Image and video hosting by TinyPic

25 June 2014

Bas buruk Ipoh yang banyak kenangan


tadi adik aku ada post gambar bas ni.tengok je bas ni,aku terus senyum sendiri.
banyak kenangan aku dgn bas ni.terutamannya dengan mak aku.
kami dulu bukan orang senang, #bukanayatkliseye kami dulu takde kereta,
masa tu aku baru sorang lah,xde adik lagik masa tu,
papa aku hanya ada motor vespa.tapi vespa tu mmg lejen!
sama lejen mcm bus burok ni! hahaha

kami kemana mana semua naik vespa papa,
paling best bunyik vespa tu.hahaha.vespa tu sangat lah berjasa,
bila papa pergi kerja,aku hanya tinggal berdua dengan mak aku,
bila dah tinggal berdua,mulalah kami merayap,
mak aku akan pakaikan aku baju cantik cantik,
aku dulu masa kecik mmg suka melawa, ( sama mcm skrg *eh ) hahaha
mak aku pakaikan dress,then kasut,bila pakai kasut,
mesti ada stokin renda renda,renda tu mesti lah kena terkeluar,
masa tu dh rasa diri ni omei sangat dah.hahaha.
lepas tu tunggu bus depan rumah,aku mesti nak duduk tepi tingkap,
bila tanya mak aku, " mak,kita nk g mana ni " pastu mak aku cakap,
" kita nak pegi Super Kinta " hahahaha,aku ingat lagik ayat tu.

Super Kinta dulu mmg best!
bagi kami, Super Kinta tu dulu masa Pavillion.hahahaha.
macam macam ada kat sana.kalau korg tgk cite ROCK yg Que Haidar 
berlakon tu,tu lah Super Kinta.hahaha.
tapi skrg ni super kinta dah xde pape dah.orang pandang sebelah mata ke,
sama jugak dgn bus ni,bus ni mmg meninggal kan 1001 kenangan utk aku,
naik bus,mesti akan guna tiket kertas yg warna warni tu,
aku paling suka tgk makcik makcik yang jaga tiket bus ni,
dorg hebat,bus break emergency mcm mana pon,
dorg steady je,cayalah makcik,rambut mesti menggerbang,
lipstik mesti kena merah,baju kemeja besar dgn jeans,
baru lah rare! hahahaha.

tiket dulu.hahaha.

zaman kanak kanak aku dulu sangat lah seronok,
tak payah fikir apa apa,hanya seronok je,main makan tido!
korg pernah x naik bus ni? mesti x pernah kan?
korg mst ada kereta dah kan.heee.
bai ♥




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 comments:

  1. Aku pernah wei! Pernah sgt2. Haha.
    Tapi masa tu aku remaja. Ehem! Ahak Ahak. Haha.

    ReplyDelete
  2. selamat malam..
    selepas jam 12 jangan ketinggalan untuk terjah blog syira :D akan ada "GIVEAWAY RAMADHAN RAYA BY SYIRA LOKMAN"
    Lebih 50 hadiah untuk dimenangi ^_^

    ReplyDelete
  3. Tengok bas tu, terus teringat bas dari ipoh balik ke seri iskandar. 45 minit oi duduk dalam bas buruk tu tapi tetap sampai ke destinasi. haha.

    Tiket tu mmg legend sgt!

    ReplyDelete
  4. nice! aku pun sambil baca entri ko ni senyum sorang-sorang bila teringat balik zaman bas lama macam ni sebab aku pun bukan dtg dari keluarga orang senang.

    ReplyDelete
  5. tngk bas ni ingt kisah saya dan bas mini. Huhuhu.... Rindunya bas mini

    ReplyDelete
  6. legend sungguh lah bas tu.. kalau kat ipoh bas mcm tu punya lusuh, kat KL pun melambak bas lusuh mcm tu zaman2 aku skolah dulu.. hahaha

    ReplyDelete
  7. eh, penah jugaklah! setiap wording u kat entry ni wat leez t'bayang2 kenangan naik bas. sbb leez pun bkn org senang. mahap, ini jugak #bknayatklise sbb ini fakta. he3..

    ReplyDelete
  8. pernah naik bas ni.. dan juga Bas General.. masa duk batu gajah.. =)

    ReplyDelete
  9. ra, aku dulu kumpul tix bus tu ra.. buat pembalut buka... cantik...

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com