06 May 2014

Apa Ko Rasa Bila Tengok Anak Orang Lain Buat Anak Ko?

aku xtau nk kategorikan princess ni dlm jenis ( peel ) anak yg mcm mana,
dan sepanjang setahun nak masuk 8 bulan ni ( setahun8bulan ).
yang aku tau dia jenis anak manja,
kalau tido nk peluk peluk,kalau kita tgk tv kang,dia dtg lah kat kita,
baring sebelah.kang kang dia datang kat kita,dia cakap
" saaaaynnnngggg ibuu " kalau ada papanya, " saaayaaanngggg papa "
hehe.mmg manja.nk kata garang ke,ganas ke,mmg bukan princess.

dia xpandai nk melawan balik,banyak ikut je apa yg org buat,
kalau org buat dia,paling kuat pun dia diam,kalau over stress,
dia akan nangis,dtg hug aku.kesiaaannnn anak ibuu,
aku xtau nk ckp cane.tapi sikap mcm tu,mmg bukan dr aku,
aku jenis,ko buat aku,10 kali aku buat ko.hahaha.
sama ada buat baik or buruk,sama je.ko layan aku baik,
lg baik aku layan ko,ko buat slack,10 kali slack aku buat kat ko.

princess bukan anak yg suka memberontak,
lagiiii manja bila dia x sihat,xnak berenggang lansung,
boleh dgr kata,kalau kita ckp elok elok,dia akan dengar,
Alhamdulillah,tapi masalah dia,dia x pandai nk melawan.
anak aku tu halus je,bukan besar,xgemok mcm anak org lain.
kalau x sihat,tolak sket dh jatuh.hehehe.

kes pg td,dia tido,mlm td x cukup tido sbb batuk je,
non stop batuk.pas tu nangis nangis nk minum chat time,
xtau nk buat cane dah.bg jugak lah.pas tu nk coklat.
coklat lg lah aku x bg,boleh worst kan lg batuk dia,
so dh masuk tgh malam,mula batuk kohkoh.xhenti henti,
so x cukup lah tidurnya,sampai school,
aku letak dia mcm biasa,budak budak dh ramai sampai,
ada yg tgh nangis,ada yg main,ada yg mkn.

tapi yg aku peliknya,kalau princess sampai,
penuhhh semua serbu dia,aku pon xtau nk ckp apa.
salah ke aku buat Bento utk anak aku,kasi anak aku mkn
makanan yg cantik cantik.tapi ni x,budak lain terkam bekal dia,
aku mcm, errrrr,mak korg x buat eh kt korg mcm ni?
hati aku geram sgt,tapi takkan aku nk marah budak budak tu kan.
aku diam je,aku perati je dr pintu school,
sorg budak NAKAL ni! amik pulak puting princess dr mulut.
tu lg aku x paham.dh kenapa ko ni?! aku mmg nk cepuk je rasa budak tu,
nasib lah ko anak org. ( budak tu mmg hyper terlebih )
lepas tu mulalah princess nangis,dh lah dia x bape nk sihat.
aku x tau nk buat cane.sama ada nk dakap anak aku ke,
atau nk trus blah,kalau aku amik anak aku.kang payah lak aku nk lepas.
aku buat keputusan blah je dr situ.

sayup sayup je dgr dia nangis.lepas tu ok kot.
selalu mcm tu lah.hmmmm.

dlm kes ni aku xtau nk salah kan sape.budak budak mmg biasa lah mcm tu kan,
tapi dlm masa yg sama,aku kesian anak aku tu.takkan aku nk stop buat bekal kat dia,
aku tgk budak budak kat school tu,just mkn roti coklat 90sen tu,pas tu ada yg pg pg
mak pak dorg dh bg keropok,mcm Bika tu,keropok Super Ring tu.cuba korg bayang kan?
takkan aku pon nk bg anak aku mcm tu.mmg BIG NO lah!

aku kasi anak aku buah,roti,nasi goreng,kueh,tapi anak org lain.
haih aku xtau lah kan.

susah hati aku dibuatnya.sbb princess mmg xpandai nk melawan,
kalau marah pon org xtau,suara dia,jari telunjuknya,kalau tunjuk NO pon,
alahaiii,ni marah ke apa ni.nape omei sgt.hahaha.

mungkin dh besar sikit nanti baru pandai kot kan.
biarlah awak selalu jd anak manja ibuu,nt ibuu ajar jd garang k,
tapi xreti lah pulak aku.heee.jiwa budak ni suci,
aku nk ajar yg baik baik je.kalau boleh.hmmm ntah lah,
mencabarnya jd makpak ni kan.


18 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedih kan

aznor ibrahim said...

alahai sedih plak aunty rase pinses..kalo aku kan ra, aku masuk balik school td.pujuk2 bagi diam baru blah..huu sedih!

DYatie said...

