Image and video hosting by TinyPic

19 May 2014

maksud BFF

apa maksud BFF?
Best Friend Forever--
Kawan Seronok Selamanya.
hehehe.


maksud dlm bahasa melayu lainnya,
kawan sampai mati,
kawan baik sampai bila bila.
kawan takkan gaduh?
kawan paling terbaik?
ke ahcaner? bg korg?

bagi aku,bff ada lah kawan baik,
yg boleh dengar masalah korg.support korg bila ada masalah,
memberi pendapat.memberi sokongkan,
membantah kalau benda yg korg buat tu x baik.
dan lain lain lg lah.

aku,
dari zaman sekolah lagik,aku ada jugak BF ( best friend ) hehe.
dan kalau nk ckp BFF tu xtau lah ye ke tidok,sbb xpernah declare pon.
hahaha.BFF ni cane eh? kena declare ke.aku bff ko.ko bff aku?
gitu ke? ke ko sorg sorg je yg rasa dia bff ko.tapi dia ada bff lain.
ke bff tu kena ada sorg je.xleh ada banyak banyak bff.
hahahaha.pening kan.xpelah mcm mana pon.
tu masing masing punya though lah.

kalau dr kecik,jiran sebelah rumah aku lah kwn baik aku,
kami suka tgk cite power rangers,tapi dia suka nk cop yg kaler pink,
so aku terpaksa amik power rangers kuning.mencik taw.
dia suka nangis,pg pg je selalu nangis.aku pon xtau knp dia kena nangis.
mmg dia ratu menangis lah.dia sekolah cina,masuk sekolah menegah je kami
sekolah sama,tapi dh masa sekolah menengah,kami x rapat.
sbb dia ada bff lain.kami kwn gitu gitu je.pastu gaduh kejap.hahaha
kelakar kan.gaduh ntah sbb apa apa je.dia tu cool je.
xreti nk marah,aku pon xtau bila dia marah.haha.skrg dh jd doktor dh pon,
aku suka panggil dia Majidah.nama mak dia panggil,
tapi bila aku panggil majidah kat FB,mst dia marah.hahahaha

masa sekolah rendah pulak.aku x ingat sape bff aku.
sbb aku rasa,kat sekolah kwn aku lain,
kat rumah kwn aku lain.kalau kat rumah,
petang petang aku selalu kayuh beskal.pegi rumah amalia,
pas tu panggil dia,ajak g taman depan rumah dia,
main slide,main lari lari,ntah mcm mcm lg lah main.
kelakar gila.aku pon xtau knp aku baik dgn amalia,
tapi seingat aku tu jelah.ptg ptg kayuh beskal g umah dia.
hahaha.kdg kdg kalau cuti pon.g rumah dia.
hahahaha.arwah mak dia baik sgt.suka bg aku mkn.hehe

sekolah menegah pulak.aku sama mcm tu jugak,
semua org aku kwn,tapi selalu kwn sama kelas lah,
g mana mana semua sama,g rehat pon sesama,semua lah sesama,
sekolah menengah aku kwn ngan kwn depan rumah aku,
masa tu dia lah bff aku.banyak kenangan kami bersama,
dia ada motor skuter,ptg ptg kami selalu lah pegi meronda ronda.
masa tu dia xde lesen lg.even xde lesen pon,
kami selamber je pegi pekan naik motor,saje pusing pusing,
atas motor pon asek gelak je.mmg aku dulu kalau dgn dia,
x gelak mmg x sah.asek gelak je,
apa yg suka sgt pun xtau.pas tu kami suka mkn kepsi,
kdg kdg dia banjer aku,kdg kdg aku banjer dia.
sweet kan,aku syg dia sgt sgt masa tu.
syg as bff lah.sampai lah aku masuk sekolah teknik,
kami sket sket jauh jauh jauh.hmmmm sedih sebenarnya,
sampai lah kami gaduh,gaduh yg agak teruk,
dan gaduh tu pulak sampai ada yg jd batu api.
masa tu aku sedih gila.tapi aku sampai skrg masih syg dia,
tapi kami dh berbaik dh skrg ni.tapi x sama mcm dulu,
myb sbb kami dh ada family masing masing kot.

sampai zaman sekolah teknik,
ada lg bff baru.kami bff 4 org.dan masih kekal sampai skrg.
hehehe.tapi baru baru ni aku sentap ngan dorg.ala biasa lah aku kan,
kuat sentap.padahal benda tu xde pape pon.haih teruk lah aku ni!
aku sampai left group wasap bff.tapi nt aku masuk balik lah.hahaha.
asek teringat je kat dorg.xleh jd lah cm ni.

