14 May 2014

U-Cafe Wangsa Walk - Sedap dan Awesome!!!

AWAS entry ini mempunyai 47 keping gambar,
lagi 3 keping nk cukup 50 gambar,
disebabkan aku paling PEMALAS nk buat PART PART,
aku masukkan semua gambar,hahaha.
so AWAS lg skali sbb entry ini akan menjadi PANJANG!
hahahaha.ok mari mulakan!

1st of all,mekasih pada eida,sbb sudi jemput aku untuk food review ni,
ni kali kedua eida ajak aku,kali pertama x dpt pegi sbb ada hal.
kali ni WAJIB pergi,kang x pegi kang eida xnk ajak aku dh.hahaha.
mekasih eida! eida ni gila sket.ckp ngan dia mst nk gelak.
hahaha.

hah ni lah eida.hehehe. www.idabaharum.com blogger fofular tuh.ehehe

actually masa kami nk pegi tu.kami dh lewat.mula nk tgu zohor dulu,
pas tu bila dh tunggu zohor,ko paham paham lah,
aku nk makeup lg.anak aku lg.laki aku lagik.
mak jemah ni dh lah siap lama,last last sbb dh lewat sgt,aku sarung tudung
syiria je.hahaha.layan lah labu.janji mak nampak gojes.wakaka.
tapi nampak mcm selekeh je,ko pakai syiria je? selalu kemahen lilit lilit.hahaha
xpelah,kali ni mak jemah low profile.sbb anak demam.eh! hehe

aku ni xpenah pegi food review sblm ni.
so mula mula agak kekok lah.tp buat buat coool,
buat buat pandai.hahaha.hidup mst confident,
tak tau xpe.kemudian aku tanya.hahaha.yang aku tau,
disebabkan aku kena buat entry,aku sedia kan camera,
tapi camera hengpong je,hengpong pong cabuk,
so maaflah kalau pic x lawo! hehehe.
thanks suami ku sbb tolong amikkan piccy,
berseni jugak tgn laki aku ni.hehehe.

makanan kat sini.mmg sedap sedap belaka.maaf lg skali
kalau masa korg tgk pic ni,korg tertelan telan ailio eh.hehe.
moh moh tgk all d piccy,aku terangkan satu satu kat pic k.
senang sket! hehe.

muka mak jemah yg konpiden.tgk muka anak aku tu.xsihat.syian iyee.
Lychee Green RM8.90
ni air yg abam jebat i minum,abam jebat ai masa minum air ni,
terus terbeliak mata dia,sbb dia kata sedap gila.aku pon xtau sedap mcm mana,
tapi mmg sedap dia kata.hahaha.abam jebat ai tu mmg.sume sedap.

Lemonade Ocean RM 8.90

ni pulak air yg mak jemah minum,lemonade ocean.amboiii sgt nama tu,
rasa pon amboiiii sodap yang hamat! aku xtau nk describe mcm mana,
tapi mmg sedap.sgt recommended.kebanyakan aku tgk oder air ni,
maybe sbb kaler dia yg biru laut tu buat org tertarik.
kan kan! heeee.

seni kan tgn laki ai! hehehe.lap u abam jebat!


atas ni jonathan,dia tgh tunjuk sijil sijil HALAL U-CAFE ni.
U-CAFE ni mmg restoran yg halal ye,korg jgn risau,
kalau lah korg bawak mak mak ke,opah opah ke,
kdg kdg kan dorg akan tanya, 

" eh kedai ni halal ke,mak takut lah nak makan "

hah korg jgn risau,korg leh g kat kaunter,
dorg ada letakkan sijil HALAL kat situ.no worries k.
aku dh biasa dh dgr soalan soalan gitu dr mak aku.hehehe.

sambil dorg terangkan kat depan.aku selfie dgn ju. hehehe
www.juliajohari.com

selfie dgn anak moodie x sihat.

Combo Platter Rm26.90

Combo Platter ni besar taw.ada sotong goreng tepung,
ada udang tepung,ada wedges,ada meatball,ada ketam balut kulit popia,
dlm dia ada cheese,nama saintifik nya aku xtau.hahaha.tapi
kombo ni mmg starter yg sgt ohsem,


Popcorn Chicken Grill Salad RM14.90

Popcorn chicken grill salad ni sesuai untuk yg berdiet.hehehe.
sesuai untuk laki ai,tapi laki i masa hari tu,dia hilang diet,
semua benda dia bantai.hahaha.padan muka syg.
salad ni sgt fresh hokkay!

