki sopim ni.mcm ibuu.hehehe.
haritu g H&M,habis semua baju dia nak.
matik aku.hahaha.pandai plak tu pilih,
pas tu bukak baju nk try.hahaha.
pitam mak tgk nakkk!



suka gelak.
tu yg paling aku suka,kalo gelak tu berdekah dekah,
dia buat lawak kat kita xpe.kalau kita buat kat dia xleh,
msg " angan buuu,angan buu " " bu,no no no " hahahaha.
sabo jelah anak!

so far gigi princess dh penuh,tinggal 2 batang bawah tu je kosong.
taring atas dh keluar.heee,mmg lg suka lah dia mkn benda keras,
dan lg keras lah ibuu paksa dia menggosok gigi.
payah nya.berperang dlm toilet.hahaha




tgk lah aksi dan gelagat dia tu,
kdg kdg x dpt dijangka,nasib nasib je.
hahaha.xpe lah anak ibuu,
asalkan awak sihat,bijak,baik,jd lah.cukup lah utk ibuu,
jg anak yg solehah dr segala sudut,
jd anak yg pintar,nt dh besar,leh kerja elok elok.
bawak ibuu n papa g mekah.
sobs! nk nangis lak rasa.hehehe.

ooo ok lah.xtau nk tulis apa lg.
bai! hehehehe

16 comments:

Puan Awin said...

makin besar, makin bertambah akal, makin bijak si kecik ni...semoga menjadi anak yg solehah satu hari nnt ye princess....

Sheila Salim said...

Assalamualaikum rara, besar dah puteri imann sophea! haihh geram tengok dia~~~

Farah Waheda Wahid said...

comel sangat2 dia, iolss suka tengokk.... wah kan best kalau dapat keluarkan one more baby and it's girl... ha ha ha...erkss... Ash kecik lagi pun...

Nurzakiah Hanum said...

TOMEI2

dalila said...

princess dh makin bijakkk..
semoga membsr dengan sihat ye..moga menjadi anak yg solehah..
muah2 utk princess..

AnneRaini said...

dah besar dah princess.. makin comel makin keletah...

ct kektus said...

comel nye princess. :)
fasa umur macam ni memang banyak kan telatahnya. hihi

Amanda Suria said...

sekejap jer dah besar kan....rara shopping mall tu memang banyak lot2 yang belum bukak tau...yang ada bukak pun parkson...kedai2 makan...yang lain2 x buka lagi..soon kot...

diana said...

hahah..comel je dia dengan botol susu dan beg tangan tu..macam makcik2 la princess oi..

Mikhail langsung akak tak bagi tab dah Rara..dulu dia ngamuk jugak.pantang nampak tab mesti nak.sekarang tak dah.tak peduli dah dengan tab.kakak je ketagih tab tak hilang lagi.ugut macam2 pun tak jalan.

diana said...

hahah..comel je dia dengan botol susu dan beg tangan tu..macam makcik2 la princess oi..

Mikhail langsung akak tak bagi tab dah Rara..dulu dia ngamuk jugak.pantang nampak tab mesti nak.sekarang tak dah.tak peduli dah dengan tab.kakak je ketagih tab tak hilang lagi.ugut macam2 pun tak jalan.

Aeen said...

senyum je ain bace entry ni ra..terbayangkan raees...mcm incess jgk..kalau jumpe budak sebaya ngn dy..dy nk pok2 nye..suka main dgn abg2 or kakak2..heheh.

DYatie said...

Aku dah lama tak tulis perkembangan arissa ra. Tak tahu kenapa. Haha. Tapi kalau incess bahasa perancis. Arissa bahasa germane pekat. Bahaha.

e.t.t.y said...

wey aku tak tipu. anak aku takde gadget pun. sian dapat mama kedeksss....

Yana Libra said...

hehe..like mother like daughter~ :p

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

alolo comel sangat.. dah pandai shopping baju pulak tue..hehehe

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

alolo comel sangat.. dah pandai shopping baju pulak tue..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...