Image and video hosting by TinyPic

15 April 2014

Kisah Princess dan PUTING HILANG

hahaha,dah macam tajuk cerita sinetron dh.hahaha.
tak de lah,harini nk cite pasal puting princess,
alkisahnya smlm puting dia HILANG.
apaaaaaaaaaaaaaa? hilang? aku lah org paling risau.
mcm org gila aku mencari,sana sini.aku dh lah x sihat,
batuk selsema,lepas tu turun naik atas bilik,pergi balik kat kereta,
cr luar dalam,tak jugak jumpa.agak nightmare lah buat aku.

korg pernah nampak princess berenggang dgn puting dia x?
mesti x kan? kalau tgk kat IG aku,gambar dia mst ada puting,
tak pernah lekang.

tapi yg bagus nya,dekat taska,mmg dia x hisap puting.
puting tu akan tersimpan je dlm beg,tapi bila nampak muka aku,
masuk je kereta,dia akan tanya " ting ne? ting ne? "
bila aku lambat sket mula merengek,bila aku keluarkn puting,
senyum bukan main melebarrr,masa tu lah aku suruh dia kiss aku,
hahaha.kiss dulu baru ibuu bg tinggggg!

semalam aku x tau kat mana cicir puting dia,mmg aku x ingat,
tapi setahu aku,masa dia mkn biskut tu,ada lg kat mulut dia,
sampai lah kami pergi speed mart nk beli brg makan,
aku dh x ingat dh mana dia letak,sama ada dia letak kat rak rak coklat
kat kedai tu @ jatuh kat jalan raya,hmmmm xleh pk!

semalam masuk masuk je speed mart,dia sibuk amik coklat coklat yg kat kaunter tu.
jenis princess,kalau dia amik apa apa,dia akan letak je puting tu kat mana mana dia suka.
lepas tu dia tanya aku balik " ting ne.ting ne " adehhh,masa tu lah aku dh tak reti nak jawap.

hmm mst korg ckp " knp x nk lekatkan je puting kat baju "
hmm aku x nk buat gitu,sbb kalau buat gitu,lg lah dia akan melekat dgn puting dia 24/7.
tapi kalau x lekat kang,mcm ni lah.asek hilang je.

lepas tu mlm td,mmg gamble lah tidokan dia xde puting,
mula mula dia mcm ok,sbb dh mengantuk sgt,tapi lepas sejam tido,
dia meracau,mengamuk tanya puting dia,nangis dlm 10 minit gitu,
aku pujuk,aku ckp " cockroach amik puting princess,esok ibuu beli lain k "
pas tu dia diam,tido balik.lepas tu kul 1am meracau lg.aku ckp balik benda yg sama.
pas tu diam,aku tanya dia,nk shushu x? dia kata " buu nk shu shu "
aku pon mcm lipas kudung g buat susu,bg dia,pas tu tido balik.

kul 3am jaga lagik,huaaaaa.berzikir dia nk puting.aku pon pangku,
tepuk tepuk,pas tu tido balik.kul 6am pon bangun lg.huaaaa.
sedih aku tgk dia,rasa nk nangis.tapi aku kena tabah,
dlm hati aku ada terfikir nk putuskan puting, ( xnk bg puting dh )
mak mentua aku pon cadangkan gitu pagi td,TAPI,
pg td aku rasa mcm bdn dia nk dedar dedar,mcm nk demam,
tu yg aku risau.yelah kan,nk dekat setahun lebih dia dgn puting,
tiba tiba kita nk putuskan gitu je.mmg agak payah lah utk dia kan.

bila bincang ngan suami aku td,dia kata beli gak dulu puting,
pas tu tgk mcm mana dulu.xleh gak nk putuskan terus,
( ahhh laki aku mmg gitu,kalo bab anak,mst cepat cair,hahaha )
so aku akur lah ckp suami,belikan dulu puting baru,pas tu baru pisahkan slow slow.
huaaaaaa.kenapa tgh tgh bulan puting awak hilang anak oi.
puting dh lah rm40 seketoi.huaaa nangis laju laju.

so kejap lagik nk larik jap g cr puting anak.

aku xtau lah mcm mana,dlm dilema,kesian kat dia,
dlm masa yg sama nk putuskan dia dgn puting,
kita nk kasik clash lah.hahahaha.

aku cuba sedapkan hati membayangkan mcm mana kalau kita,
dh biasa mkn nasi,tetiba kena stop mkn nasi,mcm tu lah kot siksa
yg princess sedang rasa masa dia xde puting.hmmm
betul x? boleh pakai x teori aku?


Photo: Budak ni kehilangan puting dia mlm td.aku rasa mmg nightmare utk dia.kesian anak ibuu.ni pic subuh td.menganga tido sbb xlena dr mlm td.asek meracau cr puting.huaaaaaa.jap g ibuu cr puting baru k.dh lah tgh bulan.puting pulak hilang.huaaaa ibuu lak rasa nk meracau ni.huaaaaaaa.
kesian anak ibuu.xlena tido mlm td.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. U bagi jelah ra...sian plak kalo smpai demam bagai..

