06 June 2014

Galaxy Note 3 Neo Terbaik!

ingat x haritu aku beriye nak tukar phone tu? ( KLIK BACA )
beriye lah nak amik Sony Z1, dah jenuh dah tanya kawan semua,
survey sana sini,tanya harga segala.so mcm konpiden lah nak amik Sony ni,
sampai kat Lowyatt pon survey sony je,handphone lain dah x pandang dah,
hahaha.tapi! korg tau x last last aku beli Hp apa?

mari ikuti ceritanya! hahaha

lepas aku dapat duet dari ______ aku mmg niat nk guna duet tu untuk beli handphone.
sbb aku x pernah lagik beli handphone sendiri.HP aku sume laki aku yg bg,
dr samsung S2 dulu,sampai ke Note 1 yg banyak berjasa pada aku tu,
dan aku rasa, sudah tiba masanya aku pulangkan note1 tu ke tuannya balik.
kihkihkih ( laki aku lettew tuannya ) walaupun pulangkan dlm keadaan hp
dah sompek sana sini,tapi suami aku tetap terima dgn senyuman,
bagus kan lelaki ni,xpernah kisah pon.

aku ada cadangkan kat laki aku, " meh lah kita tukar hp sama sama "
tapi dia kata " tak payah lah,baik kita simpan duet untuk bercuti tahun depan tu "
hmmm,banyak kali aku pujuk dia,tapi x jalan,dia xnak.so xpelah,bia mak jemah sorg
je yg tukar phone.

haritu kami pusing lah lowyatt,dr tingat 3 naik ke tingkat 4,
then turun balik.punya lah nk survey hengpong Sony Z1 yg paling bagus.
ada sorg cina ni,kedai dalam sket,dia mmg xde customers lah!
dia bg aku rm1550 skali dgn tempered glass.dia sembang mmg pongpang!
mmg terbaik,sampai aku mmg salute dia lah.laki aku dah " jatuh hati " dgn cina tu,
suruh beli dgn dia je,dia kata sony mmg ramai org angkat,hp mmg bagus,
takdak org complain maaa.hadehhh~ tapi aku kuatkan hati,
kata xpe lah,sy pusing lagik,nanti sy dtg balik,
pas tu dia jerit,berapa lg harga kurang u mau?! sy kasik maaa.
aku kata, xpe,i pusing dulu,nanti i dtg balik,
aku risau gak dia kejar aku.hahaha.kami pon larik cepat cepat.
sbb aku xnk lah jd mcm kes sebelum sebelum ni,
aku selalu menyesal kalau beli barang apa apa,sbb x survey dulu.

nak dijadikan cerita,ada yg boleh bg kami rm1400 saje untuk hp sony z1 + tempered glass.
tapi budak tu bagus jugak.lawak,sungguh sungguh lah layan kami,
aku suka beli barang kat kedai yg layan kita sungguh sungguh,
kalau kedai tu layan mcm kami ni miskin sgt,mmg aku boolayan lah.

kami pergilah cucuk duet.aku cucuk ngam ngam rm1500,
sbb aku xnk rambang mata tetiba amik phone lain,
tapi nak dijadikan cerita lagik,
aku siap kena tambah lagik rm100,huaaaaa.
aku mmg selalu macam tu,selalu over budget!

kami dtg balik kat budak cina ni!
budak tu mula dah lupa dh muka kami,
tapi lama lama dia cam,nampak mcm jujur lah budak nya.
hikhik.korg kalau nak beli phone kat lowyatt ni kena hati hati ye,
jgn main terjah je,beli phone kat org yg mukanya mcm boleh dipercayai,
kalo muka mcm nan hado je,jgn beli ye.
pas tu tgk cawangan dia,banyak ke x,kalau mcm nan hado jugak cawangan,
jgn beli! carik kedai lain,dan kalau harga murah sgt dr org lain pon,
better jgn beli.ingat tu!

ok, bila aku dh belek belek hp sony Z1 tu,
aku dgr pulak penerangan budak tu! budak tu kata
" kakak,kenapa kakak mau angkat sony? sony x bagus maaa "
aku masa tu dh tarik muka dah,dah kenapa pulak x bagus,
org lain kata bagus bagus,gambar lawa,sound sedap.
u tetiba ckp x bagus.aku mcm xnk beli dh.
pas tu dia kata, " kalau kakak ada bajet lebih sket,saya kasi phone bagus sikit "
" kalau kakak angkat sony,esok mau tolak balik xde harga maaa "
ni budak tu lah yg kata,korg jgn marah aku pulak ye.hahaha.

pas tu aku tanya,apa yg kurang nya sony tu,
dia kata " sony ni kak,dia mmg waterproof,tapi once phone u hang,
u x boleh bukak battery,battery dia x boleh bukak mcm samsung,
apa apa pon,u kena format balik phone u "

yg kedua " kalau u punya tempat charge tu terbukak atau rosak,
phone u sudah x jd waterproof taw "

yg ketiga " buat apa kakak mau camera sampai 20megapixel?
nanti gambar u berat ma,mau upload di FB pon lambat taw "
mcm tau tau je aku mmg nk upload kat FB.hahaha

hah,aku masa dgr mcm tu,lemah lah jantung aku.
aku selama ni fikir nk yg gambar lawa je,tapi yg pasal battery segala tu,xpernah aku pk,
so bila dikenang kenang balik.aku ckp " ok,apa hp u mau tunjuk td ?"

lepas tu dia kata Note 3 NEO.
aku kata? apa? NOte 3? saya x mau note 3,review x bagus,
ramai org x suka! ramai org complain.
pas tu dia kata,ni bukan note 3 maaaa,ini NEO,
baru release Feb 2014,hahahaha.
dia kata hp ni di upgrade sikit dr Note3.

