26 June 2014

Susu Dutch Lady dan Mamypoko murah di Tesco 26 Jun 2014


susu sekarang semua dah naik harga kan.
aku beli barang anak mmg selalu time offer,
pampers and susu selalu kat Tesco lah,tapi lately dah jarang nk ada offer,
kalau ada offer pon sikit sangat,just rm2 je,
aku ni hari hari check Smart Shopper,
kawan blogger ( steffy jay *oopsss ) aku yang suggest suruh 
Install Smart Shopper kat phone,
senang nak check barang yang promotion,
minggu ni aku selalu check susu,sbb stock susu princess dah habis,
semua mahal,paling murah kat Aeon rm22.90,
tapi tadi check check kat Tesco, tetiba ada offer,
RM19.99, huaaaaaaaaaaaaa murah! 
sambil mengigil gigil rasa tgk susu murah.
aku terpaksa beli 1 pack dulu kat speed mart haritu,
korg tau bape harga 1kg? rm26 tau x?! hahahaha.
sabo jelah,nk x nk kena beli jugak,

actually aku bukan berkira nk beli susu anak,
tapi kalau time promotion tu,lg berbaloi kan! hehe.

sama jugak mcm pampers,
mamypoko biasa boleh cecah sampai rm50,
tapi offer just RM40 je,baik kita tunggu offer,betul x?

aku bila ada offer gini,aku mmg akan beli banyak,
pampers sampai 4 pack,susu sampai 6 pack,
mmg buat stock.senang,sebab lepas ni tak payah fikir dah.
hehehe.so balik ni nak ajak mak mertua aku g tesco,
risau jugak habis kan.sbb selalu Flavor biasa selalu cepat habis.
jom lah korg!

bai ♥

6 comments:

Nadt said...

Wiii..susu 19.99 je??kena terjah ni.

Mama Idlan Irsyad said...

yeker? harini kena terjah tesco la jawabnya... susu dah out of stock ni..

Mama Idlan Irsyad said...

smart shopper tu yang mcm mana app dia ek? yg kaler hijau ek?

Mar Mansor said...

saya jarang beli susu buat stock sebab anak slalu ada masalah dengan susu..
diapers ada gak buat stock tp sekarang ni memang jarang tul ada prmosi..so beli ikut bulan2 pakai jela..

Nurul Aziz said...

kalau terdesak je beli kat tesco,aeon pasaraya macam tu. hehehe. sebab bagi sy tempat macam tu walau offer macam mana pun tetap mahal.. selalu beli kat kedai ubat cina/baby fair. kekekeke

mama amir said...

Samala...tunggu promosi, beli bnyak2 buat stok...hihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...