30 April 2014

Merble Kek GEBU dan aiskrim vanilla


kesnya semalam aku teringin nk mkn marble kek,
ntah kenapa sbb dh lama gila x mengekek.hehehe.
so semalam trus g speed mart,
beli tepung kek,butter,essen vanila,telur,
sampai rumah,pukul pukul semua,terus bake,
30minit kemudia dh boleh makan,
x sangka gebu gebas pulak aku punya kek,hehehe.

best sebenarnya buat kek ni,bukannya susah,senang gila.
cuma renyah tu lepas nk mengemas tu lah.tapi xpe,
kalau buat dgn hati yg seronok,pasti mudah semua kerja.

harini aku puasa ganti,sekali ngan esok puasa Rejab,
pagi pagi td tgk kek buatan sendiri,dah terliur,
balik ni bukak puasa,adik ipar aku ajak beli kenny rogers,
geee.ok bagus gak.xyah masak.heee.
kdg kdg xtau nk masak apa kan,letih nk fikir,
tapi masak ni best kan kan.

ok lah.xlarat nk membebel.nk sambung BW jap.bai!


9 comments:

Umie Artoqiemie said...

lawo presentation nya!!

Puan Awin said...

marble kek je pun, tapi bila dah siap, display ngn aiskrim vanila tu, memang tergoda jiwa....

FiZ said...

uiii...gebunya kek...ha..kan..nk buat kek tu senang je..nak mengemas tu..aduhh

Farah Waheda Wahid said...

kelihatan pun gebus gebas tu, thumbs up!!!

Bitt (double IS) said...

betul u...gebus
nak memasak tu senang tapi nak memikirkan masak apa tu yang susahh ahhahaha

fazianbatrisyia said...

yummyyy....

DYatie said...

rajin nya mu ra!
aku tak abis ganti puasa lagi.
waduh~!

*ku jentik nuff mu =P

Rizziela said...

x pernah terfikir nak makan kek dengan ice cream..blh cuba ni

tifaanvar said...

gebu gebas dan colorful kek mu ra

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...