Image and video hosting by TinyPic

08 May 2014

Peningnya PILIH NAMA DOMAIN


hadehhh,bukan senang kan nk pilih nama untuk domain,
aku actually dh lama dh nk tukar .blogspot ke .com,
sbb dot com ni banyak lagik benefit dr blogspot.
cuma xtau nk bertanya dgn siapa.
tapi harini,dlm group Food Review kami,
kami dh berjumpa dgn org yg betul utk buat domain sendiri.
dan kami ni sume beriye riye lah verangan mencipta nama.
hahaha.semua jakun pakai dot com tu.hahaha.
mmg kelakar gila.tapi ni lah hakikatnya.

mmg pening,pening pilih nama best best,
tapi last last check nama,nama tu dh taken.
mmg sakit hati.hahahaha.

dan paling banyak gelak sebenarnya,
asal pilih nama je gelak.asal sebut je gelak.hahaha.

tips memilih nama domain ni adalah simple,
senang org ingat,kalau unik lg bagus.
tapi aku ni kepala otak mana nk kreatif,
so mana nk dpt nama nama unik.hahaha.

dan aku masih lagik suka berpegang teguh dgn nama
SAFURA dan RARA,ramai org kenal aku dgn rara.
dan ramai kenal dgn safurarara.tapi kalau nk letak
www.safurarara.com xboleh.sbb panjang gila.hahahaha.

ada yg suggest raraworld.com duniarara.com rarare.com hahaha
mcm mcm lg ada.mmg kelakar,dan ada yg suggest safurafadhlan.com,
ramai yg vote for that name,tapi MASALAH dia kat sini,
aku xleh nk gabungkan 2 nama mcm tu.mcm FB mmg xpe gabungkan nama suami,
tapi kalau utk domain,agak x sesuai kalo nk gabung nama,
blogger blogger mungkin tau hal ni.hehehe.

blog ni biar kita KETENGAHKAN nama kita,siapa kita,
tapi kita akan selalu bercerita pasal suami,anak anak dan life kita.
mcm yg semua tahu,aku rasa semua tau anak aku princess,
dan kalau g mana mana pun,ramai yg dh kenal laki aku.
hah see.tu tujuan dia,org kenal nama blog kita dgn nama kita,
tapi dlm masa yg sama org lebih kenal anak dan suami kita,
bak kata SIFU, domain tu,nama tu adalah BRAND kita,
sape kita.ekslusif ke kita? hah gittew.korg faham x ni?
hehehe.

so aku rasa aku akan kekalkan safura dan rara tu.tgk lah nk letak cane nanti.
buat kwn kwn yg suggest safurafadhlan.com tu mekasih.korg mmg da best,
tanya apa pun laju je kasik repond.tapi agak x sesuai utk domain.
segan pulak aku.dh tanya tanya tapi xnk guna.hahaha.adehh.

minggu depan baru nk register.moga re-branding ni akan jd BOOM!
hehehe.selamat tinggal LIPSLIKESUGAR87.BLOGSPOT
awak sgt berjasa! sy pasti rindukan awak! aku nk pakai gak url ni balik.
tapi dh taken dh.sobs,sedih gila.

hmmmm beratnya hatiiii.xpelah.ada lah tu rezeki lain dgn dot com.
bai!



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 comments:

  1. aku masih tak paham sbb aku buta IT bab2 domain ni.. apa pun pilihan ko itu lah yg terbaik!

    ReplyDelete
  2. Selamat memilih nama...betul tu, nama biar ekslusif, jati diru kita..^_^

    ReplyDelete
  3. all the best pilih domain name tu ye..

    ReplyDelete
  4. Wah...selamat maju jaya yer RARA. See u in new world =)

    ReplyDelete
  5. Teringin nk tukar tp mhl x sis..hehe

    ReplyDelete
  6. kahkahakhakhhhh lawak giler dok mencarii nama domain tuk rara nii. semua orang terlibat! HAHHAHHA

    ReplyDelete
  7. one day. nanie teringin nak tukar domain gak. rasa macam best je ada link sendiri kan? hee


    salam ukhuwah rara :)

    ReplyDelete
  8. salam perkenalan juga untuk puan rara.. saya pun ra jugak, tapi zura.. wahaahahaha

    ReplyDelete
  9. kalau saya vote for raraworld@safuraworld. Mmng kaBOOMM

    ReplyDelete
  10. Safurara hihih best kan group food review kita tu....kalo tak kerana sifu eizil dan geng lain....x mungkin kita dpt cita2 cm ni....besttt siap gelak2 lg...aku syg group kita tu mmmuahhh

    ReplyDelete
  11. rara,

    masa tukar tu..semua transfer dari blog ke new domain ye..termasuk link semua ye?

    mcm mna x hilang?

    ReplyDelete
  12. Kenapa safurafadlan tak sesuai..ikutkan nama domain akak lagi panajng..dianarashid.com..ramai blogger top yang guna nama sendiri..hasrulhasan.com pun guna nama sendiri..bila tengok nama domain rara, akak ingatkan ejaannya safurarara..rupanya safurara.keliru sikit kat situ..tahniah dah berdomain...lepas ni sakan le mengupdate.hehehhe...rugi kalau tak update sebab blog kena bayar.. hehehe

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com