05 May 2014

Princess : dah pandai cakap ALHAMDULILLAH

sejak duduk taska.princess banyak berkembang ( minda ) ,
masa duduk ngan maksu dulu,maksu je ajar semua benda,
ibuu balik,masak and main kejap kejap je.so maksu lah ajar
ABC, 123, dan ajar buat lawak.hahaha.skrg ni dh nk dekat 8 bulan
duduk taska.banyak benda yg dia belajar.semua nya buat aku terkejut,
mencuit hati.geram.mcm nk picit picit je budak kecik tu.

yg buat aku terkejut nya,
aku selsema sejak kelmarin,masa tu dlm toilet.aku nk mandikan dia,
aku bersin,pas tu ko tau dia buat apa kat aku?
dia tgk muka aku, pas tu dia ckp, " BU, lillillah! " sambil jari telunjuk goyang goyang,
hahahaha.aku punya lah gelak masa tu,walaupun pelat,tapi aku tau dia
sebut Alhamdulillah.pas tu sendawa lak,aku sendawa lah lepas mkn,
pas tu dia tgk muka aku lg,dia cakap " bu, lillillah ! "
alahaiiii anak.dh pandai lah anak ibuu,
mst ibuu kat taska ajar ni,kalau bersin or sendawa,
kena ckp alhamdulillah. ( ibuu x sempat nk ckp alhamdulillah,dia dh ajar kita dulu )

aku masih lg merasakan anak aku kecik,
dan aku masih merasakan yg benda tu terlalu awal utk ajar anak,
TAPI tu semua salah ye kwn kwn,anak anak kita skrg ni,
mmg cepat belajar,cepat sgt faham apa yg kita ajar,
dan cepat hadam.Alhamdulillah.

kdg kdg kita terlepas pandang,
benda benda kecik gitu lah kita nk kena ajar dulu kan.
haiii lahhhh.

moga kita leh jd parents yg terbaik.
Amin.

* marah dan babap sket sket pun salah satu sesi pembelajaran.
hope anak ibuu faham,ibuu nk awak jd insan yg baik,dan jd anak
yg solehah ye syg,papa ibuu love u.

anak ibuu yg makin bijak.

6 comments:

Umi Qi said...

bijak yer incess....hehhe lama x update kisah QI...tungguuu

Amanda Suria said...

alhamdulillah...nanti dah lancar bercakap princess akan sebut dengan lancar dan betul kan...budak2 cakap memang sweet sangat...

Diana Rashid said...

ye la ..kan?/sebenarnya dari dia dlaam perut kita dah ajar macam2..

Chekgu Azrine said...

Bijak sgt!!
Ibu nx time jgn lupa ckp alhmdulillah ek

MisZ FyZa said...

Budak kecik skang mmg cepat blaja..kalu kt x ajar,die akan belajar drp ape yg die lihat di sekeliling die..;)

Nafisa81 said...

Betul...hudak sekarang mmg cepat pandai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...