19 May 2014

Plan B Ipoh

masa balik Ipoh haritu,
aku sempat berjalan jalan kat town Ipoh.
kami panggil PEKAN,kalau dulu nk keluar,
mst ckp " jom g pekan " hahahaha.
hebat dh tu kononnnnn~

mcm aku cite dlm entry lepas ( KLIK BACA ) , ipoh skrg ni dh lain,
dh best.dah banyak cafe cafe yg best.kalau dulu xde,
skrg ni dh banyak,boleh lepak lepak,santai santai.
syokkknyeeee~ hehehe.


masa aku tgk kwn aku buat pre wedding photoshot dulu,
aku tgk tempat tu cantik sgt.aku xtau tu tempat apa,
kwn aku ckp kat PLAN B,dlm hati aku,Plan B?
happetuuuu? Plan C xde ke? hehehe.ooo rupanya restorant,
biasalah,aku kan jakunnnn.hehehe.


so masa balik ipoh haritu,
aku,mak aku,and maksu aku g lah makan sana,
sampai sampai je sana.huaaaa bestnya,
cozy sgt tempat dia,sangat cantik,calm,
TAPI PANAS! hahaha.sbb kami duduk luar,tgh hari masa tu,
mmg lah panas.aterrrr ahcaner nk duk dlm ekon tu,
dgn budak budak ni berlari sana sini.so better duduk luar je,
bebas sket.hehehe.

tenangggg je.tapi dpt dek budak budak ni.kecoh tempat ni.hehehe


tangkap gambar akk waiter tu.hahaha


main batu
so sampai je sini.aku teruja sgt.sbb decoration dia sgt cantik,
kerusi,lampu,meja,semua unik.ohhh ai likeeee.
kalo dtg sini nk lepak lepak santai.mmg best!

tapi servis dia slow lah,pelayan nya mcm lembab je,
eh ntah lah,tapi sepatutnya,org sampai je,bg lah buku menu kan,
ni nk kena panggil panggil,eh awak ingat kami saje saje ke dtg sini,
dh lah perut lapar.hehehe.

dlm 15minit gitu,baru lah waiter dtg bawak menu,
haih.sabo jelahhhh~



buku menu pun aku suka.hehehe.kayu kayu gittew,
kami x oder banyak pun makanan,cukup lah untuk merasa,
sbb x pernah dtg mkn kan,review pun x pernah baca,
aku xtau apa signature food dia,so main terjah je oder.heee


bulb yg dlm nya ada B

sebelum sampai mknan,dia akan hantar botol ni! botol mcm tempat letak racun tu,
hahaha.maksu aku yg kata,sbb dia kan keje KPJ,tapi rupanya dlm tu air putih,
hahaha.air tu free je.nasib lah.kalau tau td xyah order air.hahaha.
mmg dasar!

plan b ipoh 7
kredit google

toilet dia.lawa kannn! hehehe

setiap wall mst ada frame dgn kata kata yg unik.ai suka!


hah mengumpat lah tu.hehehe

makanan kat sini sampai lambat okay,
aku xtau lah sbb apa.tapi masa kami tgu tu.mmg lama,
pas tu dh nk habis makanan,baru air sampai,
so kalau tercekik,minum lah air masak td,aku rasa sbb tu lah
dia bg plain water tu awal awal lg td kot.hahahaha


wild mushroom soup,rasa dia pelik,pahit pahit.sbb tu lah kot nama dia wild kot.
hahaha.tapi mmg aku tgk blogger lain review pon,dia kata mmg rasa mushrooom soup ni pelik.


aglio olio ni kosong ok.kalau nk seafood kena tambah lain.
aku mmg saje amik plain sbb nk kasi princess mkn,ibuu cuit sket sket je,
tapi pelik kena dia letak cili sebiji,bukan letak cili flakes ke?
hmm tambah lg x faham.