    ReplyDelete
  2. Sama perangai cm Qi...jgn ar hilangkan puting dia...mmg x leh tido ar...pastu memekak dlm kete...huwaaa....cm ner la nak pisahkan diorang dari puting ek...risau

    ReplyDelete
  3. ra, yaya pun sama cam incess..xleh brenggang ngan uting..tp ak pkai puting yg murah2 je..ilang je berdesup ak p beli..klu mahal cam incess punya mau nangis ak..hahaha.. stkt ni rse byk dah koleksi puting yaya trmasuk yg ilang..

    ReplyDelete
  4. ramai yang kata bagi puting tak elok tapi anak akak 2 dua pernah hisap puting.tambah maisara sampai umur 2 tahun lebih kot.dia macam princess la.tak berenggang langsung dengan puting.tak pernah paksa dia tinggal puting.dia buang sendiri.

    Tak payah la paksa2 dia tinggal puting.sampai masa dia buang sendiri.tapi tu anak akak la.anak Orang,lain akai nye..kan??

    setakat akak hidup 34 tahun ni tak pernah jumpa lagi la budak isap puting sampai gigi terkeluar ke,gigi jongang ke,tak pernah..yang pernah jumpa ialah orang yang tak habis2 dengan cerita menakutkan pasal puting.hahahh

    Rara..nanti komen ni padam ye.kang ada yang tersentap baca komen akak ni.

    ReplyDelete
  5. kesian incess yeh...lebih kurang mcm raees...tp raees skang ni ain biasakan dia time main or gi jalan2 jgn isap puting..so far ok dy ikut..tp bila dy dok diam je xde wt pape mula la dy caek puting...bila da bg bkn main senyum lebar...puting da la mahal kan ra..raees tu pun selalu je hilang puting..jenuh mencari..sampai stress au...bila tny mane puting dy letak..bkn dy ingat..kadang2 bila dy ingt dy letak mane..baru dy gi amek..kalau x..jenuh mak paknye ni mencari satu rumah..huh.

    ReplyDelete
  6. xpe rara..beli je dulu..nnt slow2 pisahkan..alhamdulillah danish setakat 1y 2m je kot melekat ngan puting..xingt dh cmane wat dulu..tp xla sussah sgt..semlm pun ade status member kt fb ckp psl ni..ade org yg bg petua letak sket asam jawa kt puting tu..nnt kot2 die xnk dah..tapiii xtau la kot princess suke mkn masam2..masak jgk tu..kot lg sedap..hikhikhik..xpe..try ur best dear..

    ReplyDelete
  7. Anak akak hilang puting terus demam Rara sampai admit hospital.

    Even dah try beli puting baru,dan cuba macam-macam puting dia tetap taknak. Cuba juga order puting online dia tu, tapi dia tetap taknak.

    Lepas baik demam, dah tak berputing dia dah sekarang.

    ReplyDelete
  8. Mu bg alasan ler tu nak diet. Hahahaha.

    Ra! Aku paham sgt perasaan mu. Hr tu Arissa ku ceraikan jugak dalam 2 minggu dia berjaya. Tup2 nk masuk minggu ketiga dia meracau. Dlm 3 hari kot. Sampai aku dah fikir nak bawa pergi Darus Syifa. Last2 hari Ahad, aku dengan dia je kat rumah siang2 pun meracau nangis tunjuk dapur la bilik la. Tup2 aku terfikir pasal puting dia sebab aku suruh dia tunjuk kat mana dia nak aku pegi. Semua tempat puting dia pernah bertapa. Aku cari puting dalam almari, tunjuk kat dia sengih macam nampak kekasih hati. Dapat puting lega takder langsung meracau. Nasib baik tak g jumpa ustaz. Huhu.

    ReplyDelete
  9. princess hilang puting ari ni,
    naila hilang lion utk hari ni...haha...hilang kejap je sbb nak kne basuh lion busuk die tu...:p

    ReplyDelete
  10. mikhail dulu raja puting ni.
    jenuh aku nak melayan bila puting ilang.
    bila duk ngan opah dia...opah taruk asam jawa atas puting.
    so everytime dia nak isap opah kata amik laa ade taik lipas.
    memula dia isap then bila masam dia kata tanak.
    bila mintak lagi dia isap masam jugak.
    esoknya mintak lagi pastu opah gunting puting tu.
    dia isap gak.
    last2 give up dia sendrik yg refused puting.
    tapi gigi tetap serong bentuk puting tu.
    haish!

    ReplyDelete
  11. Anak2 akk 2 org hisap puting.so akk fhm sgt perasaan sis tu.tp klu btul2 nk pisahkan puting sis kena cekal hti la

    ReplyDelete
  12. Buat slow rara..jgn mengejut..cian princess ti..mcm nayli nk stop kn bf pn xsampai ht..bl die xdpt mengempeng 1 hari..lain mcm prangai die..mcm org gian g2..huhu

    ReplyDelete
  13. ooo dalam cubaan nak pisahkan dia ngan puting eh...alahai...kesian plak mama long tgok princess ha.....mesti x lena tido...

    ReplyDelete
  14. princess dah berapa tahun? anak sy dulu setahunlebih baru tak berputing, tu pun sebab kes camni gak lak, cicir kat mana taktahu.. jatuh dari beg. memula cuak gak, dia asyik tanya 'mana ating mana ating'.. 2-3 hari berzikir.. tapi nasib baik tak nangis.. pastu tetiba terus tak berputing dah. tapi ni kalau dah sampai demam2 cam kesian lak... takpela slow-slow..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com