Image and video hosting by TinyPic

16 May 2014

Tema Baju Raya 2014 dan Bajet Baju Raya

MERAH : TEMA 2012
TAK TAU KALER APA NI.hahaha.TEMA xdirancang 2013

heee,bila tgk gambar lama,alahaiii huduhnyaaa! hahahaha.
nk gelak pon hade,kenapa lah gumuk gumuk sgt.
skrg pun gumuk,tapi cantik sket kot.hahahaha.
tahun ni Raya,mesti laki aku nampak hensem,sbb dia dh kurus,
dh nk masuk 3 bulan dia x mkn nasi.sket sket tu ada lah 2 suap,
tu pun sbb teman aku g FOOD REVIEW kat U Cafe haritu.
kesian dia,tapi xpe.dia dah leh cover balik.semalam call aku,
berat dia dh tinggal 105kg dh,raya ni dia target berat dia 90kg,
ikut BMI dia,aku???? hahaha, aku nk jd bini gumuk,
biarkan aku.nanti aku gumuk sorg sorg.padan muka aku.
DIET SAFURA OI!

ok berbalik kepada tema raya tahun ni.aku xtau nk pakai kaler apa.
aku bercadang nk beli kain Pua Kumbu mcm ni.korg tau x?
mcm dlm pic fazura kat bawah ni.teringin pulak aku.
tapi idak le buat design mcm Fazura ni.matik lah aku kang laki aku jeling.
hahaha.lgpun body ai x mantop mcm Fazura,i kan solid sket.cehhh!
hahaha.


tapi bila aku PM akk yg jual kain Pua Kumbu tu,dia kata xde stock lg pulak.
aku rasa mcm nk terbang je g Sarawak,nk g cr kain ni.dorg kata kain ni murah gila.
hahaha.hadehhh,aku ni bukan nya boleh pekenan kat satu benda.mst nak dan dan tu jugak.
masalah kan?!

Pua Kumbu 2 meter : RM30 ( kalau pergi sarawak baru RM19 )

aku nk buat kaler Royal Blue,tapi royal blue tu tema hari raya kedua.
ewahhh~ hehehe.so hari raya pertama ni.xtau lagik nk buat kaler apa.
ingat nk buat kaler DARK PURPLE,tapi tu tema kawen adik ipar i pulak.
so hold dulu.

ni baru bercadang cadang nk buat kaler DARK BROWN,
ataupun Peach.hmm peach lawa jugak kan.aku xpernah ada kaler tu.

kaler ni cantik kan.

aku dh ada prada lace kaler ni.tp utk patch kan dgn kain purple kenduri adik ipar nanti.

prada Lace MERAH.ouucchhhhh! sgt awesome!

Peach ni.ok x? hmmm kalau princess pakai mst sweet kan.

ok mak jemah is pening! dah xtau dh.aku ni simple je.
silap silap kang aku pakai je baju kurung yg beli siap kat Jalan TAR tu.
hahaha.tapi disebabkan tahun ni princess dah besar sikit.so aku nk buat lah baju sama
dgn anak dara tu.huaaaaaaaaaaaaaa.kalau dikirakan bajet baju raya,

Baju Raya pertama : LACE 2 meter baju sahaja untuk ibuu : RM120
LACE semeter untuk baju princess : RM60
untuk Kain Chiffon jugak 3 meter both : RM90

Tempah Ibuu : RM150
Tempah anak : RM60

total : RM480 ????
what?! hahahaha, ko rasa mcm mana?
untuk baju raya pertama saje ni! ich x berbaloi kot kan,
aku bukannya retis.so xpayah lah kot pakai Prada Lace,
rasa beli je kain Chiffon,then Tepek je Boarder Lace.

mcm baju ni.
hmm lawa jugak kan! mcm ni aku rasa bajet murah sket.
tapi kalau tempah mmg mahal lah.mmg xleh nk elak lah.
hmmm nk beli siap kang cane nk cr yg sedondon.

untuk laki aku xde masalah.dia boleh je cr baju melayu siap kat Jakel.
hehehe.lgpun dia dh kurus sket.so lg senang kot.hopefully lah.Amin.

ni pun cantik kan.baju kanak kakan RM110 dewasa RM170

cantik baju lisa ni kan.

ok pening pening.hahaha.
TAPI kalau beli siap baru RM110 + RM170 = RM280
hah murah sikit kan? save banyak dh.tapi x dpt lah Prada Lace.
huaaaa.xpelah.ada masa lg untuk survey dan Fikir! hehehe.
cerita korg pulak mcm mana? nk buat baju mcm mana?

pening rrr pening rrr.hehehe







Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

26 comments:

  1. i plak rasa nak pakai jubah je.. aisya biasa je kurung sbab dia pakai 2x je stahun... maklumla budak tu tak tahan panas...

