20 May 2014

Princess : Hampir kena LELAH

Touch a wood.
Touch a wood.
Benda tu lah yg paling aku takut.
Bila batuk terlalu lama.sampai nk dekat 3week.
Doc risau anak kena lelah.sbb kahak banyak.
Harini pergi klinik lg.g amik neb.
Sbb mlm td mmg dia x boleh tidur.
Nasib mil aku teman.sbb aku risau princess meronta lg
masa neb.tapi Alhamdulillah.td dia dh cool.
X meracau pun masa neb.siap jilat jilat wap tu.
Haih anak.behehe.

Lepas neb.doc bg ubat tahan batuk.
Bg ubat alahan.and ubat batuk again.
Aku actually xnk amik ubat batuk tu.
Tp xpelah.standby je.incase pape kan.
Ubat demam dan ubat bontot pon mmg ada.
Kalau suhu cecah 38 lebih je.trus ke sumbat ubat bontot.
Jgn biar anak panas dan xbuat pape.bahaya taw.
Nt leh fit ( sawan )

Esok pg i kena g balik klinik.
Doc suh neb 2 kali lg.sok pg and mlm lg skali.
Bg kahak dia cair dan keluar cepat.
Td lepas makan.dia muntah balik semua.
Nampak mcm kahak dh keluar td.
Lega sgt tp tetiba dia demam lak.
Suhu dh 38° cpt cpt aku bg ubat demam.

Doc kata.jgn takut nk bg anak ubat demam bila suhu anak naik.bg je terus ubat demam.sbb tkt anak sawan.
Cuma yg x perlu bg antibiotik.
Antibiotik hanya bg bila anak lama sgt demam.
Ramai yg x faham tu.

Aku bg princess ubat demam td.
Ni Alhamdulillah suhu dh turun.

Batuk still ada lg ni.td much better than yesterday lah.
( eh speaking lak ibuu ) hikhik.
Harini dia dh boleh tido.kami tido kt ruang tamu je.
Sbb xnk pkai ekon.nk tgk mcm mana.
Kesian lah anak ibuu.skali sakit mmg truk.
Lepas ni nk try bg kaseh junior tu.
Ramai yg review ckp ok.
So ingat nk try.

Hmm ok lah.nk solat jap.
Nak rest.aku pun exausted mmg xckp rest.
Huaaa.bertabahlah ibuu.

23 comments:

dalila said...

alahaiii..siannye princess..moga cpt sihat yer princess..

Hana Soffelia said...

kesiannya incess aunty. get well soon syg. Nasb tak nangiskan time kena neb, kalo nangis lagi kesian..

✿ pink velvet ✿ said...

mcm tu lah kite bile dah ade anak ni kan? aku pon dlm setahun kemain byk amek cuti, siap unpaid leave lagi sebab annual leave aku bukan byk sgt.. tp demi anak, lantakkan sajork! duit bole d cari, anak? itulah harta kite plg berharga kan :)

b strong dear!

msredcheesecake said...

fobia akk anak2 kene lelah ni... princess cepat sembuh k...

Mar Mansor said...

betul tu rara..suhu 38 darjah bg baby mmg demam panas tu.. so far anak sy bg ubat demam minum je tak pernah y ubat bontot tu wp penah kena tahan wad sbb demam panas & hampir kena sawan (kat umah)..g spital doktor bg ubat minum..& selama tahan wad pon ubat minum..
bila badan anak panas cmtu..cepat2 bg ubat & tuam badan dia dgn air paip hingga suhu turun

eima said...

get well soon ...

biasa la tu bdk2 mmg tak reti nk buang kahak tu yg kadang tu boleh jd cam tu ...

idzwa kamaruddin said...

take care princess...demam nak besar n bijak lagi tu..

lia said...

Amsyar baru amik neb malam td ;(

lieyalatif said...

alahai..siannye princess... anak2 akak si mija tu ade semput...skrang dah kurang kene serangan semput...lega dibuatnye....

Chekgu Azrine said...

Cepat sembuh princess..
Sian ibu awak risau sgt tuh

CikNaa said...

alahai kesian nya..

Time Traveller said...

Moga diberikan kesihatan yang elok insyallah .. :D

ummi aqilah (LM) said...

Salam

Moga princess cpt sembuh.

Kdg2 tu ramai x fhm psl antibiotik sbb bila g klinik doc bg terus antibiotik. Padahal br sehari demam. Ye lahh klinik swasta pun bijak gak.. Berniaga kan.. X batuk kdg2 tu terus bg ubat batuk. Hehehe

ieza ashaari said...

Cepat sembuh princess.

tifaanvar said...

eeiii... Mntk2 lah princess x kene lelah.

AnneRaini said...

anak akak pun dah seminggu lebih batuk..kesian sbb die xleh mkn ubat batuk lg..

Bitt (double IS) said...

semoga cepat sembuh yaa sian dia...

Julia Johari said...

Cepat sembuh sofia...mama risau sgt

Syima Syaz said...

i baru nak suggest qaseh junior sebab kawan i bagi anak dia...

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

Emir kalau demam pun mesti kena neb..kesian bila dia tengok meronta2 tapi apa nak buat kalau tak neb nanti bertambah parah pulak kan..

Btw..semoga princess cepat sembuh yer..

Diana Rashid said...

kesian nya princess...macam tu la bila bercampur dengan budak2 lain..sorang batuk semua batuk..sabor je la..Suruh suami Rara rajin2 buat ayer penawar.suami akak kadang2 malam lepas dia ngaji tu dia buat la air penawar..tak demam pun akak bagi diaorang minum..sentiasa ada je dalam bekas air tu..tak pun amalkan bismillah 6..cer google..

Syida Rasyidah said...

selalu singgah sini baca kisah rara pasal princess. Semoga princess baik - baik je, InshaAllah :)

Suria Lekatlekitgurl said...

Dugaan anak tgh membesar ni rara. Kuatkan semangat Insya Allah sembuh nanti puteri kecik tu. Dugaan setiap anak ni berbeza.. Insya Allah ada ganjaran di masa akan datang

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...