Ra. Arissa ni entah lah. Dia dok umah je kan. So aku tak boleh nak agak n tak lalui exactly apa yg ko rasa. Tapi aku memang rasa nak cepuk budak yg tetiba buat pedajey anak aku. Dan aku rasa nak cepuk mak bapak budak kalau buat depan dorg tp dorg tak tegur. (Eh oot lak). Tapi tak dapat nak cepuk aku jeling maut je.

Time Traveller said...

Anak2 bagai kain putih.. ibu bapa yang mewarna kan kain putih itu..

Kadang2 memang geram tengok ada anak2 orang lain yang nakal ni.. ikut mam nak lepuk jer hahhaa..

Tapi bak again anak orang lain hahahaa .. tak pe la sabar je la..

Allene said...

tak kan cikgu tak larang ra? budak2 besar tu, mana la tahu nak melawan. yg dia tahu menangis je. patut salah cikgu. suh cikgu pesan kat mak pak dorang bw bekal cm princess...

suka ati salahkan cikgu... kikiki

R.R.Z said...

haduilah kan, anak sy baru 4 bulan. ri tu g kenduri then ada sorg budak lelaki(dlm umur setahun/dua tahun)..mak dia pegang, then mak dia tunjuk2 kat anak dia.."tu baby..baby"

dia lepaskan anak dia dan anak dia terkam anak sy..dia gigit muka n tarik mainan (lamaze kat tgn) anak sy..lepastu dia pijak kaki sy (sy tgh duk bersila) nak ramas muka anak sy n nak picit ubun kepala anak sy (rambut anak nipis)..emak budak tu gelak2 je..takde pon nak amik anak dia..sorry lah, sy tepis kuat tgn budak tu. Yes, sy mmg protect kaw2 anak sy since dia baru keluar wad..sy dah lalui saat2 getir tgk keadaan anak sy berwayar2, berdrip2..then suka suki anak org lain nak buat perkara mcmtu. NO WAY.

p/s : budak2 mmg tak tahu ape2. tapi emak dia tu! please la..tlg jaga anak kauuuuuu..ni tak, biar aje. anak dia dok kacau budak sane sini..rampas mainan org..kasar sgt.. btw, salam singgah :-)

Chekgu Azrine said...

Bagusnya princess..
Honestly akk suka bdk yg lmh lmbt camni..
Xagresif katanya..
Jgn aish sis..pingoih yg hamat..haha

nurulhuda said...

alahai kesiannya dia... kenapa princess bawak bekal? school dia xsediakan makanan ker? kalu taska anak saya mmg tak boleh bwak, nntkan berebut semua budak.. anak patung pun kalu takyah masuk taska, mau berebut jadinya... budak2 biasa laa yang satu tu ler yg berebut..

Farah Waheda Wahid said...

belum pernah ada pengalaman tapi kalau jadi kat ash memang iolss jumpa parents bebudak tu direct...

Umi Qi said...

Qi aktif...tp selalu ajar dia pelan2 bergaul elok2 ngan kwn2 bru jupe....maafkan umi qi tau if qi ari tu ada kacau sofia....maafkan ye

Nurul Aziz said...

dulu-dulu kalau orang buat anak, still boleh kaver2 dgn senyum. sebab fikir sama budak2 kan.. sekarang? memang tak la.. terus bagi jelingan maut.. pastu sound sikit2. KAHKAHKAh teruk kan perangai? tahla, rasa tak boleh nak bersabar pulak tengok anak tetiba kena gigit. pastu diajar benda bukan2 like cakap 'bodoh babi bla bla''

Umie Artoqiemie said...

meh sini org yg buat pu3 tu ishhh

aneezjaafar said...

kesian la hai... tapi macam tulah kalau dah campur2 kan..

sarah shamsyul said...

Ala rara.geram plak dgr..bleh plak bebudak tu hurung princess sbb bekal.hmmm.

Susahkn.tp rara ajar gak la princess mlawan.sbb kesianla klu kne buli je

Mama Safiy Arfan said...

klo sy pn xsanggup kalo org buli anak sy..kat taska ad mcm2 jenis peel budak kan, ble dh rmi2 tu..cian princess.

JunAina said...

Masing2 sibuk jadi campur dgn malas tu sebabnya anak2 makan keropok pagi pas tu esok anak tak pandai sekolah salahkan cikgu, habis cam ner otak anak nak berkembang kalau pagi2 dah makan makanan tak berkhasiat.

Aqilah Azmi said...

sedihnya T_T
kalau qila, lempang je budak nakal tu hahahahaha.
hmm. bagus kak rara ni. <333

dalila said...

alaaaa..siannye princess..danish pun manja..kt school teacher kata asik nangis je klu kwn2 kacau atau rampas mainan yg die pegang..penah jgk jadik 1 pg tu ade bdk amik makanan die..gerammm je rase..nk marah ke ape, ank org..haihhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...