Image and video hosting by TinyPic

07 April 2014

CutiCuti Cameron Highland : Tanah Rata


cerita basi,ahhh lantok,basi pon basi lah.nk buat cane.mmg x sempat.
huaaa,hampunnn,kalau dulu tu pantang ada story baru,trus up entry baru,
skrg ni,gambar sampai dh basi,baru nk up entry,kesian blog ai!

iklan pon jalan 2 3 hari je,pas tu credited,
sadis! wake up safura,wake up! hehehe.

dtg sini,mst kena snap pic kat sini.wajib!

subuh subuh pg sabtu tu kami naik cameron dah,
subuh x bape nk subuh lah.kul 7 lebih gak baru gerak,
biasak lah,janji melayu.wakakaka.
asalkan aku nk bangun utk masak,kami nk makan
lunch kat Tanah Rata,last last mak aku yg masak semua,
mak aku kan super mom,semua masak boleh.
kejap je,x mcm aku.terhegeh hegeh! hehehe.

aku bangun bangun pg tu,mak aku jeling je.wakakaka.

kami actually x rancang pon nk g CH,
tapi disbbkan adik aku dr JB balik,so kami g lah bercuti sama sama,
bukan senang nk berkumpul,ni pon lg 2 org adik aku xde,
dorg keje,so tinggal lah kami je,tapi ni pon dh havoc dah.

kami naik CH awal awal sbb x nak jem,yelah,cuti sekolah kan,
tapi nan hado,sampai atas pon jem jugak,
dh lah CH jalan nya gitu kan,tapi gagah jugak,
yang frust nya,sampai je sana.cuaca mcm mendung je,
huaaa.korg rasa cane? hujan ke x?



anak ibuu.


sampai sampai je Tanah Rata,trus bentang tikar,MAKAN!
lapor weh! x mkn apa lg.mkn nasi 3 kali tambah,
mak aku masa sambal ikan keli,pas tu daging masak dendeng pulak.
mmg A lah kan.lupakan je diet tu! hahahaha.

lepas mkn,kemas kemas balik,singgah umah sedara aku jap kat atas bukit tu,
sampai sampai je rumah dia,boooooooooooooooooooooo
hujan lebat gila! huaaa,nangis dlm hati,sedara kami pakai sweater and stokin
taw kat rumah,sbb sejuk,aku pon x tahan nk jejak lantai dia.
basuh kencing mcm basuh ngan air batu.hahaha.seyes x tipu weh!

agak agak hujan dh benti,trus gerak g tempat lain lak.
tapi ada perkara lain yg jadi pulak.

tunguuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu--
next entry eh! hahahaha.bai!


family aku and adik aku.heee


mak,always clumsy,nk tangkap gambar,tp sibuk nk jawap call.
sabo jelah.hahahaha


ni pulak,nk snap pic,pas tu tangan penuh pegang tisu segala.hahaha

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-


last but not least,piccy tuan tanah kedaung.bai!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. bestnya..bila la kami nak sampai

    ReplyDelete
  2. dah lama akak x pi cameron...terasa nak naik sana plak...

    ReplyDelete
  3. auwww..gmbr last posing mantop tu..hehehe...

    ReplyDelete
  4. rindu cameron... bile nak pergi ni???

    ReplyDelete
  5. Bestnya..pandai cari port nak bentang tikar kan..nice view.. =D.. wah gambar last tue cunnnn sangat!! =D

    ReplyDelete
  6. lain plk tgok rara pakai tudung 4 segi..

    ReplyDelete
  7. eh eh lain muka rara pakai tudung muncung2 gini hehehhee. salu shawls kannn

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com