Image and video hosting by TinyPic

14 May 2014

PARANOID

sesi luahan tgh hari.mcm biasa.hehehe.
aku ni ada satu masalah taw.masalah paranoid,
aku ni pon kdg kdg x paham apa masalah aku.
aku rasa masalah ni teruk,dan aku x suka,
aku ni kdg kdg takut x menentu.

pada suami aku,kdg kdg bila suami aku diam,
xckp pape,aku mula lah tanya " sayang,eb ada buat salah ke,knp diam je? "
padahal masa tu laki aku ok je.xde masalah pape pon.hahaha.

dgn kwn kwn pun sama,bila kwn kwn dh biasa borak borak,
tetiba pada hari tu,dia diam je,xbyk ckp,mcm ada masalah,
so mula lah aku jd semacam,like,hmm apa yg x kena ni,
aku ada buat salah ke,dorg nk sorokkan something dari aku ke.
dan kdg kdg aku boleh nangis sorg sorg,stress.hah tu lah aku,
dan bila aku dh xtahan sgt,aku akan face to face ckp dgn org tu.
aku terus je direct ckp.nk marah aku marah lah.
sbb aku mmg jenis mcm tu.xsuka org ada sikap PELIk dgn aku,
tapi aku x tau lah sama ada aku ke yg mmg PELIK.

aku xheran kalau org tu tak rapat dgn aku pun,
dia bukan sesiapa buat aku,tapi kalau org tu rapat ngan aku,
mulalah aku rasa xbest.kdg kdg down x tentu pasal.haha.

anak aku pun sama,kalau aku amik dia dr taska tu ceria je selalu,
tapi kalau haritu dia diam je,aku dpt rasa mcm ada something yg jd,
instinct aku ni kdg kdg kuat.tapi kdg kdg x leh nk caye pon,
aku kan biasa paranoid.hahaha.

tapi ntah lah kan,sedikit sebanyak kita boleh baca perangai org,
org tu suka kita ke.xsuka ke,dengki ke.mcm mcm manusia ada.
tapi ntah lah.as long as kita buat baik pada org,
kita x buat salah,biarlah.manusia ni mmg xboleh dijangka.

apa apa pun kita mengadu je pada Allah.
Allah selalu ada dgn kita kan.Amin. 

entry ni x dituju kepada sesiapa ye,ni khas utk aku yg paranoid.haha


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 comments:

  1. aku pun sama mcm tu... selalu la perasaan paranoid tu buat hdup kita jd resah. kadang2 rasa nak fkrkan benda baik2 je tp xdptnya. haish.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com