Image and video hosting by TinyPic

15 May 2014

bila CUCU BULI opah


Princess kalau balik Ipoh,dia punya seronok lain macam,aku pun xpaham kenapa,
dia lari sana sini.happy je memanjang,nangis pun xde,susah lah nak dgr,
kalau kat Ipoh,maksu,opah,paksu rajin melayan,pg pg dh bangun,
mashu bawak naik motor g beli nasi lemak,
ptg pulak opah bawak laksa lah.kueh lah.mcm mcm bg dia makan,
mana x sukanya budak tu,hehehe.

baru baru ni balik ipoh,kami pergi jalan jalan kat IPOH TOWN,
ipoh dh banyak sgt berubah,aku sgt bangga dgn ipoh skrg ni.
banyak tempat tempat lama yg terbuang dulu.kini dh jd cantik.
nanti lah aku ceritakan lagik k.
ni nk cite pasal cucu dan opah.heee.


princess with pakcik and makcik dia,tapi sebaya.hahaha.


sibuk menangkap gambar org.



main kejar kejar dgn opah~
tiap kali balik ipoh.ada lah tempat tempat yg kami pergi,
bg princess main dan berlari lari.walau pun x sihat.kalau dpt keluar.
trus jd sihat walafiat,trus hilang segala batuk.hehehe.
opah rajin pulak melayan dia berkejar kejaran,so mmg menjadik lah,
kalau ibuu x dapek lah nk main lari lari.tergeliat kaki ibuu nanti,
dh lah pakai wedges tinggi.hikhik.

laki aku pon ckp,princess kalau balik ipoh,
happy kemain,asek gelak je.kdg kdg aku pun gelak tgk gelagat dia.
princess cucu sulung dlm family aku,so mmg manja sikit lah,
sume opah beli.opah tatang mcm minyak melimpah.haih.
hehehe.


ni lah opah.mekasih opah sbb melayan cucu dgn baik skali.
walaupun cucu dh nk masuk 2 tahun,tetap di tatang tatang cucu tu,
di timang timang cucu mcm cucu baru 6 bulan.hehehe.

sayang cucu ni lain mcm sket dr syg anak kan.
hmm nt aku jd opah baru aku paham kot kan.hehehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 comments:

  1. sama lah Aisya kalau gi rumah opah... tinggal pun dia ok, seronok. tapi dia punya fav bukan opah, tok abah.

    ReplyDelete
  2. huwaaa rindu kat mak. nenek2 kalo syg cucu tu memang melampau2 kan. Ank sendri dah tak pandang tau. hahaha

    ReplyDelete
  3. Opah ke atok ke kalau dgn cucu mmg lain mcm skt. Dgn anak garang bkn main. Haha...

    ReplyDelete
  4. dah tentu2 ada yang melayan tu yang buat dia seronok tuh...

    ReplyDelete
  5. ramai yg melayan dah tentu seronok princess kan :)

    princess pun pandai amek ati opah :D

    ReplyDelete
  6. Sy pun bangga jadi orang ipoh hehehhe

    Ipoh tang mana??

    Biasala opah klo ngan cucu mmg manja habih... hehehe kalah kita yang anak nih!!

    ReplyDelete
  7. aktifnya princess... heee.. teringat sepupu kecik kat kampung.. aktif gak.. besar sikit dr anak akak.. heee

    ReplyDelete
  8. kak,,, love lock ke tu?? haaaa.. lepas ni pindah Tapah.. nak try jalan Ipoh lah.. heee

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com