Garlic bread, RM10,tapi hanya ada 3 slice bread,
too oily bg aku,bila kerat tu.meleleh leleh dia pon minyak garlic butter tu.
hmmm xbape nak ok jugak.


Burger apa ntah namanya ni.ok lah jugak.patty dia besar tebal.sedap.


ni nasi kerabu ayam panggang,rasa nasi tawar hebeh ( tawar sgt )
langsung x rasa apa,aku pon xtau kenapa,tapi myb dia suruh tambah lada hitam
and garam sendiri kot.sbb ada tersedia atas meja.

dan air kami yg last sampai tu air biasa je,
ice lemon tea.hehehe.and TOTAL makan semua 148.50
termasuk GOV TAx lah tu.heee.hmm mcm mana?
ok ke tidok? makanan and harga?
aku rasa mcm xberbaloi sbb makan dia x rasa.
( kurang ingredients )
tu bg aku lah.bg korg aku xtau.heee.



korg nk pergi? ni alamat yg kat IPOH
Plan B
Bens Kitchen Sdn Bhd
No 75, Jalan Panglima
30000 Ipoh, Perak
Tel: 03- 2498 286/ Fax: 03- 2498 287

tak susah sgt nk cr tempat ni.senang je.hehehe.
selamat mencuba!

and last but not least,mst lah ada gambar tuan tanah.
heee.bai!





16 comments:

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Tempat akak tengok dah okey Safura.. tapi servis pulak lembab ye, kena fikir 2 3 kali nak pergi ni :)

Chekgu Azrine said...

Tak berbaloi...huhu
Terkjut tgok hrga bndg dgn mknn yg dpt..

Mar Mansor said...

cantik tul restoran ni mmeg unik..

ZazaMyMoon said...

kat ipoh aku tak pernah pegi.. kat kl aku pergi tahun lepas kt link ni
http://zazaabdullatif.blogspot.com/2013/07/birthday-khairine-di-plan-b.html

nway comel anak kau rasa nak gigit2 je

Umie Artoqiemie said...

restoran memang agak unik.
tapi, hurm, kurang bahan2 la pulak ye hehe.

Norain Yusoff said...

wah..plan B sangat menarik restorannya.. :)

http://www.norainyusoff.com/2014/05/makan-makan-di-restoran-cina-muslim.html

sYiRa LoKMaN said...

tempat cantikkk !

amal said...

huhuhu x suka betul servis yg lmbt. 15 minit utk tggu menu? kalau husband daku dah lama dah angkat punggung. malas nak tggu2

Ainim Suju said...

macam tak berbalo je. aglio olio kosong smp rm16? nasi ayam panggang smp rm26 padahal takde apa sgt pun..solok lada pun takde.
Baik makan kat Restoran Serai...mahal tp sgt berbaloi.

mama_ka0ri said...

Sangat menarik tmptnya!!! Nanti nk ajak en hubby lepak sana...tp minum jela..sbb tgk review rara kata x best makanan dia...haha..

Aeen said...

suka tgk pic yg last tu...hehe..erk..kalau makanan dy rasa kurang sedap..xberbaloi la dgn harga tu..kalau sedap maybe ok..

dalila said...

halamakkk..tempat sket punya tantekk..tp makanan kureng..aduhh..failed btl la!! ktorg plg pantang klu service lambattt sgtttt..tp kt ipoh tu skang mmg dh byk kedai bukak..blh nmpk dr highway plus tu..
btw, pincess nampak dh matang la..lahaiii omeinyeee..geram aunty..

Yaya Azura said...

bestnye tempat nie! turun ipoh boleh cari..

tifaanvar said...

gambar last tu mmng trbaik

Cik Puan Eka said...

ade gak tgok kwn2 ipoh update plan B plan B. Kite ni memula hapah tak tau hahaha.

Restoran dah cntik, service kureng + makan tak berapa nak puas hati tu yg emmmmmmm hehehehhehe..

Anonymous said...

Deco cantik tp cam x bbaloi je mkn x sedap mahal lak tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...