27 May 2014

Rebecca bantu 5 beradik yatim piatu

Korg ingat lg x peristiwa pasangan maut
digilis lori pasir di susur jgn cheras tu.
Kat loke yew tu.korg tau x, aku mmg saksikan
kemalangan tu.aku bukanlah saksi kejadian,
tapi aku mmg nampak motor tu terbalik.
Aku ingat xcident biasa je.rupanya teruk.
Ptt lah org dr lorong kiri dan kanan berhenti.
Lepas berlalu 5 minit dr tmpt kejadian.
Hot fm siarkan berita gempar tu.
Terkejut aku masa dgr mangsa mati 2 2.
Ya Allah.mmg ngeri.

Mangsa tinggalkan 5 harta.
Iaitu anak.mmg sedih.aku x dpt byg kan nasib
anak anak dia.tp Allah ada.Allah akan bantu.
Aku dgr Saiful Nang nk amik budak tu kan.

Dan td masa layan IG.
aku tgk Rebecca nur Al Islam yg baru baru
ni terkenal sgn baju tellitubbies nya tu.
Turut dtg membantu.menghulurkan bantuan.
Alhamdulillah.ada jugak yg dtg membantu.
Dan ada jugak inisiatif dia nk bantu kan.
Alhamdulillah.sekurang kurangnya.
Ringan beban anak anak tu.

Moga budak budak tu membesar dgn baik.
Dan ramai lg umat manusia yg sudi membantu.
Amin.

7 comments:

ANIM said...

mulianya hati...
dlm orang dok kutuk dia dgn pakaiannya, dia ada hati mulia p jengok dan bantu anak2 malang itu..
rasa malu pada diri sendiri, hanya mampu bersimpati tapi tak ada inisiatif p sendiri jumpa anak2 yatim piatu itu

dalila said...

alhamdulillah ade artis yg perihatin mcm ni..suke tgk rebecca dh berubah..

nuyui a.k.a miss YUI said...

moga hidup 5 bradik itu dipermudahkan..

FiZ said...

sedihnya baca kisah adik beradik ni.moga ada insan yang membantu mereka untuk kehidupan yg lbh baik.

idzwa kamaruddin said...

alhamdulillah..

Allene said...

semoga anak2 itu tabah dengan kehidupan...

Love Razila said...

alhamdulillah...ada gak yang mahu membantukan Rara =)

Saya ada plan gak nak visit mereka, insyaallah kalau panjang umur and murah rezeki =)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...