29 May 2014

Abby Abadi BERCERAI lagi

KUALA LUMPUR: Umum mengetahui pelakon Abby Abadi atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 37, memfailkan perceraian terhadap suaminya, Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 24, di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur dekat, kira-kira pukul 9 pagi hari ini (Khamis).

Berita terkini yang memetik laporan MStar Online, Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur diberitahu suami kepada pelakon Abby Abadi iaitu Muhammad Noor Farhan Che Bakar, 24,  melakukan dua kali lafaz cerai terhadap pelakon itu termasuk salah satunya tidak dimaklumkan kepada mahkamah.

Sehubungan itu Hakim Syarie iaitu Shaiful Azli Jamaluddin terpaksa menangguhkan permohonan pengesahan lafaz cerai yang dibuat pelakon itu kepada 11 Jun depan bagi membolehkan lafaz cerai kali pertama difailkan.


Abby atau nama sebenarnya Arbaiyah Abdul Manan, 37, sebelum itu mendedahkan kepada mahkamah suaminya pernah memberitahu seorang kenalan bahawa mereka sudah bercerai.

Photo: Suami Abby Abadi Lafaz Cerai Melalui SMS

Details: http://rtky.co/1nAvbxW

artis ni mudah kan? bila musim kawen je,semuaaaa kawinn,
kalau musim cerai jee,semua nak ceraiii.seolah olah kisah kawen cerai ni
mmg mudah bg dorg, mcm Fiza and Adam, kawen meriahhh,kita yg tengok pun happy je,
tapi bila dorg cerai,berapa ramai peminat yg kecewa,sama mcm aku pun,aku pun kecewa,
kecewa tgk dorg cerai. kali ni Abby pulak.

memang lah kita x pernah tau mcm mana masalah dalaman dorg ni kan,
tapi mmg kesian.aku sedih dan terkejut jugak.tak habis berita pasal,
Cadbury,pasal Panda,pasal pemergian Sultan Perak, dan mcm mcm lagik lah,
dan timbul pula hal ni.aku rasa buat masa skrg ni,knp lah x de berita yg happy,
kenapa lah xde berita yg seronok je.takde,mmg takde~

hope keputusan yg dorg ni buat,betul lah kan.moga berfikirlah panjang panjang,
dan kita pulak,sama sama lah jaga rumah tangga kita kan.
Amin.

Photo: Abby Abadi di mahkamah sebentar tadi untuk kes cerai. Kisah lanjut bakal menyusul

4 comments:

Chekgu Azrine said...

Dah xd jodoh..hmmm

Syima Syaz said...

gambar yg last tu tempat i hantar borang nikah... kui kui

eriqueetiqaz said...

benda plg takot kn bl da kawin...berdoa dan berserah pada-NYA

Rizziela said...

jodoh x panjang..abby nampak mcm dah tua sangat kan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...