24 June 2014

Alexa Traffic Rank selepas sebulan tukar domain


Alhamdulillah,hampir sebulan lebih aku berDOMAIN www.safurara.com,
dan aku mula belajar sikit sikit dan lebih mendalam lagi tentang SEO,
banyak yang kena belajar, 2 3 hari ni aku sibuk nak cek rank dalam Alexa,
hahaha,dah kenapa kau nk check rank ko? bukan hebat pun,
tapi saje lah lah,tahap mana blog aku ni.

seriously, lepas tukar domain sendiri,ada timbul rasa 1 tanggungjawap dekat blog,
yelah,blog dah kena bayar kan,kena lah update,walaupun entry pasal hal sendiri,
dan hal syok sendiri,tapi ada jugak silent reader kita yang ingin membaca,
ada jugak traffic masuk bila kita update.aku paling kuat pon,
bila idea datang,aku update pakai Bloggerdroid je,walaupun xpuas,
tapi jadilah,dalam meluahkan perasaan dan melepas kan idea yg terbuku,
ewahhhhhh~ hahaha.

minggu lepas aku baru lepas belajar pasal Bounce rate di blog
Denaihati.com, dan aku mula faham sikit sikit pasal bounce rate,
teruk gila bounce rate aku,tapi skrg aku dah pasang link within,
so maybe akan ok sikit nanti, apa itu bounce rate?
sila google ye,kalau malas,nanti aku terangkan,aku pon banyak google je,
dan banyak belajar dari blog Denaihati.com.

pasal cara buat Linkwithin tu,nanti aku akan buat tutorial gak,
thanks jugak kat kak azrine ( chekgu azrine ) sbb buat tutorial,
tapi aku buat asek lah x menjadi,so ko pandai pandai lah godek sendiri sampai jadi.
aku ni jenis,selagi tak jadi,selagi tu runsing tak tentu hala.
sampai makan pon x lalu,ewahhh overr! hahaha


ni Alexa Traffic Rank aku kat Malaysia,
4,276 hamboi,banyak nya nombor,hahaha.
aku x tau apa guna nya rank ni,nanti aku google lah,
tapi Bounce rate aku teruk gila.tinggi sangat,
bounce rate kalau rendah ok sangat dah,dulu aku cek
dlm 40% harini sampai 70%. hmm tapi xpelah,
benda ni berubah ubah kan.nanti kita usahakan lagik
untu rendahkan bounce rate.

blog aku pon sekarang mcm dah ok,
kat dashboard keluar jugak entry baru,tapi kadang kadang ngong gak,
ada yg dah lama punya entry,kat dashboard kata 1minute ago,
gilo hapo! hahaha

nanti aku akan cerita apa masalanya bila kita mula mula tukar domain taw,
seronok tukar domain ni,tapi ada benda yg x seronok jugak,
cuma kena banyak sabar jelah.hehehe.

hmm apa lagik nk cerita eh? xde dah kot.nanti kalau ada lagi,
aku cerita lagik k,bai!


9 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Okay la tu. Rank tu maksudnya ranking blog akk dalam global dan dalam malaysia. Hehehehe

idzwa kamaruddin said...

dashboard prob kot 2-3 hari ni..

Liyana said...

klu BR tu - ??? ape maksudnye hahahaa jakun mak ni

lieyalatif said...

oo rara dah pakai domain sendiri yeak...best2...akak ade gak plan ke arah tu...tapi mcm tak reti nak mule dari mane....bertahan gak le pakai blogspot ni hah heheehehe

DYatie said...

Knp aku tak keluar ranking in malaysia weh. Hina beno la blog aku tu. Wakakakaka.

p/s; boleh je asal kena ngan time. alasan la laki aku nak balik ipoh. Muahahaha.

ArELeEz said...

leez stil sdg mengumpul kekuatan utk ade domain sendirik. hmm2..

Diana Rashid said...

rank blog ni kalau lagi rendah,lagi besar peluang mereka2 nak cari kita untuk iklan..hehhe..itu salah satu kegunaan nya..:P

Julia Johari said...

syabas rara...teruskan usaha mu

Mar Mansor said...

no banyak pon...takpe blogger kat malaysia ni kan ramai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...