Image and video hosting by TinyPic

05 May 2014

Pengat Pisang pertamaku


semalam,mulut ni teringin nk makan pengat pisang,
awal awal tu ingat nk ajak laki aku g lunch kat awan besar.
kat situ makan tgh harinya sedap.ada ayam kampung goreng.
hee.ayam biasa mmg xde,sume ayam kampung je,
dan kat situ gak ada pengat pisang.pengat dia sodapppp!
tapi aku baru teringat mama aku kata dia nk masak ikan patin,
so berpatin lah kite yeee.tu lg sodap kottt! ehehehe.

so dh mkn mkn,golek golek,dah settle sume keje,
ptg tu aku ajak laki aku g kedai,beli pisang,
santan,dan sagu,senang je buatnyaaaa! aku ingat kan susah sgt.
hahaha.tapi aku kan ada masalah suka derhaka kat resipi,
org kata masak 3 cawan santan,aku g masak nk dekat 5 cawan.haha.
ntah lah aku ni,mmg xleh nk baca arahan betul betul.
penyakit.hahaha.

mula mula masakkan gula melaka,kacau santan dgn garam,
cantikkkk je santan tu masak.xpecah santan pon,
pas tu masukkan sagu,salah aku kat sini lah.
org masukkan sagu just 2 3 sudu,aku g masukkan sepeket.
last last pengat aku bila dh sejuk,jd pekat gila,dah mcm agar agar.
hahaha.sabo jelah kan.aku wasap mak aku,
dia kata org buh sagu 2 sudu je.hahaha.tu lah pasal.
derhaka lg kat resipi.adehhhhh~

tapi sedap taw pengat pisang aku.laki aku mkn 2 kali tambah.hehe
balik ni nk makan lagik lah.kalau elok lg lah,semalam lupa nk letak dlm peti sejuk.


ni lah rupa pengat pisang aku.

aku teringin teringin ni aku bukan mengandung taw.
jgn salah faham,dan semalam masa aku publish pic kat bawah ni,
sume nganjing aku,ckp aku itu lah ini lah.mmg nk kena kang korg ni,
etty sgt overrr taw.aku x nk join ko etty,
hahaha.korg mst nk tgk pic ni sblm edit kan.
meh aku tunjuk.khas utk followers blog aku je,
tapi janji jgn gelakkkk.hahahah.


















































































































































puas dh scrool???














































































sket lg lah.hahahaha.






































































































ni lah pic asalnyaaaa! nampak kan perut aku moncit.
org czer,gini lah gayenyaaa.aku pulak jenis x suka nk pakai bengkung ke hape.
so agak nampak sket bila pose x cover perut.lagik pon mkn banyok,
hahahaha.adehhhh! saya bukan preggy ye.

alaaa suka lettew kan korg.tapi yg bestnya
sbb syim puji aku dh nmpk kurus.weeeee~ mekasih syim.
lap u! hahaha
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

13 comments:

  1. pengat pisang tu nampak sedap e.. pekat likat dan mesti manis kan?

    ReplyDelete
  2. nmpk mnyelerakan..

    hihi..xpe.. org faham =)

    ReplyDelete
  3. ra, perut kita sama walaupun aku normal. ahcaner tu johan? tsk.

    ReplyDelete
  4. suka pengat pisang.lama dah tak makan.huhu

    ReplyDelete
  5. terus tetiba call mak dari office.. mak buatkan pengat pisang hahaha... :P

    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/05/kembara-england-part-7-natural-history.html

    ReplyDelete
  6. lama tak berpengat2 ni. sedap la nampak

    ReplyDelete
  7. kurus tang lengan ra... kikikik

    ReplyDelete
  8. Mu cantik lah rara...hari tu nak puji depan2 takut mu kembang lg susah...aku puji ikhlas dlm ni tau...suka dgr suara mu rara...lunakkk...nsb aku pompuan hahahahhaha....papa rara jgn marah sama umi QI haaaaa...kikiki

    ReplyDelete
  9. sy cezer gak..2 org lagik..tp perut masih menten lagik..kihkihkih

    ReplyDelete
  10. fav my fil ni .... ubat sakit diebetes die ... hahahhah


    janji muka cun perut tanda pengorbanan dan cinta utk suami dan anak tu ....
    hihi ai yg kurus ni pun peyut moncit

    ReplyDelete
  11. tetibe teringin nak makan pengat pisang

    ReplyDelete
  12. Rara xbuncit pun. Biasa je. Lainla pkai bju ketat nampk perut. Hehe.

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com