Spaghetti Aglio Olio with Seafood RM26.90

bagi penggemar Aglio Olio mcm aku ni.aku rasa ni aglio olio yang
paling sedap aku pernah rasa,mmg kalah lah dgn Kul***s,
dgn restoran restoran lain,dia ada rasa sendiri,dan bukan
rasa pedas chili flakes semata,ko tgk seafood dia.mmg double ohsem!

Classic Chicken Carbonara RM 18.90

Carbonara ni sgt sesuai untuk baby,anak aku dgn QI,
makan banyak kot speghetti ni.mmg khas untuk dorg je.
aku ada jugak rasa sket sket.sedap! lemak! mmg tukang masak x kedekut
letak bahan bahan dlm masakan!

Salmon Fillet RM 39.90

jangan pulak kata,eh makan Salmon nak dekat RM40,
tapi nk bgtau sini.fillet dia mmg fresh! mmg kalo korg koyak isi ikan tu.
mmg merah,rasa fresh and juicy,xkering.mak mertua aku mst suka.
nanti nk banje dia makan kat sini ♥

close up!

Nasi Lemak RM13.90

Nasi Lemak ni sambal dia mmg sgt sedap! siap ada rendang ayam,
ada solok lada.hahahaha.eh aku xtau lah tu solok lada ke hape.
tapi mmg sodap kata ko! masa ni aku dh surrender makan,
perut aku dh full.tapi bukan senang senang boleh menyerah kalah!
banyak lg makanan menunggu ko! hahaha

huaaaaaaaaaaaaa rasa nk nangis!


Nasi Bonjori RM13.90

Nasi Bonjori ni pon sgt sedap,ko tgk cara dia goreng ayam tu,
minyak pon xde tau! kalah kepsi.hehehe

Fried Rice Japanese Style RM 7.90


Nasi yg ala ala style jepun.sodap.tapi ada lg nasik yg aku suka!
jap eh.aku tunjuk! hehehe

princess pon dh buat muka sedih.sbb dh kenyang sgt.hahaha

ok mari sambung lagik,dh letih ke baca? alaaa lekluuu,banyak lg ni.hehehe.
ada 18 jenis makanan ko tau x.hahaha.mmg pengsan.laki aku kenyang
2 hari berturut turut taw.hahaha *ok tipu!

Chef Pumpkin Rice with Chicken Chop RM17.90

hah nasi ni lak aku suka,nasi dlm labu.hahaha.
nasi ni mmg betul betul dlm sebiji labu taw.lepas tu atas dia ada chicken chop.
korg boleh byg kan x? bayangkan lah sendiri k.aku suka nasi ni sbb nasi dia keras
keras sket.bukan nasi lembik.dan rasa dia mcm lain maciaammm sket,
tapi mmg aku suka.ich seyes nk repeat!


Stir Stewed Chicken with Three Cups Sauce (Big) RM20.90
ayam ni mmg sesuai untuk anak anak.rasa dia sedap.
aku mmg suka ayam masak kicap.mmg ngam lah.heee.
ayam dia mmg banyak k.jgn risau.

Qi and princess dh malas nk layan kami makan,main sendiri sendiri je.


Fried Prawn with Salted Egg-yolk (Big) RM38.90

yang ni mmg sedap jugak.haih semua nya sedap!
udang ni mmg princess suka.dia makan banyak.hehehe.
salad aku x makan.sbb perut dh nk meletup aku rasa.


Fried Prawn with Salted Egg-yolk & Season Vegetables in Yam Baskets Rice RM20.90

siap ada bakul ko dlm menu.ko rasa cane? teruja x?
mesti teruja kan.hahaha.so meh lah makan sini.harga pon hokkay,
masuk je gaji dlm bank,trus dtg sini mkn taw.hahaha.



ni antara blogger blogger ohsem yg hadir =) semua gila gila kepalanya!

princess nk repeat order.hahaha

Fried Kailan with Salted Fish RM13.90

masa ni aku dh surrender dh.laki aku je masih gagah makan semua.hahaha
kailan ni.kailan je pon nampak sedap kan.heee

ko tau x sbb apa dorg bg kami sampai 18 jenis makan?
sbb nya jonathan kata,bos x tau nk pilih makanan apa yg dia nk kasik kami rasa,
so dia suruh kami rasa semua makanan! hahaha.so merasa lah ko!

ohsem!

ni antara menu menu terakhir kami!
pas tu kami pengsannnn~ hahaha

Penang Char Kway Teow RM10.90

Penang Curry Laksa RM13.90

Fried Vermicelli with Sambal Sauce & Mussel RM17.90

Stir Fried Glass Noodle with soft shell crab RM17.90

laki aku masa ni dh senyum senyum simpul mati dh sbb xlarat dh nk mkn.

