14 April 2014

Princess 1st Movie


marilah kita bercerita sementara ada mood nk bercerita,kang kalo xde mood kang hilang
gitu je idea idea ni.hahaha.dah lah skill mengarang cerita pon mcm dh hilang ni.
hahaha.adoiii dh kenapa aku ni.

aku mmg dh lama dh nk bawak princess tgk wayang,saje nk test market lah konon,
nk tgk dia ok ke x,so kebetulan cite RIO2 haritu dh keluar,so trus book tiket,
tgk kat Leisure Mall je pon.tapi x recomended sgt lah tgk kt situ,sbb seat dia mendatar,
boleh buat kita sakit kepala.aku dh lah mcm xsihat,so lepas keluar wayang trus sakit kepala.

princess degil taw.sblm g tgk wayang tu,aku dh suruh dia tido dulu,
sbb aku tgk dia mcm mengantuk.tapi dia xnk,sibuk nk tgk Hi-5,so biar lah,
tapi tetiba bila sampai je LM,dia tido,adehhh~ cane ni.
laki aku buat lawak,gerak gerak pon nk tido gak,so xpelah,biar lah dia tido dulu,
kami g lah claim tiket,beli pop corn,beli air,princess tido jugak lg.
so tetiba masa dh nk masuk tu,dia bangun,mcm terpinga pinga,
eh kat mana ni,kat mana ni,knp ramai org.hahaha.

akan tetapi,bila dh cas battery! hah, ting! mula lah ligat,larik sana sini.
hahaha.punya lah suka.masuk wayang,trus riba kan dia,
nasib lah dia ok.sbb leka makan mashed potato,
bila dh start gelap,dia mcm takut,dia peluk aku.hahaha.
kelakar gila.tapi bila dh keluar iklan iklan tu dia suka lah.
gelak gelak je,tapi kawan kawan,
tu hanya sekejap je ye! sekejap je,
lepas tu dia dh mula bosan,dia nk berdiri atas seat,
yg part paling lawak,bila org gelak,dia pon sibuk gelak kuat kuat,
siap JERIT hokkay! hahahaha.adoii~

dan part paling MALU bila dia boleh lak menyanyi nyanyi dlm tu.
masa burung burung tu nyanyi ok lah kan,xde lah dgr suara dia,
tapi ni bila burung dh habis nyanyi,dia still jerit jerit,
nyanyi ntah hape hape benda.kami siap tekup tekup mulut dia,
tapi booolayannn.hahaha.lama wei dia nyanyi.xnk benti!
satu panggung dgr.hahahaha.

last last aku bawak jap dia keluar,g toilet,pas tu masuk balik,
bila masuk balik dia dh xnk duk kat seat,dia nk bejalan pulak.
nasib lah movie dh nk habis,tapi dia x jalan jauh,duk belah tepi seat aku je.
hahaha.adoiii! aku rasa lepas ni xleh lg g tgk wyg,tunggu besar sket lagik,
myb dh 2 tahun nanti ke.tunggu faham sket,tapi mlm tu ok lah,
xde lah teruk sgt.enjoy bawak dia,behave,tapi bab dia jerit tu mmg malu.
hahahaha.kami laki bini hanya mampu pandang sesama sendiri je.hahaha.

ni skrg tgk sebok nyanyi lagu Frozen.hai budak budak skrg ni!

eh penutup aku mcm xbest je.hahaha xpelah.cukup lah tu.hahaha bai!

9 comments:

Nurzakiah Hanum said...

singgah pagi isnin

Suria Lekatlekitgurl said...

dan kerana tu la akak masih tak confident nak bawak lala tengok wayang. akak test tengok teater kat DBKL camtu la perangai dia.. bising & nak melasak. even dah 2 tahun setengah masih tahap keyakinan akak belum cukup utk bawak masuk panggung tak kira wayang atau teater.

Wawa Yusoff said...

aku still tak berani nak bwk kael masuk cinema.. tapi cita2 tu ade.. kekeke :D

sYiRa LoKMaN said...

hye..syira datang jenguk tuan blog..lama tak tegur..hehe
:) jemput singgah blog syira, akan ada GA APRIL hari ini..tunggu ^_^

Lynda Che Lah said...

ahaha..stress bwk anak g tgk movie tapi the most expensive xperience yang tak dpt beli kat mana-mana pun..skang tgh tunggu Qhalif besar baru blh bwk tgk movie dan tunggang terbalik kan panggung ngan 2 Q akak ni :)

Aeen said...

hahahah..tunggu besar sikit..dia dah faham baru bawak yeh ra..ain pun pikir 2-3x nk tgk wayang bawak Raees...konfirm x leh tgk movie nye ..hehehe..

Sheila Salim said...

Assalamualaikum rara, hehe comel je princess jerit2 dalam wayang. sabar banyak ye mommy. hehe singgah menabung inti sini~~~

aznor ibrahim said...

ok kasut pinses lawa..bli katne ra? haha

diana said...

Maisara dulu masa umur dekat 4 tahun baru akak bawak.adik pun kena tunggu la 4 tahun.heheh..ni pun kakak dah tanya2 bila nak pergi.lambat nak tunggu adik besar..heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...