then disebabkan dia x real phone,ada dummy je,
aku letak lah rm50,suh dia amik phone betul,
sbb nak tgk!

masa sampai je phone tu,mmg aku teruja,
lawa! masa On phone pon laju, xlembab,
screen lawa, display lawa.mmg semua lawa.

tapi aku yg 1st aku tgk gambar lah.
aku nk tgk masa snap pic ada processing x.
hahaha.snap snap je. pap pap pap! ok x de processing,
mmg aku suka! hahaha. so jadik! trus angkat! hahaha.

tapi malangnya Galaxy Note 3 neo ni hanya ada AP set saje,
dan hanya ada kaler hitam je,xde kaler lain.
sadis kan! Note 3 Neo mmg ramai yg x tau lagik,
tapi dah ada lah org guna! 1st blogger yg sama phone dgn aku ialah ZAZA!
senah, sep sket! hahahaha.

Galaxy note 3 Neo ni dia lebar dan rendah sikit dr note 3,
yg lain sume lebih kurang sama je mcm Note 3,
tapi kekurangan Note 3 tu dh di cover dgn Note 3 Neo ni lah.

so far aku mmg puas hati sgt dgn Note 3 Neo ni.
mmg sgt puas hati.sampai aku jakut sket sbb laju,
sblm ni kan pakai Note1,lembab je.hahaha.ni bila laju,jd takut pulak.
hahaha.

note 3 Neo ni 4g LTE taw.mmg best lah.internet pon laju,
harga pasaran ikut kedai lah.aku beli ni kedai paling murah
RM1600 sahaja! so korg kena pandai pandai cr kedai taw!

so aku rasa,ni jelah hp terbaik buat aku.
dan ntah bape lama lagik lah nk tukar phone.
lama lg kot.hahaha.

so sekian saje review aku! heee.selamat membuat pilihan!
bai!



mcm ni lah phone sayeee!

sbb apa muka mak jemah flawless? sbb pakai note 3 neo! hahaha








19 comments:

Chekgu Azrine said...

Oo.yeke ramai yg review note 3 xok ke sis..akk so far okla pkai note 3..best sgt!!

Mawardi Yunus said...

dulu saya pun guna samsung .. tp sekarang hati dah jatuh hati kat lenovo huhu

Cik Purple said...

whoaaa.. akhirnya ada gak org review sal note 3 neo nih.. hehehe.. memang teringin2 nak beli hp nih.. :D btw, salam perkenalan sis.. hihi.. ;)

mrsnan said...

best ek? kena tgu S3 saya kebabom dlu la baru blh tukar baru...:-)

adianiez AIDA said...

wah! ari tu aida baca post note3 kat sini and x jadi beli. hi hi hi... sebab bab snap gambo tu ler.
now stay dgn note2. ntah la, if kong note2 ni baru nak amik neo ni laa :-)

siti natrah said...

As salam..nak suka pun ado ni..huhuhu..muka flawless sbb note 3 yer..camera effectlah ni..tapi cantik empunya diri ni walaupun xguna note 3.. Huhu..jemput singgh kt blog saya,natrah4ever.blogspot.com

Anonymous said...

I drop a leave a response when I like a post on a website
or if I have something to add to the conversation. Usually it's caused by
the fire communicated in the article I browsed.
And on this post "Galaxy Note 3 Neo Terbaik!". I was moved enough
to post a comment :) I actually do have a couple of questions
for you if you don't mind. Is it only me or does it give the impression like some
of these responses appear as if they are coming from brain dead visitors?
:-P And, if you are writing on additional social sites, I'd like to keep up with
you. Would you make a list the complete urls of all your community sites like your linkedin profile, Facebook page or twitter feed?


my site; กระปุกครีมราคาส่ง

tifaanvar said...

cantik gile gmbar nya.

dalila said...

auwww..gambar last tuuuu...
cun3..
clearnye..terbaekkk...

Mar Mansor said...

cam best giler je baca entri nih

fazilzura said...

yup2. kalau pi lowyat or sg wang kne hati2 time membeli ..

cm weols mmg dh kenal sorg bro kt tmpt jual kamera dslr .. so mmg selalu pi kt dia, cz dia sgt ikhlas..

** muke sgt vougie gitu

idzwa kamaruddin said...

wahhhh review terbaikkk ni!

Fiza Rahman said...

Good review. Rasa mcm nak tukar HP plak ☺

ZazaMyMoon said...

yeahhh gimme five Bedah.. hp kita saama.. hahahhaa
aku ni mengikut je sebenarnya.. dapat note 3 Neo tu sebab aku sakit hati laki aku dah tukar hp dia dari note 1 ke note 3.. so nak setarap punya pasal aku merengek nak note 3 jugak.. last2 dapat note 3 neo..kikiki

Liyana said...

alamak iols baru tukar s4 wuwuwu

eima said...

sama HP yg aku suggest laki beli ... 2-3 minggu lpd... terbaik aku suka sbb tak de prosseing time amik gambar gambar pun cantik... harga sma ngan pasaran S4 skrg ni ... Ori Set RM1699 kat samsung/senQ/SEn Heng ...

klu kedai HP mmg aku tak beli tkt wei ...kate ori set tp AP....harga senang je nk trn2

Anonymous said...

Hey very nice blog!

Visit my webpage ... how to grow taller

Anonymous said...

Sis nk tnya..sis pkai scrin protector x..sbb ada org ckp note3 neo ni skrin dia anti scratch..pe nth nma skrin tu..gorilla glass..so xyh pkai sp pun xpe

mira said...

Akak..seppp skit!!!kte pkai fon same..so far ok je fon ni.harap2 no prob la kn..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...