Stir Fried Glass Noodle with soft shell crab RM17.90

anddddddddddddddddd SEKIAN! ini saje menunya,
lelah,lelah korg tgk kan?
aku lg lelah makan,hahaha.taip entry pun lelah,
tapi Alhamdulillah dgn rezeki ini.
terima kasih U-Cafe,terima kasih Eida.

view luar restoran.kalau xnk duduk dlm,leh duk luar =)

U-Cafe juga menyediakan khidmat katering ye.
and boleh buat apa apa event jugak kat sini.pasti merial uolllsss.

antara blogger blogger yang hadir :





antara gambar selfie kami.hahaha.walaupun aku x kenal semua blogger,
tapi kalau bab selfie,semua hurung camera.hahaha.
adehhh.paling best sbb asek gelak je.sampai petir petir
lah gelak.masa tu lak hujan lebat.hadehhh~
group Food Review ni mmg best!



last but not least!
thanks buat husband aka abam jebat ai yg sudi teman,
abam jebat ai kata LEPAS NI WAJIB DTG LAGIK.
abam jebat i mmg suka mkn makanan yg mcm gini.
abam jebat sgt puas hati,sbb dpt mkn sedap sedap!
tapi dia marah sbb rosak diet.hahaha.

oh lupa nk cerita,tempat dia sgt cozy,sgt santai,
sangat sesuai untuk lepak lepak.borak borak!
tapi kalau rasa nk gaduh dgn BF,dating kat sini.xseesuaiizzz ye.
hehehe.


ok,bagi yg nak pergi tu.ni alamat ye :

Alamat U-Cafe Wangsa Walk
GL-06 Wangsa Walk, Wangsa Avenue
No9 Jalan Wangsa Perdana 1, Bandar Wangsa Maju, 
53300 Kuala Lumpur.
No Tel : 03 4131 9686
019 3133 668 Rachel

memang restoran ni kat dlm Mall taw,
and bersebelahan dgn Greentown Old Coffee ke x silap aku,
kalau parking luar.mmg akan nampak restoran ni.senang sgt!

so apa lagik? minggu depan gaji kan?
boleh lah singgah U-Cafe,
jangan lupa U-Cafe okkay!!!

U-Cafe Wangsa Walk 
Malaysian's Favourites Fusion Restaurant


paling suka pic ni! hehehe.
















10 comments:

ieza ashaari said...

Baiklah..aku dh tkr domain..xpduli..sila tukar..hahaha..

::EIDA:: said...

rara lulus! pengsan lelah ida bacaaaaaaaaaaa panjang! hebakkkkkk~

JMR said...

yes, gambar paling suka ye..haha..tgk gmbr foodies ni sumer, lapar la plak ptg2 yg sejuk nih..superb!

hazman fadzil said...

Tu dia gambar selfie dan monopod mengalahkan kelazatan gambar makanan yang ada tue....hehehehe

Chekgu Azrine said...

Saya terliur..
Sekian!!!

Umie Artoqiemie said...

ukhuwah baik punyer..
sayang je jauh, kalo tak,
dah join dah hehe..

Innanie Ariffin said...

Woah!!!

ada muka kita lah. hahahah tak sangka selama ni kita stalk akak kot finally jumpa kat sana! :)

mama tisya said...

meriah tgk smua menu...kalo tk, dpt jumpa rara and blogger lain...tkde rezeki nk join aritu

syawalsimpsons said...

gamba last paling havoc..mmg best

♥ Mrs. Secretary ♥ (FARAH) said...

wowwwwww berjela2 gambar makanan jer..semua nampak sedap pulak tue.. puas la makan sampai 17 menu ko.. adehhh tak sengkak perut ke dear...hehehe
Btw paling suka gambar last jugak..=D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...