Image and video hosting by TinyPic

30 May 2014

Bits and Bobs Ais Kepal Ipoh


dah baca entry PLAN B lepas? ( KLIK BACA )
dah makan dah kat Plan B? apa rasa? sedap x?
hehehe.ada setengah org ckp sedap.ada yg ckp x sedap.
ok lah.kita berbalik kepada tekak masing masing.hikhik.

ok, kalau korg masuk je Plan B, sebelah kanan korg nanti,
korg akan nampak Kedai Ais Kepal.
korg tau x ais kepal tu apa? ke xtau?
ais kepal ni mmg makanan aku lah masa kecik kecik,
masa dulu beli 1 plastik just 20sen je,ais kepal sirap.
tapi skrg,ais kepal je RM3 ye.hahaha.

tapi ais kepal ni bukan mcm dulu,
ais kepal ni sedap,ais hancur ( ais mcm ais kacang )
di kepal kepalkan,dan di campur perisa apa yg korg nak,
haritu aku rasa maksu aku punya je,ais Kepal Sarsi,
mmg sodap.dapat mkn waktu panas panas,mmg best!!!

model x berbayar ye!



mak


masa kami sampai haritu.kami bernasib baik sbb dia kasi kami try 1 product baru dia,
eh product ke? Menu lah oiii! hahaha. ok menu baru dia adalah Bandung Giler,
aku xtau mcm mana giler dia,tapi mmg GILER SEDAP.must try!
bandung campur dgn banyak awas awas lain like selasih,cincau,
air sprite ( lupa dah ) ada susu ke santan tu ( pon lupa )
tapi mmg sedap.kalau pegi Plan B lg skali,aku mesti singgah untuk rasa
Bandung Giler ni! hehehe.



dorg jugak ada jual barang barang antik ni.mmg seronok bila tgk barang barang lama,
tapi aku xleh usha lama lama,sbb kang ada yg terbalik semua brg brg tu,
Puteri Imann Sophea tu bukan boleh.hahaha.paham paham lah ye.

ni lah rupa AIS KEPAL SARSI



anak anak masa sampai je xde benda lain yg dia main,
main batu,anak aku tu kan x pernah jumpa batu gini,
so jd jakun sikit lah.habis semua batu dikutipnya,
ada geng pulak tu,si Numaa sayang and Thaqif Nazhan,
mmg menjadi lah dorg ni.tapi kami biarkan sajeee,
hehehe.biarlah dorg main,bukan luak pon batu tu,
jgn jatuh sudah,kalau jatuh nanti sakit!



depan kedai ice ball!






dan korg jgn lupa beli kunci ni taw,rm5 je,pas tu boleh tulis apa apa,then kunci kat sini.
ala ala LOVE LOCK kat Seoul Korea tu lah.hahaha.tapi ni kat pekan Ipoh je.
weeeeekkkkkkkkkkkk! haha.


princess dah berpeluh peluh,dah xnak bergambar.

datang IPoh nanti,jgn lupa datang sini k,
wajib singgah,esok esok aku buat entry pasal Mural Art kat Ipoh pulak ye,
bai bai! heee.

nah alamat, lupa plak nak bg.hehehe :


Facebook page : https://www.facebook.com/bitsandbobsmalaysia

Instagram : Bitsandbobsmalaysia

99 Jalan Sultan Yussuf @ Kong Heng Square, Ipoh, Perak.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. Comel nyaaa kedai ni. Banyak barangan antik yang diletak. Nanti pergi ipoh bolehlah cari ni. Lagipun tak pernah lagi makan ais kepal. Selalu dengar mak cerita yang dia selalu makan ais kepal masa kecil kecil. HEhehehe

    ReplyDelete
  2. Tiba2 aku rs nak g terjah ra. Aku kt ipoh smpai selasa. Eh tak. Sabtu Ahad teluk intan. Ni aku odw pdg polo. Nak mkn laksa. Hahahahahhaha.

    ReplyDelete
  3. Alahai ipoh ni lalu2 je sis..klu sggh pun mkn mamak..uhuk..klu dpt ice kepal tu mcm best jgk tuh

    ReplyDelete
  4. Terliur tgk menu baru tue...ais kepal tue tak pernah rasa plak

    ReplyDelete
  5. Terliur tgk menu baru tue...ais kepal tue tak pernah rasa plak

    ReplyDelete
  6. nnti nak gi beli baju raye kat ipoh. buleh la try singgah sini.

    ReplyDelete
  7. tak pernah lagi makan ais kepal.. hehe.. unik la deco kedai tu.. kalau datang sana mesti nak tengok sume benda yang ada kat situ.. hehehe

    ReplyDelete
  8. ais kepal tu kena makn cepat2 nanti cair lak kan..
    bandung giler tu nampak sedap..bila lah dpt ke ipoh tu..

    ReplyDelete
  9. menarik ar tempat ni Ra..
    aritu aku gi ipoh singgah pasar karat je.. ingatkan itu dah cukup gempak dah.. rupanya ada lagi tmpt yg gempak.. ahahahha

    ReplyDelete
  10. ais kepal trngat saya masa kcl dulu suka makan bende ni

    ReplyDelete
  11. noted safura.tak pernah orang habaq tempat ini!

    ReplyDelete
  12. Air bandung giler tuh julia tgk wauuuuuuuuuuuuuuuuuu hebat lah inovasi diorang cipta hehehe...ais kepal nanti nak cuba la kalo balik sana heheh

    ReplyDelete
  13. mcm menarik plak es kepal ni. Dengan deconye yg nampak oldskool. Memang cun.

    Bandung gile tu cm sedapp tringin wuwuwuwu

    ReplyDelete
  14. Kene turun Ipoh lah ni, x pernah rasa pon ice ball ni, macam best jek =)

    ReplyDelete
  15. canggih la ipoh ... terbaik

    ReplyDelete
  16. lamanya tak makan ais kepal....ntah dah 20 thn agaknya...huhu

    ReplyDelete
  17. wa..beshkan Ipoh hehehe I luv Ipoh!!!

    ReplyDelete
  18. OHHH ni sgt awesome..kene try 1 hari nanti nie!

    ReplyDelete
  19. This іs veгy interesting, You аrе a very skilled blogger.
    I haѵe joinhed our rѕs feed ɑnd look forweard to seeking more of
    your magnificent post. Also, I have shared yoսr site iin my social networks!


    Feel free to visit my hpmepagе ... Slim Tropic

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com