dan banyak lagi lah bff aku,sampai zaman lepas SPM,
zaman kerja pon ada bff lain,sampai kerja partime pon ada bff lain,
kerja intel pon ada bff lain,dan tempat kerja skrg pon ada bff lain.
dan dlm blog pon ada bff lain.hahahaha.banyok nya bff.

aku tak sempat nk taip panjang panjang lg ni.
nk buat keje jap.kalo sambung menaip lg ni.
apatah keje pon x jd ni.heeee.

so,sape pon BFF korg.sayangi lah mereka.
kurangkan SENTAP mcm aku.hahaha.
ok lah.bai!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 comments:

  1. Kita pun ada bff..tp bff yg superb ialah ex opismate saya..hehe..

    ReplyDelete
  2. akak x tau akak ada BFF ke x...hehehe...rasa macam x...rasa macam ada..tp kan BFF akak ramai lelaki...boleh?

    ReplyDelete
  3. sukar nk menyatakan kawan bff..sbb kekadang kwn blh mkn kwn.cukup sekadar bf.erkkk..ahahaha..

    biar laa kwn rapat itu dh cukup

    ReplyDelete
  4. aku takde BFF. looser tak?? hahahha

    kakak ramai sangat kot. ape2 mesti carik diorang. hehe :D

    ReplyDelete
  5. MG ad sorang je BFF.
    tu pun je share feeling sbb kami jauh.
    insyaAllah nnti dh ada anak2 nk buatkn diorg jdikan MG sbg bff diorg ..huhu :)

    ReplyDelete
  6. BFF bg aku adlh mrk yg sentiasa ad dgn aku wlu jauh berjuta batu. BFF bg aku yg tak muncul dalam hidup aku mcm chipsmore. BFF bg aku yg sentiasa support tak kira aku dekat atas mahupun kat bawah. Aku syg sgt2 BFF aku ra! Tp aku lebih suka sebut SAHABAT rather than BFF. Aku ada ramai KAWAN tapi aku ada few SAHABAT.

    ReplyDelete
  7. bff saya sekolah kawan sekolah rendah saya hehe

    ReplyDelete
  8. ada juga bff tp takdelah serapat mana.. kngsi suka duka juga

    yg pnting mmg sama2 mnjga rahsia =)

    ReplyDelete
  9. bff as 4 me = kawan baik selamanye.. yg buleh jaga kite dari segala segi. hard to find. so, klu dah jumpe, jgn dikhianati relationship tu. sbb once it betrayed, consider b'patah arang b'kerat rotan! payah nak baik.

    ReplyDelete
  10. Farah lucky sebab ada bff yg sentiasa ada waktu susah dan senang farah.. Alhamdulillah..syg depa sgt2..=D

    ReplyDelete
  11. bff saya , kawan sekolah rendah saya hehe

    ReplyDelete
  12. BFF... kawan yg mampu meleser bler kita wat salah... kawan yg mampu tegur kita huduh bler kita bajet chantek he3

    ReplyDelete
  13. dulu naik moto takde lesen okey lagi rara..skrang siap sedia laa kene saman beratus2 ekekekeek

    ReplyDelete
  14. eka plak ada dua geng BFF
    hehehehe
    suami pun pelik, siap ada dua group.

    Yelah satu tu masa skolah menengah, pastu lagi satu masa belajar.

    Yang bestnya kami mmg ada je bertekak, selisih pendapat, tapi tak lama la. Kejap aje. Hehe tulah kitorang. Gaduh pon tak lama, pastu baik. Kawan sejati. Ada bersama susah senang

    ReplyDelete
  15. mm.... bff... mmm....mmm.. *clueless*.. masih mencari kot kalau nak cakap bff mcm entry kat atas.. heeee

    ReplyDelete
  16. ciknaa ada bff..kenal dr sekolah tadika sampai form 6..akhirnya dia bwk haluan dia sndiri..so iolss dah tak percaya bab2 bff lg..huhu

    ReplyDelete
  17. dulu ada bff, tapi bila bff tu wat hal, xde lagi dah bff. now yg ada kawan dan teman yg senang utk didampingi baik semasa senang mahupun susah. tidak terlalu baik dan xkan buat jahat. berkawan berpada2 bak kata org tu. takut pisang berbuah dua kali. hehehe

    ReplyDelete
  18. Bff akak semua kat kl.. hukhuk.. akak pun suka sentap juga.. baru ja left group dgn wasap geng opis.. haha.. padan muka aku

    ReplyDelete
  19. Seriously said, i have no bff, maybe. Touching kau bila dah mula syg kwn, confirm akn ada sesorg yg Allah hantar utk tiba2 jd bff dia. So, i'm alone until aku realize yg bff aku ada sorg. Yg dlm kls xpernah duduk sebelah2, minat tak sama, jumpa pun jrg2, tp, selalu teringat dlm doa. T__T

    ReplyDelete
  20. saya bestfriend pn xde inikan BFF.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com