Image and video hosting by TinyPic

17 June 2014

Petua Wajah Licin dan Berseri seri

ok ok,ramai yg tertanya tanya rahsia yg entry sebelum td kan.
hahaha.tadi aku buat kerja dulu.pas tu baru leh menaip panjang.
kihkihkih~ ( KLIK BACA )skrg baru boleh bercerita.



gambar kat atas ni gambar aku TANPA kamera360,
harap maklum,aku x install pon kamera360 dlm fon aku.
sbb xtau lah kenapa.aku x suka,aku mmg guna camera ori hp ni.
hahahaha.

tu lah korg xtau,hp NOTE3 NEO ni dia ada 1 kelebihan tau,
dekat front camera dia,dia ada satu function iaitu Beauty Face.
yang tu nanti aku akan cerita dlm entry lain oke! hehehe.
( saje nk banyakkan entry )

pic atas tu, Beauty Face tu aku set kan 0,
tapi pic yg bawah ni aku set kan Beauty Face nya tahap 3,
hahaha.agak menipu sket lah~


nampak x? so pic akan jd cerah sket dan Flawless gila!
mmg happy nya jiwa dan raga aku kalau dpt muka yg flawless begiitteewww~
eye bag pon xde,huaaa sangat seronok!

bg yg tanya tanya lg sy pakai product apa.
sampai skrg saya masih lg guna COLLOGEN PLUS VIT E tu,
walaupun banyak sgt rumours pasal product tu,
tapi sy dan geng geng saya masih lg pakai.dan Alhamdulillah elok.
munkin kami pakai yg Ori,yg fake melambak,
so kena hati hati.sampai skrg aku pakai,jerawat cepat sgt kecut,
dan parut cepat sgt hilang ( KLIK BACA )

dan bedak pulak dr umur 17tahun,sampai lah kini,
aku masih lg stick dgn PIXY, aku pakai kaler Tropical Beige,
walaupun kdg kdg kulit aku nmpk gelap pakai bedak ni,
tapi ok lah.aku xtau nk tukar pakai kaler apa.
hahaha. ( KLIK BACA ) bedak pixy ni mmg bagus,
aku kalau time period,x solat kan.aku mmg xpayah cuci muka ke hape.
sbb dia x berminyak pon.dia akan stick je cantik.
cuma tang hidung lah kena lap sket.agak berminyak jugak.
tapi kalau stakat nk pakai 8jam.mmg xde masalah.
just basahkan span sket,then apply kat muka,
bedak ni dah ada foundation skali.

aku xde makan suppliment apa apa pon.
aku cuma mkn Qaseh Adinda je skrg ni.
semua lain lain dh stop.nanti baru nk mkn balik VCO aku.
dah lama dh tinggal.sejak cirit birit haritu,
dan aku banyak jugak minum air masak,
minum air masak bagus kan.hehehe.
jd,bersahabat baik lah dgn air masak.

tapi aku ada masalah dgn eye bag,eye bag aku sangat teruk,
kalau x pakai bedak.haih malu sgt nk keluar rumah.
kalau xmakeup,jgn harap lah aku nk bergambar,hahaha.

so! aku rasa tu saje petua aku.petua ke tu?
xpon kan,kalau petua mst kena guna benda benda semula jadi,
kena blend blend,tumbuk tumbuk.aku malas! so pakai yg siap sedia ada je.
hahahaha.mmg dasar! ok lah senah! bai!





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 comments:

  1. hahha terus capai hp, terus try buat mcm kau buat.. menjadi weii.. hahhaa..

    bagus jg kau pakai note 3 neo sama mcm aku.. at least boleh lah aku belajar2 sikit apa function dlm Note 3 neo ni.. hahahha kalau harap aku mmg tak pandai sampai ke sudah nak gelebek hp ni..

    lps ni kalau ada apa yg best lg pls share okeh.. boleh aku try jugak hehe

    ReplyDelete
  2. Akk memang dah cantik.. Pakai 360 ke tak pakai ke, tetap cantik. Aaaauuummmm Jelly melly

    ReplyDelete
  3. Tu yg seronok dgn note 3 sbb front camera ada beauty face..ngee..pecah rahsia kita rara..kikiki

    ReplyDelete
  4. Baguss amalkan beberapa suplimen rara...patut gebu hehehe

    ReplyDelete
  5. Samalah..kite pon x suka pakai camera 360 nampak sangat menipu, suka pakai kamera hp je yang original,,,so nampaklah muka tu original so kalu jumpa kawan pon x malu sebab dah yang dia nampak kat Fb tu memang real bukan macam setengah member, sekali jumpa..masayallah 80% different dari original tapi tu semua hak masing2, saya pon xde pakai suppliment ape pon just minum apple steam pastu pakai Myracle Beauty (soap & spray) tu saja...bedak pon pakai bedak sejuk brand happy. Hehehhe, baru2 ni je ada beli Maybelin =)

    ReplyDelete
  6. selain note 3neo apps ni ade kat phone lain x

    ReplyDelete
  7. camtik betul....menarik gak erk note 3 neo nie

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com