Image and video hosting by TinyPic

17 May 2014

Kesalahan dalam Group Whatsapps

Sepanjang ada wasap wasap ni.
Byk lah yg add kita masuk dlm group.
Aku kdg kdg sampai leave group sbb byk sgt org borak.
Sampai x tau nk baca yg mana.hehehe.
Kdg kdg boleh habiskan data.
Tapi.ada lg 1 masalah dlm group ni.
Masalah org yg suka ckp pasal POLITIK.
pada aku.dlm wasap group.
Xperlu lah kita bercakap pasal politik.
Tak kisah lah jika kita dipihak pembangkang atau sebaliknya.
Tapi pd aku.xpayah lah show off sgt.
Kita dlm wasap group.pahaman lain lain.
Pendapat lain lain.so xpayah lah kita menegakkan parti yg kita sokong.
Dan akhirnya benda tu kdg kdg akan berakhir dgn perbalahan.
Utk aku.mula2 aku ada jugak ckp ckp.
Tp bila dh lama lama.aku diam je.mls nk ckp pape.
Tgk je apa yg dorg nk ckp.
Kita ada hak.hak individu.xkisah lah dipihak mana.
Tp xpayah lh nk beriye sgt.xsemua org suka.
Lain lah kalo ko dlm group wasap yg pahaman politik korg sama.
Tu lain lah cite kan.hmm tp pendapat masing masing lah.
Ini pendapat aku.heee bai!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 comments:

  1. takpelah..kita wasap ngan hasben je lah ehh....he3.. pernah join group tapi tak tahan bila bateri asyik habis, data pun cepat habis.... last2 terpaksa la keluar group...n last... tak larat nak dgar bunyi masuk yg terlalu kerap.... rasa terganggu sesangat....

    ReplyDelete
  2. entri ni sesuai jgk utk pengguna fb

    ReplyDelete
  3. Org melayu kalau x ckp bab politik mmg x sah la...hihi..

    ReplyDelete
  4. Aku x suka kalau group whatsapp suka sembang benda yg merepek2 setakat nak gurau senda. Buat semak whatsapp. =_='

    ReplyDelete
  5. betul2 setuju sangat tu, mama malas nak top up henpon, tak payah whatsapp... hihi, perabih data je

    ReplyDelete
  6. Betul sangat tu. Kadang2 mereka memaksa kita untuk menyetujui apa yang dikata. Memaksa kita supaya satu kepala dengan mereka. Tak best gitu, politik tak habis2!

    ReplyDelete
  7. saya guna 'telegram' dan sgt selective dalam memilih group yg ingin di join...kdg2 buat group sendiri je :-)

    ReplyDelete
  8. betul tu rara...macam group sekolah akak dulu nyer whatsaap.banyak sgt pengaruh politik..naik emnyampah..lagi menyampah bila akak leave a group then diorang add balik...menyampah tau...

    ReplyDelete
  9. group yg tak bermanfaat kita pakat leave group! amannn! haha

    ReplyDelete
  10. kalau dah join nak leave mcm segan2 pulak..kang kata sombong..tp kalau byk sgt benda yg x perlu dlm group tu, menghabiskan data je..baik leave..hehehehe!

    ReplyDelete
  11. Entry cmni pn blh ye?hahaha.

    Aku pnh diadd msuk satu group wasap ni.adik aku skali ada dlm group tu.mslhnya mulut longkang byk wlupun dh tua.sjk dr awl,aku xpnh taip pe pn dlm tu.smpi r 1 hr,rsa mcm wat tmbh dosa je bc pe yg dorg borak,aku leave group.tup2,adik aku dpt noti dr group tu yg aku leave.dan2 tu mulut2 longkang ckp,

    "Sp yg leave tu? Pns telinga ke?"

    Ko rasa?buang bateri,buang data,buang phla je group gitu.choy!

    ReplyDelete
  12. i ada 1 group whatsup dgn ex-officemate.. 90% diorang pro-pembangkang. tp sbb i opposite, i diam je once diorang citer pasal politik.tapi bila masuk bab lain i join... hehe... sebab i suka kawan dgn diorg... lama gile group tu. diorang yg tau 100% hidup i dari A - Z...

    ReplyDelete
  13. b'politik tu biar la kene pd tempatnye. profesional sket, pehh--liss..! jgn sampai sume nk dibahanpolitikkan! isk3..

    ReplyDelete
  14. I lyn bl topik yg kne ngn i la.klu yg x kne tu,buat diam jela.kwn kn.xda nk amik ht sgt.group noti mmg silent.psonal wasap pn silent.i akan buka bl free je.hehe

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com