Image and video hosting by TinyPic

24 June 2014

Princess : Bu,Papa ne?


Assalammualaikum, hai semua, morning! harini aku rasa segar sangat,
entah lah kenapa,tapi rasa happy, harini aku bangun awal,
semalam aku borak borak ngan laki aku,
" sayang,bosan lah dgn hidup eb " hahaha,boleh tak aku kata gitu,
pas tu suami aku tanya " kenapa? ", aku bosan dengan hidup yang mcm ni,
aku selalu bangun lambat lately ni,pergi keje pon lambat,
masuk kerja kul 8am, tapi punch in pukul 8.30am, 8.40am,
sedih kan? aku sebenarnya x suka mcm tu,dan life aku bukan lah mcm tu,
aku jenis yg AGAK punctual, hehe,tapi lately x tau lah kenapa.
effect sbb tak tido malam masa princess x sihat dulu,membawak sampai ke skrg,
mlm je mst xleh tidur,tidur x lena sangat,masuk pukul 5am tu,baru nak lena,
kalau gitu mana x terlajak tidur kan.hmmm bosan sebenarnya,
tapi harini aku bertekad,nk berubah,tak nak jd mcm tu lg,
nak nak puasa lg seminggu ni,marilah lebihkan ibadat dari tidur ye dak,
ada jugak pekdahnya.


harini aku bangun pukul 6.10am, mandi,solat subuh,siap siap,
salin pampers princess,selak langsir,bukak tingkap,berdoa agar rezeki masuk
pagi pagi ni.keluar rumah suasana masih lg sejuk,reduppp,tenang je hati,
tengok pulak aunty aunty cina tu bertaici depan rumah,
alahaiii,kan best mcm ni,takde lah mcm selalu,kelam kabut x tentu hala.
haih~

dalam hidup ni,hanya kita sendiri yang mampu mengubah diri kita kan,
bukan orang lain,kalau istiqamah,bersungguh sungguh,mesti menjadi kan!

semalam suami aku outstation ke Klang,dia meeting kat sana sampai Rabu ni,
so minggu lepas lama sket lah Princess berkepit dgn papa dia,dari hari Jumaat haritu
sampai Isnin,so manjanya bukan main lah.asal papa hilang sikit,mulalah tanya,
"bu,papa ne?" amboiii~ kemahen kan! xleh lekang! hehehe.

malam tadi,mcm biasa lah,dia bangun kul 3am,minum susu,
sambil mintak susu tu,aku dh dgr sayup sayup dia tanya " bu,papa ne? "
tapi aku biarkan,terus aku g buat susu,lepas bagi dia susu,
dia bukak mata and tanya lg " bu,papa ne? " Ya Allah,serius sedih sangat,
aku terus usap kepala dia,aku kata " papa work sayang "
" princess tidur ye,nanti papa balik " nak mengalir air mata aku,
kesian anak ibuu,sampai tgh malam pun tanya papa,
kadang kadang aku rasa tak sanggup tgk anak aku rindukan papa dia.
sedih sangat.

sabar ye anak ibuu,satu hari nanti papa akan balik duduk dengan kita ye,
maaf kan ibuu,maafkan papa sbb awak perlu lalui hari hari tanpa papa,
InsyaAllah,nanti ALLAH S.W.T akan bantu kita.Amin.
























ok jom breakfast! lapa, harini beli macaroni goreng kat Kafe.heee ♥


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 comments:

  1. CIAN PLAK PRINCESS..

    MSH BLUM MEMHAMI..

    ReplyDelete
  2. Sabar Ra.. istiqomah tu penting.. lain2 pasal tido kau tu tak berat sangat.. cuma ko kena practise balik timing tido ko tu.. :D

    ReplyDelete
  3. mmg sedih bila anak tny papanye mane..raees pun mcm tu jugak kadang2..husband ain pun kadang2 kerja x balik umah...mesti raees tny...ma..pa ne? so ckp je la papa work...haih..dy akan ulang2 benda yg sama sampai la dia nampak sendiri papa dy depan mata..

    ReplyDelete
  4. anak akak mesti tanya mak sedara dia, " mak su, ibu mana?" mereka telah pisahkan aku dengan anakku. tak tahu mana anak akak sekarang ni.

    ReplyDelete
  5. anak dah besar kak.. dia nak kan keluarga lengkap dia.. :)
    insyaAllah nanti papa dia dapat duk sekali..

    ReplyDelete

sayang anak ditangan-tangankan,sayang rara,di komen-komenkan.heee~ thanks sbb singgah and baca entry and komen skali,i appreciate it. =.='

Busuk!

safura.online.diary © . Designed by MaisarahSidi.com