02 May 2014

Antara Sory Xperia Z1 atau Note3

hai,selamat pagi,korg keje x? aku keje harini.malas nk cuti,
sbb bukan ada nk g mana pon,kalo duk golek golek kat rumah,
mst lemau je rasa nanti.so mohh lah kite berkerojeee.hehehe.

aku sbnrnya sibuk nk mencari hengpong baru ni,
tapi ciri ciri yg aku nk ialah --
screen besar, camera cantik dan laju.
tu je.hahaha,yg lain x penting.android lah ofcourse,
dan Jelly Bean.heee.

so far aku mmg pekenan kat Note3,tapi masalah note3
ni,bila kita snap pic,dia akan jd Processingggggg lama,then kalo goyang,
gambar mmg akan gegar teruk,ahhh x suka lah mcm tu,
aku dh tanya semua yg pakai note3,mmg mcm tu,
tapi bila try Note2,laju je,best jeee.gambar pun ok,
kalu note3 tu gambar fake gila.
hahaha

aku xtau harga skrg bape,ada yg kata Note2 dah naik balik.
aku pon xtau kenapa.banyak permintaan kot.heee.




dr segi fizikal,note3 mcm lawa lg sbb dia petak,
note2 bulat sket,tapi its okay lah.hahaha.sama je.
yg penting aka pink.hahahaha.kan kan.
harga agak agak sape tau eh?

dan lagi satu,aku tetiba tersuka pulak kat Sony Xperia Z1 ni,
sbb boleh masuk air,screen besar,gambar dan muzik dia mmg lawa lah,
sony kan,mmg terkenal dgn sound yg best.hehehe.

kaler dia pon lawa lawa.harga pulak aku x tau bape.sbb x survey lg.
sape tau.meh tolong bgtau.heee.


bentuk dia pon petak.lawa gak aku rasa.
aku pernah gak pakai hp sony ni dulu.
tapi yg biasa biasa punya lah.heee.

agak agak sape yg pakai ni.leh x bgtau? 
hehehe.tolong eh tolong eh.hp aku ni bukan apa.
dh sadis sgt dah,anak aku main baling baling je.
kdg kdg off sendiri.pas tu hang.aku kdg kdg rasa nk nangis jee.
hahaha.apalahhh nasibbb.hahaha.

kalau dh tau harga,so boleh lah kita menabung nabung duet ye dak,
nk beli segedebuk idak leee.syg duet.heee.

ok lah korg.bai!

21 comments:

DYatie said...

Aku keje. Tapi lemau gak ni. Hahaha.

Hr tu beli hp utk asben. Dia lenovo sajo. Tp aku tgk org beli note 2. Dlm 1.3K. Aku tak tau la kot kedai kami pegi ni mahal tp so far aku rs murah gak kedai ni. Kwn aku rajin gila survey. Sebab bawah opis sajo. Muehehe.

Tapi Note 3.0 tu memang tak best ke Ra? Aku hampir nk tukar Note 3 hari tu tapi sebab dah pi dah, tak jadi. Duit hala tang lain. Btw, cina kat kedai tu aku rasa Note 2 still the best sebab dia kata screen dia pecah dia beli hp baru pun Note 2 gak. Dulu aku beli 1.7k. Memang sedih hulur duit segedebuk. Huwaa. Tapi demi nak senang aku menaip ala2 entri kat blog mu ni. Aku berkorban. Wakakaka.

Farah Waheda Wahid said...

iolss pun tengah contemplating antara Note 3 ataupun.... dot dot dot...muahahahaha....

Hana Soffelia said...

ra, nanti dh tau rege n betapa bestnya sony tu buat entry eh. review gtu, sbbnya note 2 aku skrin retak skarang. bla tnya brape nk baik mau rm700. aku rasa mcm nak tukar tpn baru je dr baiki skrin tu. tp kalo tpn br dlm rm2k xpela, aku baiki jelah skrin tu. sob2. mcm mu ckp yg penting camera harus cantik gila. maklumlah kuat bergambar. hahaa

lia said...

Note3 byk org komplen ar...

Ainim Suju said...

tak sure harga..haritu teman kawan beli katanya harga dlm rm2k++..tak taula skang macam mana

shura shushi said...

Note 3 PINK lah noksss :))

Mimy Hamid said...

say no to note 3....husben pakai note 3 pic tak cantik...tp feature lain best canggih...akak vote note 2...masih demand

Nurul Aziz said...

