Image and video hosting by TinyPic

24 June 2014

peralatan yang perlu dibeli di IKEA menjelang raya



bila dah namanya perempuan, IKEA adalah 1 nama yang tak asing lagik,
meh aku pelempang sape yang tak kenal IKEA,dulu aku x kenal jugak,
jakun gila bila pergi Ikea,hahaha.kesian kan.tapi skrg pon jarang pergi,
sebab lakiku idak lah mahu kesana selalu! sesak katanya,
memang kat sana sokmo sesak,kalau pergi pon,
korg akan tetiba sengsorang je,laki and anak ntah kemana mana,
hahaha.memang selalu mcm tu,sebab maknya sibuk belek barang and harga,
yang apaknya sibuk kejar anak sana sini.kihkih.tu sebab laki aku xnk kesana,
tapi aku paksa jugak kalau dah terliur sangat dengan Meatball.

untuk raya ni,aku ingat nak keluarkan bajet sikit untuk rumah kat Ipoh,
walaupun mak aku duduk rumah tu,tapi apa salahnya kalau kita keluar bajet sikit,
hias rumah kan,sejuk sikit mata memandang.hehehe.
kebetulan rasa ni,kami semua adik beradik raya kat Ipoh,
aku dah berangan dah nak masak nasi impit and rendang.kihkih.

so marilah usha usha website Ikea, list kan barang barang apa yang patut nak dibeli,
barulah tak terover bajet! ye dak?! hehehe.aku dh pekenan dh hanging rail kat atas tu,
leh gantung gantung periuk gitu.lawa kan! haih! tetiba rasa mcm nk cat dinding kaler hitam,
hahaha,punya lah nak tiru IKEA.hahaha.

BYGEL Dish drainer IKEA Removable tray underneath; collects water from the drainer.

lepas tu nak beli dish drainer ni.sangkut jugak,tapi xleh sangkut benda berat lah kan,
kang berderai pulak semua pinggan mangkuk.


cutlery Stand ni omei gila! huaaaa,kenapa omei sangat ni!
dah lah murah.ok ok boleh masuk dlm list jugak!

ALBERT Shelving unit IKEA Untreated wood; can be treated with oil, wax or glazing paint for increased durability and a personal touch.

lepas tu nk beli jugak Shelving Unit ni,senang nk isi menda menda kat dapur tu,
tapi aku xtau lah kan.rak ni tahan lama ke x,sebab softwood pine katanya,
kalau kena air ke apa.agak agak reput x? sape ada nk review menda alah ni?
sila tinggalkan link ye.hikhik.

SKURAR Candle holder IKEA The warm light from the candle shines decoratively through the lace pattern on the candle holder.

ok,bekas ni memang buat aku pensan! lepas tu bangun balik.pas tu pengsan balik.
menggeletar rasa badan.huaaaa,dah bape dah bajet ni! haihshhh! hahahaha
lawa kan korg!

SOLFINT Serving bowl, set of 3 IKEA
tempat isi lauk? anyone? hahaha.omei kan!
BĂ„RBAR Tray IKEA
dulang? amboi.bird bird ko!

IKEA Vases, bowls & flowers

ok! last last! mesti ada pasu bunga, rm4.50 je vase ni.
cukup lah godek website Ikea ni,
kalau x,x balik kau nanti.duduk menepek je kat sini.
ok lah.bajet dlm rm500, cukup x? tapi tu pun kena mintak izin sang suami dulu,
sekali dia x approve,angan angan terbang melayang~ hahaha.
hope boleh lah~ mood raya : ON hahaha

ok bai!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 comments:

  1. bestnyaa kak dekat gan ikea.. kalau jijah dekat la dah lama pegi juga.. bertahun2 xg ikea tu.. sobsob

    rambang mata tengok barang2 ikea

    ReplyDelete
  2. dulang angry bird yg xangry. he3..

    ReplyDelete
  3. alahai bestnya..husband pon x suka sesak.

    kitorang gi ikea hari biasa pepagi..tu pon since ade baby, x jejak ke sane lg. sobs.

    ReplyDelete
  4. aaa tetibe nk g ikea jgk tau !! hahaha...thun ni raya da ade uma sendiri..so kene hias lawo2..kiki

    ReplyDelete
  5. akak pun macam suka je dinding cat kaler itam..heheh

    ReplyDelete
  6. barang2 ikea memang comei2..tp xleh nk pegi slalu..jauhhhh..huwaaa..

    ReplyDelete
  7. aku dh berangan dh..nnt ade rumah.. nk cat dinding kaler hitam.. rse cam wahhh elegen..wlupun kekdah brg2 sume pki yg murah2..haha...
    berangan itu free...
    ikea ni mmg kan.. ade je bnde yg buat kite geram..pengsannnnn klu ikutkn sumenye...hoho..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com