    ReplyDelete
  2. ko cter pua kumbu baru aku teringat weh. ya ampun! =_=

    ReplyDelete
  3. lace merah barulah gempak puan rara kita :)

    ReplyDelete
  4. amboi baju raya... dah boleh buat majlis bertunang. heavy beads. cantik.

    aku dah settle dari bulan 2 haritu. mirzal pegi veietnam dan beli saje kat sana. x merasa lah nak memilih sendiri. kui3

    ReplyDelete
  5. hahaha..kita yang baca ni pon tumpang pening jugak..hehee..tapi rasanya kalau beli siap memang murah sikit dari custome made..tapi takut tak sedap pakai je lah kan...warna gold tu memnag cantik..menyerlah gituu..hehee

    ReplyDelete
  6. pestime dengar kain pua kumbu..hahaha ketinggalan sungguh..
    sumer pon cantik2 rara..yang sedondon mak+anak pon okey gak tu..

    rasa tahun ni nak pakai dress cam jubah tu..

    ReplyDelete
  7. daku belum pikir lg tema n bajet ra...walaupun raya lg 2 bln....huhuhu...

    ReplyDelete
  8. baju yang atas sekali tu teringin nak pakai... harap dapat sarung baju macam tu jugak,....

    ReplyDelete
  9. sy dh ada dua baju raya..in advance btl hahahaha baju anak n suami je blm ada lg..dua2 helai jubah..one piece senang hehehe..

    ReplyDelete
  10. i pun nak prada lace tu..tp utk raya kali ni takleh la nak prada2..pakai dress jelah raya nnt..hehehehe! thn dpn maybe i tergedik2 lahhhh bt baju raya..pitam!

    ReplyDelete
  11. Akk dh setel bli tmph skli utk ank2.tp mcm ada lg nk bli online sepsg kurung moden kot.hehe.raya first nk pkai jubah tp blm jmpa yg berkenan plak..

    ReplyDelete
  12. baju lisa surihani tu cantik sgt..tp haruslah xmuatkan. huhu.

    ReplyDelete
  13. ku ada tema tahun ni ra..tp ada yg men'spoil'kan tema ku..gerrr!! hahaha

    ReplyDelete
  14. kite buat jubah jek 2 lau.. gemuk kan.. hahaha.. dah siap jahit dah pon..

    kurung nak2 raya t ade sale baru tambah lagi..

    ReplyDelete
  15. cantik gile prada lace lagi2 kaler merah perghh..

    ReplyDelete
  16. nak pakai bju kaler cekelat je...iols gemok raya taun ni, tkleh nak over lelebih...kikiki...:p

    ReplyDelete
  17. baju raya kami sekeluarga memang beli je Rara..tak de lakar2 nak pesen apa..hehe..pergi kedai dan pilih je..heheh

    ReplyDelete
  18. seronok kak dah pikir pasal raya..

    emm jijah tak beraya lagi la tahun ni.. sedih~

    ReplyDelete
  19. Bju aku tema sama warna thun lps sbb thun lps kg aku,thun ni kg laki aku.laki aku bju melayu sama,aku bju bru.aci xcmtu?hahahaha..

    ReplyDelete
  20. Ai forever cotton...
    senang nk bergerak...anak dara selesa hehe...ai is x pandai bergaya ...hihi

    ReplyDelete
  21. tahu tak, kita dah tempah baju raya, lama dah.. and bila dah siap, tak muat??? maknanya dah gemuk. so macam mana tu???! nak diet tah sempat ke tak.. sedihhhhhhhhh! beli jela baju murah kat jalan tar nantii :'( tapi still nak usaha jugak la kasi kurus sikit.. dari makan nasi 4xsehari, kita kurang jadi 2x. huahua. makan nasi tetapppppp!


    eh, pergi bandung la, prada lace kat sana murahhhhhhhhh!! kalau ada kengkawan nak kesana, try la kirim2.. :)

    ReplyDelete
  22. tahu tak, kita dah tempah baju raya, lama dah.. and bila dah siap, tak muat??? maknanya dah gemuk. so macam mana tu???! nak diet tah sempat ke tak.. sedihhhhhhhhh! beli jela baju murah kat jalan tar nantii :'( tapi still nak usaha jugak la kasi kurus sikit.. dari makan nasi 4xsehari, kita kurang jadi 2x. huahua. makan nasi tetapppppp!


    eh, pergi bandung la, prada lace kat sana murahhhhhhhhh!! kalau ada kengkawan nak kesana, try la kirim2.. :)

    ReplyDelete
  23. Akak pun x tempah lg baju raya..ingat nk beli siap je..jimat skit..xde masa nk pi tempah...

    ReplyDelete
  24. Design baju Lisa tue farah dh pernah buat rara..raya thn 2012 tak silap...hehehe..
    Baju lace color merah tue cantik gila kot!!!

    ReplyDelete
  25. owhh nama kain tu pua kumbu eh .. glamour skrg kan .. bnyk jual online .. kat poplook pun ada.. tp dia dress kain ala² gitu ... dgn satu butik ni seyes tergoda tgk kat fb minaz

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com