Baru last week beli note3, still tak biasa lagi guna samsung, rasa leceh. dah biasa guna ipone4, bila pakai samsung tu yang jadi blur-blur.


sony z1 tu, adik ipar ada guna, dulu dia beli berapa tah, nak dekat 2k camtu kot? tengok macam best gak... gambar pun cantik. :) tu harga lama dah, taktahu la sekarang berapa..

cikpuanputeri said...

note 2 pink r comel! sama ngan aku. hahahhaha.

cikpuanputeri said...

note 2 pink r comel! sama ngan aku. hahahhaha.

eima said...

tah aku tak mampu lagi nk pakai enpon mahai .. hehe
tah le bila nk tukar tatau enpon ni ..
tp klu aku harus la cri yg gmabr cantik ... camera depan lawa camera belakanga de flash dan cunnn

CAHAYA MATA said...

hehehehee...
akak suka kamu up entry pasal ni.. :)

suka baca komen2 jgk..huhuu.. senang la kamu nk buat pilihan nanti, ramai yg tolong..

kamu beli la Sony..nanti leh kita main tukar2..hehehehe... alaa, snap pic dgn Note 3 ni tak la teruk sngt..boleh adjust maa..

pic real pun edit jgk lepas tu..kan..kan...hehehehe...

cepat la beli hengponggg..!! :)

CAHAYA MATA said...

hehehehee...
akak suka kamu up entry pasal ni.. :)

suka baca komen2 jgk..huhuu.. senang la kamu nk buat pilihan nanti, ramai yg tolong..

kamu beli la Sony..nanti leh kita main tukar2..hehehehe... alaa, snap pic dgn Note 3 ni tak la teruk sngt..boleh adjust maa..

pic real pun edit jgk lepas tu..kan..kan...hehehehe...

cepat la beli hengponggg..!! :)

CAHAYA MATA said...

hehehehee...
akak suka kamu up entry pasal ni.. :)

suka baca komen2 jgk..huhuu.. senang la kamu nk buat pilihan nanti, ramai yg tolong..

kamu beli la Sony..nanti leh kita main tukar2..hehehehe... alaa, snap pic dgn Note 3 ni tak la teruk sngt..boleh adjust maa..

pic real pun edit jgk lepas tu..kan..kan...hehehehe...

cepat la beli hengponggg..!! :)

CAHAYA MATA said...

hehehehee...
akak suka kamu up entry pasal ni.. :)

suka baca komen2 jgk..huhuu.. senang la kamu nk buat pilihan nanti, ramai yg tolong..

kamu beli la Sony..nanti leh kita main tukar2..hehehehe... alaa, snap pic dgn Note 3 ni tak la teruk sngt..boleh adjust maa..

pic real pun edit jgk lepas tu..kan..kan...hehehehe...

cepat la beli hengponggg..!! :)

nuyui a.k.a miss YUI said...

xtau plak psl hp ni..

tp yui tertrik dgn sony tu =)

camera yg super cntik!

Aisya A. said...

sy pengguna sony tegar jadi haruslah sokong z1. sebab phone samsung ni mcm tak kena dgn jiwa lah. tapi kalau nak cari phone utk guna dlm masa yg lama, bukan sebab nak kejar gadget semata harus cari yang betul2 kena dengan org yang guna tu. baru puas hati. hehe

Diana Rashid said...

Entah la Rara..kurang arif bab henpon2 nih..asal boleh ambik gambo dan call laki je ok dah pada akak..hehehehh

Mama Twin said...

Salam..bagi pendapat akk kn, x pyh la beli samsung lagi..ni mmg experience akk n husband..beli note2 time2 baru keluar (2.1k) ..pakai setahun rosak motherboard...ngam2 lepas habis waranty..rupanya, belambak2 org yg guna samsung ni citer kat forum, rosak motherboard..nk repair motherboard ni mmg x bebaloi..mcm beli hp baru mahalnya... So skrg kami mmg da x caya samsung...patut asyik keluar model baru, rupanya nk tutup kelemahan yg ada..

Just pendapat akk shj

adianiez AIDA said...

alamak. baru nak beli note3 :-(
skang ni guna note2.

FiZ said...

note3..note 3..hehe.saya user note 3 pink.so far..sangat puas hati.b4 nak beli hari tu, compare jugak dgn iphone 5s. tah macam mana terbeli jgk note 3.takat ni..memang puas hati la.gambar cantik jugak.tapi xmampu nak lawan dslr la.hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...