23 June 2014

Birthday Party with Pocoyo Theme

Sabtu lepas mimi buat Birthday Party Rafif, ( in advance ) hehehe,
sbb nanti dh nk puasa,mcm mana nk buat Party kan.so mcm biasa,
geng geng mak gojes gonjeng ni mula lah nk menyibuk,
mimi jemput awal lg dlm group,aku dh siap siap save the date,
aku mmg bajet boleh join sebab aku tau hubsy balik KL minggu tu.hehe.
tapi aku tak ckp kat laki aku awal awal.sbb takut dia tak nak.hahaha.
tapi pagi ahad tu,aku pujuk pujuk,so dia setuju.terus siap! hahaha.
tu yang x sempat nk beli hadiah Rafif tu,salam kaup je kat mimi.hahaha.
pon boleh kan mak! adoiii~ 


aku sampai umah mimi lupa dh kul bape.dlm kul 3pm kot.
sebab mimi kata kul 3pm nk potong kek,aku xnk lah terlepas acara potong kek,
so dtg awal.lepas zohor terus gerak dr rumah,dr Cheras baru nk ke Klang,
naik highway je,30minit dah sampai.kihikih.

aku ingat kan aku lah org paling lewat,ropanyaaaa,
aku yang paling awal antara mak mak gojes nehh! 
cisss,hahaha.janji dgn aeen and ciknaaa, yang lain lain aku xtau pon sape yg datang,
tapi nasib lepas aku dtg, Asmiza pon dtg,pas tu Zila mahadi,
pas tu Tira Misu, sume ni xpernah jumpa lagik,ni pestime jumpa.hehe
mak jemah mula lah malu malu.kofkofkof,malu kew?!
( korg! xdpt nk tag nama blog,lupa sudah.search xjumpa pulak dlm file GOJES )

sebelum mak pengantin bz,iollsss SELFIE dulu ngan mak,cantik lah mak ni.



kalau tgk kat Fb mimi,mmg meriah sgt buffday nya,dr goodies,sampai lah ke majlis,
aku mmg xsabar sgt nak pegi, aku risau gak laki aku tak nak.hahaha.
dan x menyesal dtg sebab dpt makan mee kari sedap,nasi goreng cina untuk anak,
tapi mak pak yg makan.hahaha.kek kek,coklat,anak aku mmg sugar rush betul lah
mlm tu,sbb mkn kek banyak.hahaha.minum air oren,hari pulak elok je panas,
mmg bercawan cawan aku minum,dahaga betul!

kek Pocoyo Rafif,omei!




gigih betul mimi  gantung gantung semua,mmg salute.aku dulu buat sket sket je.
sbb mmg letih,mmg xtido malam dibuatnya.pening mcm nk kawen kan anak,
ni princess nk sambut 2nd birthday ni,aku dh pk pk nk buat theme apa.
hahaha.over kan!

rumah mimi luas gila,tepi laman saje boleh muat 1 khemah arabic,
mmg luas,makan pun senang,sbb boleh je biar anak main main kat tepi tu,
xrisau anak nk keluar pagar,bagus ah mak! aku suka konsep mu!
aku dari mula sampai,sampai lah nk balik.makan saje.hahaha.
dah lah baru baik cirit birit.



pucuk dicita,ulam mendatang,
aku dh lama mengidam lasagna kak Amy ni,
akhirnya dpt jugak makan.huaaaa,mmg sedap.best! xpedas,
anak anak boleh makan,princess suka sgt,tapi aku mkn sket je,sbb kenyang,
tapi nanti nk repeat order dgn kak Amy,tapi nk request buat pedas sket.
hehehe.boleh x kak Amy! hehehehe ♥




ni lah kawasan rumah mimi yang aku cite tadi,mmg dlm pagar,mmg luas,
best nya kalau aku dpt rumah mcm ni.huaaaa.tetiba rasa nk duk klang,
ada rumah kosong lg x? kohkohkoh! tu Adam, anak Zila Mahadi, hehehe.
si Princess sibuk nak belon,dia mmg xleh tgk belon,sokmo nak saje.
nasib x mintak bawak balik.hahaha

Rafif yg suka larik.sian Mak.bertabahlah ye.hehehe


goodies bag, i loikee sangat! 



Happy Birthday Rafif! semoga jadi anak yg bijak dan soleh ye,
sekarang pon dah bijak! nanti dh sekolah lagik bijak!
muahhhhhhhhhhhhhhhh!

sempat lagik! 1 pic kat photobooth DIY mimi.



ni mak mak dr group gojes,ada jugak yg menyesat,xsempat nk jumpa,
sbb aku dh lama sampai,so nk gerak dulu lah.ada hal lain lagik lepas tu.
nasib lah yg dtg kemudia kemudian tu dh selalu jumpa,ahahaha.jgn marah eh Ieza,
Keyrul,hehehe.nanti kita jumpa lagik!

seronok dpt jumpa korg semua,tapi tu pon xsempat nk borak lama,
borak gitu gitu je,biasalah,mana nk kejar anak.mana nk makan,
makan nk gossip.hahaha.mmg supermom betul lah.

nanti kalau berkesempatan,jumpa kat Birthday Princess pulak.tapi kat Ipoh lah.
huaaaaa.hehehe.moh le jalan ke Ipoh.best taw! ada lost world.eh tetiba lak!

neway,thanks mimi sbb jemput kitorang,buffday theme Pocoyo mmg cantik!
meriah sangat! rehat ye mak,mst sibuk mengemas lg tu! hikhik.



11 comments:

DYatie said...

woot woot. tadi aku nak update pasal birthday rafif gak tpi sebab sibuk over dah upload gambar kat fb. aku buat pasal floria dulu. muahahaha. korang semua memang sangatlah gojes. mak sebab dah sampai je. kalau tak mau lari balik malu. >_<

Wawa Yusoff said...

wey... gambar mu berdua dgn si mimi tu mmg lawo sesangat.

apesal lawa sangat hah?

hahaha

Zila Mahadi said...

Eh..gambar adam pun ada. Hehehe. Sedap kan mkn2 kt umah mimi. Sy asyik mkn jer.. Sampai tak sempat nk amik2 gambar. Hehehe. Lenkali kita jumpa lg, gather2 geng gojes lg.

SweetLikeWhat said...

gaun incess lawa!berkenan tengok!

umie shahidah said...

Ra... Mjlis ari sabtu..bukan ahad...
Haha.. Salah dh..
Nmpk sgt excitef nk cite tu ra..
Smpi ati xtggu aku.. Pnt aku mnyesat bwk kayrul ngn ieza..haha..


Mmg devas debomb la gmbr ko ngn mimi tu... Vogue2 gitu..

Julia Johari said...

Meriahhh....sorry tak dpt join...ada family day office kt golf club rawang...enjoyyy

Chekgu Azrine said...

Cam biasa bila jauh sngt memang tak dapatla gi..uhuk

Mar Mansor said...

meriah betul../

Montana said...

nohhai..majlis hari jadi meriah xsangka..rasa lapaq kek lak dahhh...

mrs kayrul said...

Ingat sempat la nak jumpa korang. ...tersesat barat lagi...hehehe

Tapi mee kari memang sedap..anak kita makan bertambah2. ..

Lyana MK said...

aku npk tie dye disituuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...