09 June 2014

Review NYX Antwerp Lip Cream


ramai yg dh bercakap pasan NYX Lip Cream ni,
pestime aku tgk in real lipstik ni masa mimi pakai,
cantik sgt aku tgk kaler bibior dia,nk tanya depan depan malu,
so tanya kat dlm IG je.hahaha.mimi kata ni NYX antwerp.
adik ipar aku ada ajak beli NYX ni,tapi aku xnk sbb aku ingat dia matte
yg jenis kering tu,tapi jangkaan aku meleset ( ewahhhh ayat )

aku ada jugak beberapa kali nk beli kat online,
tapi kat online,aku takut sbb banyak kata yg inspire,
bukan yg ori,aku kalo pakai baju je seluar je yg biasa biasa xpe.
tapi kalau bab yg pakai kat muka ni,aku risau kalau yg fake,
risau sgt kalau rosak muka tu.

sama mcm kes lipstik,aku mmg akan cr yg ori,biar lah pakai
Lipstik Maybelline water shine yg murah tu,asalkan elok,
kalau pakai yg gred AA ke,inspire ke.mmg aku xnk lah.

so untuk mengelakkan keraguan,
trus beli kat Sephora,kebetulan Opis mate aku g Nu sentral haritu,
so aku kirim kat dia,nasib lah ada.selalunya sold out cepat.

harga NYX Lip Cream ni Rm24.90 xsilap aku,kalau beli kat sephora haritu,
dia ada sale,beli 2,ada less 10% tapi aku rasa promotion dh habis.hehe.

kalau NYX yg ori ni,kepala penutup dia yg hitam tu dia kesat kesat sket,
mcm ada baldu baldu gittew,pas tu bukak je penutup tu,bau lip cream ni sgt wangi,
mmg wangi gila.mcm gula gula.aku suka.

lip cream ni sgt soft,kalau sapu kat bibir,mmg soft je rasa,dia bukan jenis matte yg kesat tu,
dia x kering sgt pon.so no worries.heee.

dan Tahan Lama ok.korg makan ke,minum ke,tetap ada lg.
xpayah nk tenyeh banyak banyak kali.tapi untuk mencuci nya tu payah sket lah.
korg kena cuci pakai makeup remover lah.kalau mandi mcm tu je,
mmg xtanggal.

so Far aku mmg puas hati.lepas ni nk beli lain pulak.nk kumpul banyak banyak.
hahaha yeke ni??? aku jenis xsuka sgt kumpul lipstik.aku suka pakai sampai habis,
lepas tu buang.then beli baru.heee.jimat!

ko g cr kat sephora terdekat k.xpon boleh beli kt IG ataupon FB.hehe.
beli yg ORI ye.bai.



heee omei x? ngeh ngeh ngeh!

11 comments:

✿AINAA ROSEBERRY✿ said...

Lips cream yang tahan lama yang tengah ena cari ni. Yeahhh Boleh la cuba.. Tapi muka ena tak sesuai warna pink. Hehehehe

Shakina Farhan said...

baru order semalam antwerp..hrp2 sesuai gak..

Chekgu Azrine said...

warna ni memang payah betul la nak cari..huhu...mencik!!

Diana Rashid said...

akak berkenan la..nak cari la nanti..

Allene said...

cantik la lipstick tu... uhuhuh

syawalsimpsons said...

berkenan gak ni..boleh try terjah la

Nadt said...

Omeyyy..lama da berkenan nk beli gak tp dok tahan2 smpai lepas bersalin nnt br nk beli.bajet time tu nk melaram abes la, hahahha,,

CikLily Putih said...

k lily beli NYX ni kat Sephora je senang. boleh test-test dulu warna sebelum bayo

nurul husna said...

Saya pun pakai NyX, ambik yg Milan punya...beli kat Sephora NU Sentral la..hehe... safura, u x follow i lg. tau.. hikss~~

nurul husna said...

http://permatahusna.blogspot.com/

dya said...

mude lagik kamu nih safura..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...