30 April 2014

Kereta kena langgar kali ke 4

sepanjang aku duk kl,seingat aku,dah 4 kali kete aku kecelakaan,
tapi kecelakaan tu bukan aku yg buat,semua dtg dr org lain,
masa mula mula kete aku kena langgar dulu,
aku mmg menangis kaw kaw.sbb aku jenis org yg sayang kan kereta,
syg sgt sbb yelah,byr pakai duet sendiri kan.hasil titik peluh aku,
takkan lah x syg kan.tapi apa kan daya,malang tetap menimpa,
kalau bukan kita yg buat org,org yg buat kita.

Al-Kisahnya --

semalam Princess mcm x sihat,
aku nk g keje lewat sikit,sbb smlm dia merengek je sepanjang mlm,
tidur x lena,dlm kul 7am tu aku bangun buat susu,tgh tgh bg dia minum,
adik ipar aku tetiba masuk bilik,dia kata " kete akk kena langgar "
hah?! apa lagik,terkejut beruk lah aku kan,aku bukan boleh dgr dgr berita
buruk pasal kereta aku ni,keluar rumah,jiran sebelah rumah aku dh blah,
dh lewat g keje,mak mentua aku pulak tgh berperang nk bukak kunci pagar,
boleh pulak stuck x leh bukak.adehhhh~

mak mertua aku terkejut tetiba je ada bunyik berdentum,
rumah MIL mmg tepi tu simpang 3,so org selalu keluar masuk je,
and jiran tu nk keluar simpang tu,revers kereta,then xperasan kete aku
kat tepi tu,dan berdentum.hmm agak kuat jugak lah,bengkok segala besi,
dan luckily jiran sy tu sangat bertanggung jawap,dia bayar semua kos ketuk kereta,
hmmm Alhamdulillah,dan dia asek keep calling tny pasal kereta,sampai aku
pun dh naik segan.hikhik.

aku bukan apa,suami dh lah jauh,kalau jd apa apa,
agak susah lah,aku boleh je buat semua,TAPI.... hmm byk tapinya.
hahaha.kena jugak ada lelaki yg buat,nasib lah laki aku ada contact dgn
cina ketuk kereta tu.dia lah dtg rumah amik kereta,and hantar kereta.

dan suami aku jugak jenis yg cool.xreti nk marah,dia kata
" lahhh benda dh nk jd,nk buat mcm mana kan "
so aku pon terpaksa ikut dia redhaaa.hahaha.

hmm tu jelah cerita nya,harini dtg opis,nk settle kan semua semua kerja,
mcm bz benorrr,hahaha.aku ni,buat keje kat opis ni,even buat keje banyak ke,
sikit ke,bukan ada org nak pandang pon.yelah,org bukan kaki kipas mcm aku ni,
mmg lah xde org nk pandang kan.hahaha.aku bukan jenis yg g soseh soseh ke bos,
kaki bodek,its so not me! hmm biarlah org lain nk buat kan.heee
ok bai!

12 comments:

Nurzakiah Hanum said...

LA YE KE

msredcheesecake said...

betul...benda nak jadi, Allah kata jadi...jadilah...kita ni yg kena kuat sabar...

ZazaMyMoon said...

redho dalam paksaan.. mst sakit hati kan Ra..

Farah Waheda Wahid said...

kalau orang yang bertanggungjawab tak apalah, sejuk sikit hati yang panas, kalau orang yang tak bertanggungjawab...adoiii, sakitt.... at least oklah tu, dia tanggung semua kos pembaikan...

tapi hati sedih sikit kan bila kereta kena langgar?

Suria Lekatlekitgurl said...

takziah untuk rara.. apapun masalah dah ada jalan penyelesaian. Alhamdulillah

Azura Aziz said...

Assalam.. tq singgah blog Alycia ;)

og Floria Putrajaya tu 14-22 Jun 2014.. dtg la nnt yer ;)

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

kena bagi keta rara mandi bunga nie.. =D

Nursaila Norman said...

mmg serabut kalau psl keta ni rara..duit sendiri kan tiap2 bln..huhu! nsb baik jiran u baik..bg duit..tp tu lah, sian kereta u..huhu! takpe rara,bt keja biar ikhlas, ibadah kerana Allah..saila benci kipas2 ni.

Ratu Hatiku said...

Lama akk x dtg blog nie..besar dah tgk pic princess tu...
La nsb baik xde yg cedera....

Ayu azmir said...

Singgah sini

Aeen said...

ain pn kalo kete accident..nak2 time husband xde ke..mmg gelabah..dy just releks je..huuh..

tifaanvar said...

btl kata papa princess. Dh bende nk jadi nk buat camana kan. Cuma syukurlh jiran tu brtanggngjawab

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...