13 June 2014

Diet Orang Berdarah O

Lately aku sering sangat cirit birit,sakit perut,aku pun xpasti kenapa,
semalam aku breakfast dgn coffee garam buluh and roti sekeping,
then lunch dgn Assam Laksa,then masa drive balik kerja,dlm 5 lebih tu,
perut aku memulas,ko bayangkan lah mcm mana,kalau anak aku xde,
dah lama aku pergi toilet kat petrol pump tu,tapi disebabkan ada anak,
aku terpaksa lah tahan.ko bayangkan mcm mana rasa menahan nk cirit?
ko dpt bayangkan x? dapat x? aku gila mmg stress.
nasib anak aku ok sepanjang perjalanan.

haritu bos aku ada ckp pasal Diet orang berdarah O ni,
kita ni kalau nk diet,kite kena tgk darah kita darah apa,
jangan main terjah je diet,tu sbb asek sakit.
orang berdarah O ni mempunyai ASID yang berlebihan dlm perut,
tu sbb senang kena gastrik.aduhhhh,aku baru tau ni.seyes.haih tu lah,
bukan nk Google awal awal.


ni aku ada paste kan apa yg boleh dan x boleh dan yang mana tak digalakkan untuk makan,
Ya Ampun,patutlah aku ni,kalau mkn kuah kacang,atau Jagung.mst cepat je dia proses balik.
mmg cepat sgt keluar balik.hahaha.rupanya mmg tidak dibenarkan mkn jagung.
tapi jagung sedap hoi! hahaha.

td aku rasa perut aku ni mcm ok,tapi aku g pulak mkn coklat dgn badan,
ate udahlah memulas balik perut aku,dh lah ubat x bawak,
hadeh! mmg carik penyakit lah kau ni safura oi!
dah lah aku OT ni.sabar jelah banyak banyak,
tahan ye! balik rumah kang mkn ubat,
korg darah apa? kalau nk tgk makanan apa yg korg boleh mkn,
dan apa yg x digalakkan makan,boleh tgk chart kat bawah ni,
aku dh tolong copy kan kat korg.heee.

ok lah,bai! perut memulas lagik ni! haih!





3 comments:

najiah shaharain said...

ooh..series ke..diet kene ikut drh ..wah.terima kasih dgn info

ArELeEz said...

darah ab kot.. sbb xbuleh mkn seafood b'cengkerang & jambu. klu t'babas mkn, kompom rajin ke toilet! hu3..

Nursaila Norman said...

thank you rara!! i cari jugak utk darah O tp x jumpa mcm pic yg u share ni..mudah dan jelas..terima kasih daun keladi!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...