25 June 2014

REVIEW MINI RICE COOKER

hai, Assalammualaikum, dah lama nk buat review pasal ni,
tapi asyik lah lengah lengah kan,haih! apa nak jadik ni,
suka sangat buat entry peram peram sampai masam.heee.

ingat tak aku ada bukak order tentang mini rice cooker dulu tu?
( KLIK BACA ) Alhamdulillah.close je order, supplier pun pos barang,
barang selamat sampai dengan baik.im a happy mom!
check all the item,tengok semua ok ke x, rosak ke x,
so far semua ok, aku dengan excited,terus amik aku punya,
aku pilih design Panda Hitam putih.hikhik.

ni aku punya.

alahaiii,memang kecik comels sangat mini rice cooker ni.
serius,tinggi dia hanyalah setinggi remote astro korg kat rumah tu.
tengok pic kat bawah ni.tak tifuuu taw! 

princess buat QC

cup beras

cup beras ni sangat kecik.korang agak agak lah tangan aku tu besar mana.
aku tak tau nk explain mcm mana,hahaha boleh x mcm tu?!
tapi rice cooker ni untuk makan org dewasa,cukup lah untuk 2 orang,
mmg kenyang jugak,hahaha.kalau jenis yg makan sikit.boleh makan 3 org.
tu sebab aku memilih mini rice cooker ni,bulan puasa nanti,
agak agak kalau x boleh puasa,boleh lah masak nasi 1 cup,
cukup untuk korg sorg je.jangan membazir.

ada alas besi untuk buat steam dan panaskan lauk

dia ada satu bekas besi taw.untuk steam dan panaskan lauk,
kalau nak bawak ke bilik hotel,kalau ada anak kecil,
memang sangat sesuai,sumbat dlm luggage je! hehehe.
pasang je kat bilik hotel,korang dh boleh masak bubur anak.
bekas beli tu boleh buat panaskan lauk sekali gus.
hebatkan mini rice cooker ni.

plug
disebabkan mini rice cooker ni lahirnya di Korea,so plug dia lain sikit,
korg kena beli Adapter lain,ala murah je, rm2 ke rm3 je 1,
tak jadi masalah besar pun.




ni contoh nasi yang aku dh cuba masak, aku masa 2 cup kecik tu,
tak penuh pun periuk,dan nasi tak lah lama sangat masak,
biasa je,dlm 15-20 minit mcm tu,habis je masak lauk,nasi pun masak,
so ngam ngam soi! hehehe.

nasi serius ok! sedap! ( ok itu tambahan )
nasi takkan jd berkerak dan melekat,sbb dia non stick,
senang di basuh.korg boleh basuh penutup dia,
tapi jgn basuh badan dia pulak.kang rosak,
badan dia cukuplah dengan lap lap saje.ok!

kalau korang nak order lagik Mini Rice Cooker ni,
boleh je PM page aku, SafuraOnlineDiary,
tapi maaf lah kalau lambat reply,sbb kdg kdg page ni x keluar notification dia.
hikhik.

harga untuk satu mini rice cooker ni adalah RM90 postage via pos laju RM15,
so masih mampu milik.sbb aku tengok kat luar,mahal lagi.marilah membeli dengan saya.
#sayajualmurah dan jangan lupa like page MOMSMADNESSGARAGE ye.
mekasih korg.kalau nak tanya lagik pasal mini rice cooker,boleh je PM aku.
bai! ♥



2 comments:

eB said...

comelnya periuk. tapi confirm x ckp nak masak kat umah eB. he3

Anonymous said...

Mcm mn nk tanggalkn bhgn penutup tu ye klu nk basuh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...