Image and video hosting by TinyPic

10 June 2014

Baju Raya 2014 dah tempah!

Yeay!!! Mood raya sudahhh mariiii!
Ingat x entry bajet baju raya 2014 aku yg lepas.
Akhirnya,aku berjaya decide satu baju.
Aku ni biasalah.lain rancang,lain yg buat.
Itu dah biasa bg aku.hahaha.
Last week aku gigih jugak g jalan Tar.
Pergi beli kain cotton.aku lupa pulak nama kedai.
Tapi kedai tu opposit dgn kedai Bata.
Kedai tu mmg jual kain cotton.
English cotton, cotton silk.
Mmg lawa lawa.aku sampai rambang mata.
Tapi disebabkan tahun ni nak jimat.
So amik mana yg nak guna untuk aku and princess je.
Taknak lah membazir melampau lampau.
Tapi aku amik 8meter.
4meter baju aku.2meter baju princess.
Ada lebih 2 meter lg.tgk lah balance tu nak buat apa.
Total beli english cotton RM120
tadi pergi tempah baju.
Inspire from baju Buttononbutton.
Total Rm90 + rm55 untuk baju princess.
So total habis baru RM265.
Lepas ni cari baju melayu papa kat Jakel.
Kasut princess dan baju jalan.
Settle!! Eh yeke ni settle.hahaha.
Xpe.we wait and see.yang penting baju dh tempah.
Dapat jugak pakai baju sama design dgn princess.
Mmg dh lama hajat.tahun lepas nk buat.princess kecik lg.
So tahun ni dh besar sket.dapat lah buat.
Heee.xsabar nak raya!
Eh puasa dulu weiiii!!! Hahaha.
Ok lah.bai.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 comments:

  1. selagi tak raye selagi tu tak setel..hahaha..kang nmpk iklan ku mau beli jugak..haha

    ReplyDelete
  2. Kita punya dh siap dah!! Haha...

    ReplyDelete
  3. huwwaaa..xdan nk tempah dh..beli yg ready made je kot..mesti omeii pincess pakai baju raya..

    ReplyDelete
  4. semangat kau nak beraya yer Ra..
    bila baca entry ko ni aku rasa sap sap soi je.. senang kerja.. beli, terus tempah.. tak banyak kekwat pun.. yang penting tema sekeluarga tu ttp sama.. gittue!

    ReplyDelete
  5. Haha..mcm akk berderet2 nk pk sbb anak dh 4 rara..hadoi..mana nk pkn budget lg..nk pk design..nak pk kain..fitamss

    ReplyDelete
  6. Akak pun dah hantar sabtu lepas. Nasib announce kat FB, so ada lagi yang buka tempahan.

    Psst, cuti raya dah apply?
    Akak dah. Siap dah lulus.
    Haha.

    -Dakpink-

    ReplyDelete
  7. wahwah!
    jhit sndri ke cmne ni
    cpt2 crik tailor nnti penuh lak ..huhu :)

    ReplyDelete
  8. saya dah siap pon baju raya..kikiki..tapi malangnye en suami sudah tukar warna tema pulak dah..cisss!! kene beli lain plak..Duhhh!!

    ReplyDelete
  9. aku nanti beli baju siap je... online sudah.. poplook ke fashionvalet ke hahahaha

    ReplyDelete
  10. Awal nyer tempah tapi bagus jugak la kan.. tak de la nak menyesak2 nanti di bulan ramadhan :D

    http://timetravelafif.blogspot.com/2014/06/royal-belum-part4-chalet-sg-tiang.html

    ReplyDelete
  11. baju raya dah siap, tapi tak muat. macam mana?????! tempah awal-awal, padan muka sendiri T_T

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com